Grupinės treniruotės – prisirišus prie medžių

„GO nealkoholinio“ inicijuoto ir aktyvų laisvalaikį paskatinti skirto projekto metu Ligita Švan-Fontainė vedė TRX diržų sistemų treniruotes. Šių treniruočių privalumas – diržų sistemų mobilumas. Ligita treniruotes vesdavo lauke, diržus pasikabindama ant medžių šakų.

„Treniruotės su TRX diržais vyksta naudojant tik savo kūno svorį, pagal norą galima pratimus ir pasisunkinti. Treniruočių metu įdarbinami gilieji raumenys, gerinamas lankstumas, pusiausvyra ir neapkraunami sąnariai. Didelė ir pačių pratimų įvairovė, todėl treniruotės visuomet skirtingos“, - pasakoja L. Švan-Fontainė.

Trenerė teigia, jog „GO Outside“ iniciatyva padarė šią vasarą išskirtine ir norintiems sportuoti leido į šį užsiėmimą pažiūrėti kūrybiškiau.

„Pati labai mėgstu aktyvų laisvalaikio leidimą gryname ore, todėl vesti treniruotes po atviru dangumi buvo itin smagus užsiėmimas. Didžioji dalis žmonių jau buvo išbandę TRX treniruotes, todėl galėjome tiesiog mėgautis sportu ir grynu oru“, - prisimena trenerė.

Sporto bendruomenės kuria savo tradicijas

Panašias treniruotes projekto metu vedė ir „Šešios trim“ sporto bendruomenės treneris Mindaugas Šatkus. „Šešios trim“ – tai Kaune įsikūrusi, sporto entuziastus vienijanti bendruomenė.

Paklaustas, ką reiškia bendruomenės pavadinimas, treneris atsako, jog tai – nuoroda į bendruomenės sporto ritmą.

„Prieš ketverius metus pradėjome treniruotes ir visada rinkdavomės 18:30. Metai bėgo, prisijungė daugiau žmonių, o pavadinimas ir treniruočių ritmas liko toks pats“, – pasakoja M. Šatkus.

Anot trenerio, dažnas žmogus nenori išleisti daug pinigų treniruotėms arba bijo nepritapti sporto treniruočių grupėse.

„Funkcinės treniruotės labai lengvai gali būti perkeliamos iš kambario į parkus ar kitas atviras erdves, todėl galima labai pigiai sportuoti ir prie Kauno pilies. Sporto bendruomenės motyvuoja žmones, leidžia sportuoti linksmiau, bet kartu ir su profesionalo priežiūra“, – teigia „Šešios trim“ bendruomenės treneris.

Paverskite sportą malonumu, o ne kančia

Su norinčiais sportuoti namuose „GO nealkoholinio“ iniciatyvos ambasadoriai Ligita Švan-Fontainė ir Mindaugas Šatkus dalijasi šiais patarimais:

1. Susidarykite treniruočių planą. Jei galite, išbandykite pratimus su treneriu bei praneškite jam apie savo sveikatos būklę. Taip treneris galės užtikrinti, kad pratimai jums nepakenks, o padės pasiekti norimus rezultatus.
2. Išsikelkite pasiekiamus tikslus. Jei tikėsitės greitų rezultatų, motyvacija dings labai greitai. Siekite nuoseklumo, o ne greitai matomų, drastiškų pasikeitimų.
3. Pritaikykite pratimus sau. Jei tik pradedate sportuoti, nesistenkite padaryti daugiau, nei galite. Jėgos ir gebėjimai didės palaipsniui, todėl stenkitės daryti tiek, kiek pavyksta.
4. Nepamirškite apšilti. Dažnas pradedantysis sportininkas apšilimą bei tempimo pratimus po treniruotės laiko nebūtinu. Apšilimas bei tempimo pratimai – esminė treniruotės dalis, kuri padės sustiprinti raumenis bei jų nepažeisti.

Projektas „GO outside“ – visą vasarą vykusi „GO nealkoholinio“ iniciatyva, skirta paremti dėl karantino nukentėjusius sporto trenerius ir suteikti galimybę žmonėms laisvalaikį leisti aktyviai bei įdomiai. Projekto metu įvyko 234 nemokamos treniruotės, kurias vedė net 32 skirtingų sporto šakų treneriai. Užsiėmimus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Palangoje ir Anykščiuose aplankė virš 2,3 tūkst. entuziastų.

Užsakymo nr.: PT_85287323