Baisu tik tiems, kurie nebandė

Vandenlentės, arba wake, yra greitai populiarėjantis sportas visame pasaulyje. Lietuvoje atsidarant naujiems vandenlenčių parkams, sportas tampa vis prieinamesnis visiems norintiems jį išbandyti.

Visą vasarą „GO nealkoholinio“ iniciatyva treniruotes vedęs Mantas teigia, jog susidomėjimas vandenlenčiu sportu Lietuvoje labai didelis.

„Į treniruotes labai daug žmonių atėjo jau žinodami, kas yra wake, tiesiog dar nebuvo bandę šio sporto. Žmonės tikrai domisi ir labai nori išbandyti vandenlentes“, – teigia M. Funk.

Nepaisant didelio susidomėjimo, dažnas bijo, kad vandenlentę gali įvaldyti tik sporto profesionalai.

„Apmaudu, kai žmonės galvoja, kad vandenlentės yra labai ekstremalus sportas, ir dėl to nedrįsta jo išbandyti. Kai kurie atėję į treniruotes pamato jau įgudusius vandenlentininkus, išsigąsta ir nebesiryžta plaukti patys. Tačiau užtenka vos atsistoti ant lentos, išplaukti ir visi pamato, jog wake nėra sudėtingas sportas“, – tikina „GO Outside“ ambasadorius.

Plaukiojant laisvalaikiu – trenerio nereikia

Mantas Funk nuramina – stojant ant lentos pirmą kartą visuomet pagelbės ir patars wake parkų treneriai.

„Nors ir ne ekstremalus, vandenlentės taip pat yra sportas – norint sėkmingai įvaldyti plaukimo įgūdį reikia žinoti teisingą techniką, suprasti, kaip veikia sistema, ką gali daryti lenta ir ką galite daryti pats“, – aiškina instruktorius.

Mantas taip pat primena, jog sportuojant tik laisvalaikiu, treniruotis galima ir individualiai.

„Jei nesiruošiate mokytis triukų ar slydimo figūromis, įvaldę bazinę techniką galite treniruotis ir savarankiškai. Treneris vėliau reikalingas tik tuomet, jei norite mokytis sudėtingesnės technikos ir daugiau tobulėti“, – pasakoja Mantas Funk.

Dažniausia klaida – neteisingas vairalazdės laikymas

Mantas Funk kartoja, jog svarbiausia vandenlenčių sporto dalis – bazinės technikos įvaldymas. Todėl jis dalijasi patarimais, į ką reikėtų atkreipti dėmesį pirmosios treniruotės metu:

• Netraukite vairalazdės per arti kūno. Vandenlentės traukiamos greitos sistemos, todėl vos išplaukus automatiškai norisi prisilaikyti, traukti vairalazdę arčiau savęs. Tačiau traukiant vairalazdę arčiau, prarasite balansą ir krisite į vandenį. Vos išplaukus, stenkitės rankas ištiesti ir per staigiai neatsistoti.
• Nepamirškite taisyklingos laikysenos. Sėkmingo išplaukimo paslaptis – tinkama laikysena. Šiek tiek pritūpkite, svorį perkelkite ant galinės kojos, rankas sulenkite ir žiūrėkite tiesiai. Nepamirškite, jog slystate pilna pėda, todėl galvokite apie tinkamą svorio paskirstymą.
• Atsipalaiduokite. Anot trenerio, dažnai žmonės per daug galvoja apie išplaukimą ar bijo nukristi. Didelis įsitempimas neleidžia pajausti greičio ar suklydus pasitaisyti, todėl svarbu atsipalaiduoti ir leisti būti traukiamam.

Projektas „GO outside“ – visą vasarą vykusi „GO nealkoholinio“ iniciatyva, skirta paremti dėl karantino nukentėjusius sporto trenerius ir suteikti galimybę žmonėms laisvalaikį leisti aktyviai bei įdomiai. Projekto metu įvyko 234 nemokamos treniruotės, kurias vedė net 32 skirtingų sporto šakų treneriai. Užsiėmimus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Palangoje ir Anykščiuose aplankė virš 2,3 tūkst. entuziastų.

Užsakymo nr.: PT_85287333