Tiems, kas nori sveiko, saugaus bei gražaus įdegio yra ir kita alternatyva – soliariumai. Jie lyg taip mūsų išsiilgtos atostogos, papildančios gera nuotaika, energija. Didžiausias soliariumų tinklas Lietuvoje „Solisun“, sėkmingai gyvuojantis jau du dešimtmečius, garantuoja ne tik profesionalų, bet ir visas sveikatos specialistų rekomenduojamas normas atitinkantį, saugų pageidaujamo įdegio efektą. Soliariumų studijos atstovai sako, kad klientai nekantrauja ir vėl mėgautis šia paslauga, jie kasdien sulaukia daugybės žinučių: kada ir vėl atversite duris? Būtent nuo šiandien, iškart po vidurnakčio, „Solisun“ jau laukia gražaus įdegio ir gerų emocijų išsiilgusių klientų.

Atsakingas požiūris: klientai gali jaustis visiškai saugūs

Kaip sako „Solisun“ atstovai, jiems šis laikotarpis, kai visi turi laikytis itin griežtų higienos reikalavimų, nekelia streso, mat įmonei tai jau seniai įprasta praktika: „Ir iki karantino, ir dabar kiekvieną dieną, po kiekvieno deginimosi seanso, mūsų įranga yra kruopščiai dezinfekuojama bei valoma“.

Soliariumo paslaugų teikimo vietose užtikrinamas saugus atstumas, paslaugos teikiamos uždarose kabinose, visi paviršiai nuolat dezinfekuojami ir valomi. Siekdami aptarnauti visus įdegio, UV šviesos ir vitamino D ištroškusius klientus, salonai dirba įprastu laiku.

Solisun nuotr.

Ypač modernios technologijos, kad įdegis būtų sveikas

„Solisun“ į įprastą darbo ritmą grįžta su labai moderniomis naujienomis. „Ergoline“ soliariumuose vienu metu kūną palepinsite dviem skirtingais privalumais: čia įdiegtos ne tik įdegį skatinančios lempos, bet ir raudonosios šviesios diodai, suaktyvinantys žmogaus organizmui naudingo baltymo – kolageno – išsiskyrimą. Visos moterys žino, koks reikšmingas grožiui, sveikatai yra kolagenas.

Įrodyta, kad būtent raudonos šviesos terapija stimuliuoja tam tikras žmogaus kūno ląsteles, taip padėdama gamintis naujoms kolageno skaiduloms. Tuo metu oda geriau aprūpinama deguonimi, iš organizmo šalinami toksinai, atstatomas drėgmės kaupimas odoje. Reguliariai pasineriant į kolageno lempų terapiją, nebeliks nuovargio pėdsakų ir išnyks matomos odos raukšlelės. Tai tikra atgaiva po šaltojo sezono, terapija, kuri matosi ne tik vizualiai, tačiau gerina ir mūsų emocinę savijautą.

Solisun nuotr.

Ne visose soliariumo paslaugų teikimo vietose laikomasi saugumo reikalavimų

Tikriausiai, ne kartą girdėjote mitus, kad soliariumų spinduliai gali būti kenksmingi žmogaus odai. Kenksmingas yra nudegimas, o ne saikingas įdegis. Prieš lankantis soliariumuose, labai svarbu pasidomėti dėl konkrečios įmonės turimų sertifikatų ir ar jie atitinka ES reikalavimus bei turi higienos pasą. Pasirodo, net ir šiais laikais pasitaiko tokių grožio paslaugų teikėjų, kurie jų neturi ir neatitinka saugos, higienos reikalavimų,

„Solisun“ soliariumuose naudojamos Europos Sąjungos Komisijos numatytas apšvietos saugumo normas atitinkančios 0,3 W/m2 lempos. Tai sumažina nudegimų tikimybę ir užkerta kelią po seanso soliariume išvysti paraudusią ar išsausėjusią odą.

Solisun nuotr.

Mokslininkų įrodyta: soliariume galima gauti taip žmogui reikalingo vitamino D

Nors visuomenėje apie dirbtinės saulės vonias sklando prieštaringos kalbos, pabrėžiama odos vėžio rizika, griežtėja naudojimosi soliariumais taisyklės, tačiau daugelis šios informacijos – mitai. Visgi, dalis žmonių apie soliariumų veikimo principus žino nedaug. Pasirodo, jų veikimo esmė – lempos, kurios ir užtikrina įdegį. Jų poveikis žmogui, kitaip tariant, įdegis, priklauso nuo lempos ultravioletinių spindulių intensyvumo.

Pasak „Solisun“ atstovų, soliariumų lempos, kaip ir saulė, skleidžia ultravioletinius spindulius: „UV spindulius sudaro trijų tipų bangos: A, B, ir C, visos jos skiriasi bangų ilgiu ir turi skirtingą poveikį organizmui, UVA tipo spinduliai skatina melanino gamybą, todėl oda įgauna rusvą atspalvį. B tipo spinduliai skatina vitamino D gamybą, aktyvuoja beta endorfinų („laimės hormonų“) gamybą, naikina įvairias bakterijas, dezinfekuoja odą, mažina kraujo spaudimą. Su saiku deginantis, soliariumo spinduliai sukuria savotišką odos apsaugą nuo saulės nudegimų. Jei šių spindulių per daug, oda gali nudegti, iškilti pūslelės. Pavojingiausi – trumpieji C spinduliai, tačiau gamtoje juos sulaiko ozono sluoksnis, o soliariumų lempos C tipo spindulių neskleidžia“. Soliariumo lempų skleidžiamas UV intensyvumas yra ribojamas ir matuojamas, o būdami saulėje to padaryti negalime, tad kartais ir rezultatai būna ne tokie džiuginantys.

Pasiilgote gražaus įdegio ir vasarą primenančio pasišildymo? Jau nuo šiandien galite užsukti į „Solisun“ ir padovanoti sau geros nuotaikos vitaminų. Daugiau informacijos rasite: www.solisun.lt

Užsakymo nr.: PT_84305971