Mokytis sporto ant batutų – net į Šveicariją

Mintis išmokti batutų treniruočių kilo Andros kolegei, su kuria ji ruošė pristatymą apie įvairias sporto šakas. Merginos susidomėjo skirtingomis treniruotėmis ant batutų – kolegė pradėjo mokyti jėgos treniruočių, o Andra susižavėjo šokiais ant batutų.

Šokiai ant batutų – ne tokia lengva treniruotė, teigia trenerė.

„Treniruojantis svarbu žinoti, kaip juda raumenys, ar atliekami judesiai yra teisingi. Norėjau išmokti tinkamai vesti treniruotės, todėl išvažiavau į Šveicariją, kur ir baigiau batutų treniruočių kursus“, - pasakoja „GO nealkoholinio“ iniciatyvos ambasadorė.

Nustebina treniruočių intensyvumas

Trenerė dalijasi, jog išgirdę apie treniruotes ant batutų, žmonės iškart pagalvoja apie nevaržomą kvailiojimą. Andra patikina – šis nusistatymas klaidingas, nes jos treniruotės priverčia paplušėti.

„Treniruočių principas labai paprastas: pradedame nuo apšilimo ir lengvų šuoliukų. Vėliau pereiname prie aktyvesnės dalies, judame pagal sukurtas choreografijas ant batutų, o užbaigiame tempimu. Jei norisi – dažnai įtraukiu ir jėgos intarpus, kuomet treniruojame specifines kūno dalis“, - dalijasi trenerė.

Andra taip pat priduria, jog šokiai ant batuto – puikus sprendimas tiems, kurie nori šokti individualiai.

„Kitos sportinės-šokių treniruotės, tokios kaip zumba, reikalauja didelės koordinacijos ir nuolatinio judesių sekimo. Zumboje vienas judesys į neteisingą pusę – ir tu jau atsitrenkei į šalia stovintį. Batutų treniruotėse visi turi savo zonas, todėl judėti pačiam ženkliai lengviau“ , - teigia A. Jarulytė.

Kviečia sportuoti linksmai, bet taisyklingai

Sportas neturi būti kančia ar nelaukiamas užsiėmimas – būtent tai įrodo Andros Jarulytės treniruotės ant batutų. Visą vasarą dalyvaudama „GO nealkoholinio“ projekte, Andra pastebėjo, jog išbandę treniruotes, vis daugiau žmonių sugrįždavo antram kartui.

„Iniciatyva paliko itin didelį įspūdį, prisimenu, kaip į vieną treniruotę atėjusios moterys į kitas treniruotes pradėjo vestis vis daugiau draugių. Tokios akimirkos, kai pamatai, jog pavyksta „užkabinti“ žmogų sportu, palieka smagų prisiminimą“, - teigia trenerė.

Nors pats projektas jau pasibaigė, trenerė primena, kad sportuoti patiems galima ir toliau.

„Norint sportuoti namie, svarbiausia išsirinkti gerą batutą, nebijokite investuoti. Jei pamatysite, kad batutas netinka – jį parduosite. Bent kelias treniruotes turėkite su treneriu – jis jums paaiškins, kaip teisingai atlikti pratimus, išmokys taisyklingos technikos“, - pataria A. Jarulytė.

Projektas „GO outside“ – visą vasarą vykusi „GO nealkoholinio“ iniciatyva, skirta paremti dėl karantino nukentėjusius sporto trenerius ir suteikti galimybę žmonėms laisvalaikį leisti aktyviai bei įdomiai. Projekto metu įvyko 234 nemokamos treniruotės, kurias vedė net 32 skirtingų sporto šakų treneriai. Užsiėmimus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Palangoje ir Anykščiuose aplankė virš 2,3 tūkst. entuziastų.

Užsakymo nr.: PT_85287317