„Vietos ūkiams ir maisto gamintojams pagalba šiuo metu yra reikalinga kaip niekada, o stebėdami šalyje besiklostančią situaciją supratome, kad turime kaip galėdami prisidėti prie smulkaus verslo palaikymo. Todėl kasdien iš daugiau nei 80–ties Lietuvos tiekėjų tiekiamą asortimentą papildėme lietuviška mažųjų gamintojų produkcija iš A. Banionio ūkio, Žagarės pieninės ir Ilzenbergo dvaro ūkio. Pirmoji šios iniciatyvos savaitė nustebino ir puikiai nuteikė – džiaugiamės, kad mažųjų Lietuvos gamintojų produkcija sulaukė tokio pirkėjų susidomėjimo. Savo ruožtu, mes ir toliau bendraujame su vietos ūkininkais planuodami „Lidl“ asortimentą ir svarstome dėl tolesnių galimybių bendradarbiauti“, – sako „Lidl Lietuva“ vyriausiasis asortimento vadovas Lukas Gudas.

Prekybos tinklo „Lidl“ klientai visose parduotuvėse gali įsigyti šviežių pieno produktų – grietinės ir varškės, atkeliavusios tiesiai iš Žagarės pieninės cecho.

Vardą užsitarnavo vos per penkerius metus

Žagarės pieninė šviežius pieno produktus gamina tik daugiau nei penkerius metus, tačiau jau spėjo įrodyti savo vertę – pieninės sėkmę bei asortimento kokybę įrodo ir ne vienas apdovanojimas.

Skaistgirio miestelyje įsikūrusioje įmonėje šiuo metu dirba 40 darbuotojų, o jos pavadinimas kilo atsigręžus į tarpukarį – 1925 m. Žagrės mieste, maždaug 10 km nuo dabartinės cecho vietos, buvo atidaryta tuo metu pati moderniausia pieninė Lietuvoje.

„Pieninės išskirtinumą atspindį mūsų šūkis „Iš mūsų ūkio – ant Jūsų stalo!“. Savo produktų gamybai naudojame pieną, kuris kiekvieną rytą yra pristatomas tiesiai iš karvių fermų, nutolusių nuo cecho vos 1 km atstumu, o tai reiškia, kad itin trumpas transportavimo laikas išlaiko žaliavos šviežumą ir užtikriną aukščiausią ir natūralią mūsų produktų kokybę“, – sako Žagarės pieninės vadovė Evelina Miežiūnienė.

„Mūsų specialistai siekia, kad vartotojai galėtų mėgautis aukščiausios kokybės pieno gaminiais, todėl nuolat tobulina ne tik pačius produktus, bet ir jų pakuotes. Pavyzdžiui, Žagarės pieninės varškė yra parduodama specialiuose varškės maišeliuose su dugnu – taip juos lengviau įdėti į šaldytuvą, o sunaudojus tik dalį varškės, pakuotę galima uždaryti užspaudus specialią juostelę“, – teigia E. Miežiūnienė.

Partnerystė su „Lidl“ – nauja galimybė tobulėti

Žagarės pieninės vadovė pasakoja, kad karantino metu dirbti sekėsi sunkiau: „Retas verslas nepajuto pasekmių, kurias sukėlė koronaviruso pandemija, o mūsų įmonė – ne išimtis. Turėjome pritaikyti savo darbo procesus ir laikytis visų privalomų saugumo bei higienos rekomendacijų, teko pakoreguoti darbuotojų laiką, tačiau nepaisant sumažėjusių gamybos apimčių, pavyko išlaikyti visus savo komandos narius.“

Pašnekovės teigimu, šiuo sudėtingu laikotarpiu turėtume rodyti išskirtinį dėmesį Lietuvos gamintojams, nes vietinio verslo palaikymas ir veikimas išvien padės šalies ekonomikai grįžti į savo vėžias.

„Mes žinome, kaip svarbu yra palaikyti smulkiuosius Lietuvos ūkininkus ir verslininkus, ypač šiuo sunkiu laikotarpiu. Tik būdami vieningi galime padėti išsaugoti taip sunkiai sukurtas darbo vietas ir išlaikyti sklandų bei nepertraukiamą Lietuvos ekonomikos funkcionavimą“, – tvirtina E. Miežiūnienė.

Ji pažymi, kad itin vertina naujai užsimezgusią partnerystę su „Lidl“ ir džiaugiasi, kad prekybos tinklas parodė rūpestį.

„Mums, kaip gamintojams, ši bendradarbiavimo galimybė yra puiki proga kartu su „Lidl“ pasiekti parduotuvių lankytojų širdis – džiaugiamės, galėdami savo pieno gaminiais prisidėti prie prekybos tinklo asortimento. Tokios partnerystės kaip ši padeda mums tobulėti ir skatina dar labiau stengtis, kad užtikrintume nepriekaištingą savo produkcijos skonį, kokybę ir šviežumą“, – sako Žagarės pieninės vadovė.

Užsakymo nr.: PT_84319685