„Kasdien mūsų klientai gali rinktis iš daugiau nei 80-ies Lietuvos tiekėjų tiekiamo asortimento, kurį, atsižvelgdami į pirkėjų pageidavimus, nuolat plečiame. Stebėdami dabartinę situaciją šalyje supratome, kad vietos ūkiams ir maisto gamintojams pagalba šiuo metu – ypatingai svarbi. Taip mūsų produktų asortimentas pasipildė mažųjų Lietuvos gamintojų – A. Banionio ūkio, Žagarės pieninės ir Ilzenbergo dvaro ūkio – produkcija“, – sako L. Gudas.

Natūralias tradicijas puoselėjantis ir unikalumu garsėjantis Ilzenbergo dvaro ūkis nuo šiol savo produkciją tiekia ir prekybos tinklo „Lidl“ pirkėjams, kurie galės išbandyti čia gaminamų pieno produktų – pieno, sviesto, rūgpienio.

Vienintelis toks Baltijos šalyse

Vaidas Barakauskas, Ilzenbergo dvaro savininkas, akcentuoja sąmoningumą, renkantis kokybiškus lietuviškus maisto produktus.

„Esame sukūrę 25 darbo vietas tokiame nuošaliame Rokiškio rajone, siekiame išlaikyti jas, todėl esame dėkingi už kiekvieną nupirktą produktą. Norime išlaikyti tradicijas ir raginame rinktis kokybišką produktą, kuris užaugintas ir pagamintas Lietuvoje, nes tai padeda lietuviškiems ūkiams išlikti ir saugoti darbo vietas. Todėl esame dėkingi „Lidl“ už suteiktą galimybę bendradarbiauti““, – kalba V. Barakauskas.

Ilzenbergo dvaro ūkis prasidėjo prieš 6 metus, kai V. Barakauskas naujam gyvenimui prikėlė ne tik visą dvaro sodybą, bet ir jame veikiantį natūralios žemdirbystės ūkį. Šiuo metu čia apdirbama per 500 ha žemių ir veikia 30 įvairios paskirties statinių.

„Septyniuose cechuose gaminame labai platų asortimentą – šiandien turime per 100 harmonijoje su gamta išaugintų maisto produktų. Iš mūsų žmogus gali gauti labai įvairiapusišką maisto krepšelį: pieno, mėsos, duonos produktus, šviežią mėsą, kiaušinius, grūdus, pagal sezoną – vaisius“, – pasakoja V. Barakauskas.

Jo teigimu, ūkis – vienintelis Baltijos šalyse, veikiantis kaip prieš kelis šimtus metų: augalai tręšiami natūraliomis organinėmis trąšomis, galvijai ir paukščiai šeriami pašaru, užaugintu ir pagamintu ūkyje, laukai apsodinami taikant sėjomainą. Ūkio vystoma augalininkystė, sodininkystė, gyvulininkystė, yra įvertinta tarptautiniu ekologinio ūkio sertifikatu.

Vertina tradicijas ir kokybę

Karantinas, pasak V. Barakausko, komandai buvo iššūkis, bet tuo pačiu ir galimybė – išaugo prekių pristatymo į namus poreikis, grįžo seni klientai ir atsirado daug naujų.

Kalbėdamas apie kokybės užtikrinimą, ūkio savininkas akcentuoja kokybiškų žaliavų pasirinkimą.

„Laikomės sanitarinių higienos reikalavimų. Darome laboratorinius tyrimus. Gamyboje diegiame ir vadovaujamės geriausiomis darbo praktikomis, adaptuodami jas mūsų nedidelei įmonei ir siekiame tai pastoviai ir sistemingai užtikrinti. Motyvuojame darbuotojus, kad gamintų su meile. Viską gaminame taip, kaip mūsų senoliai gamindavo. Džiugu matyti, kad lietuviams tai patinka“, – kalba V. Barakauskas.

Užsakymo nr.: PT_84269087