Bekelės bėgikai – auganti bendruomenė

Trail arba bekelės bėgimas reiškia bėgimą bekele, kalnais ir miškais. „GO Outside“ ambasadorius V. Žlabys teigia, jog vis daugiau plento bėgikų renkasi išbandyti tokią šio sporto rūšį. Nors Lietuva ir neturi daug asociacijų su stačiais kalnais ar akmenuotais takais, V. Žlabys dalijasi, jog tai – ne kliūtis bekelės bėgikams.

„Vis sparčiau didėjanti bėgikų bendruomenė skatina renginių ir bendrų bėgimų atsiradimą. Kadangi Lietuvoje neturime kalnų, organizatoriai nuolat ieško naujų galimybių ar įdomesnių vietų bėgimams, tokių kaip piliakalniai ar atodangos. Taigi, lietuviškos trasos savo sudėtingumu nenusileidžia užsienio turnyrams“ , - pasakoja V. Žlabys.

Skirtingoms trasoms – skirtingos ir žingsnio technikos

Anot trenerio, žmonės, kurie imasi bekelės bėgimo, dažniausiai jau turi bėgimo patirties. Tačiau, V. Žlabys primena, jog skirtingos bėgimo atmainos turi skirtingas technikas.

„Jei žmogus bėgiojo plentu, o dabar nori bėgti kalnais – keisis žingsnio technika. Mes Lietuvoje neturime kalnų, mums nėra įprasta atsikelti ryte ir vaikščioti po Alpes, todėl visiems iš pradžių reikia išmokti bazines žinias apie žingsnio techniką“, - pataria treneris.

Vaidas Žlabys taip pat sako, jog trenerio pagalba padės vos pradedant užsiimti bekelės bėgimu. Pasak trenerio, vėlesniais etapais svarbu keisti požiūrį, o ne mokytis pagrindų.

„Bėgant yra svarbiausia ne tik mokytis bėgti kalniukais, tačiau ir jausti bėgimo džiaugsmą. Bėgimas niekada neteiks malonumo, jei bėgdami galvosite, kiek dar kalno ar trasos liko“ , - dalijasi treneris.

Džiaugiasi dalyvių entuziazmu ir noru

Dar prieš kelias savaites Vaidas treniravo „GO nealkoholinio“ iniciatyvos dalyvius, mokė juos bėgimo bekele technikos ir pagrindų. Treneris neslepia džiaugsmo projektu – V. Žlabys teigia, jog dalintis savo patirtimi su kitais yra pats geriausias jausmas.

„Mokyti kitus labai gera. Stebėti, kaip po pirmos treniruotės grįžta vis daugiau žmonių, matyti jų progresą, entuziazmą ir norą. Kartu smagu žinoti, jog žmonės nori judėti, skirti laiko sportui. Labai palaikau projektus, kurie siekia įtraukti žmones į aktyvų gyvenimo būdą“, - „GO Outside“ projekto įspūdžiais dalijasi treneris.

Projektas „GO outside“ – visą vasarą vykusi „GO nealkoholinio“ iniciatyva, skirta paremti dėl karantino nukentėjusius sporto trenerius ir suteikti galimybę žmonėms laisvalaikį leisti aktyviai bei įdomiai. Projekto metu įvyko 234 nemokamos treniruotės, kurias vedė net 32 skirtingų sporto šakų treneriai. Užsiėmimus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Palangoje ir Anykščiuose aplankė virš 2,3 tūkst. entuziastų.

Užsakymo nr.: PT_85287307