Įprastas sprendimas iš pirmo žvilgsnio būtų buvęs toks – senos betoninės grindys yra išardomos ir, sutankinus silpno grunto sluoksnius, klojamos naujos grindys. Šis darbas būtų trukęs mažiausiai mėnesį ir pareikalavęs nemenkų organizacinių pokyčių veikloje. Sandėlio valdytojui šis sprendimas nebuvo priimtinas, nes tai buvo centrinis logistikos mazgas, kurio darbo nebuvo galima sustabdyti net vienai dienai.

Laimei, „URETEK Baltic“ tokiu atveju siūlo greitą ir paprastą tokių problemų sprendimo būdą. „URETEK“ yra pirmaujanti grunto stiprinimo geopolimerinėmis injekcijomis įmonė Baltijos šalyse, stabilizuojanti nusėdusias pastatus ar pakelianti nusėdusias grindis. „Silpno grunto keliamosios galios padidinimo tikslais naudojamos patentuotos geopolimerų technologijos unikalios geopolimerinių dervų mišinio plėtimosi savybės, padedančios greitai ir efektyviai atkurti pastato ar pastato dalies pradinę būklę. Geopolimeras – tvirta, netirpi ir atspari medžiaga, nepažeidžianti pastato konstrukcijų. Tai aukštai vertinama alternatyva įprastoms pastatų pamatų ar grindų stabilizavimo procedūroms“, – aiškina „URETEK Baltic“ atstovas Kęstutis Jurėnas. Geopolimerinės injekcijos nuo įprastų pamatų ar grindų stabilizavimo sprendimų skiriasi tuo, kad jos nereikalauja kasimo ar griovimo darbų atlikimo, o darbus galima atlikti labai greitai, netrikdant įmonės veiklos.

„URETEK Baltic“ klientų bazė yra labai plati, o įmonei Baltijos šalyse yra tekę atlikti didelių Kultūros paveldo statinių pamatų sustiprinimo darbus, stabilizuoti krantines, kelti nusėdusias parduotuvių ar sandėlių grindis – visas šias užduotis patyrusi įmonės technikų ir inžinierių komanda įveikė kuo puikiausiai. Kalbėdami apie URETEK technologiją, visi įmonės klientai pabrėžia tai, kad darbai atliekami labai sparčiai ir patogiai, o visa tai padeda žymiai sutaupyti.


Unikali URETEK technologija

Paprastai kalbant URETEK technologija atrodo taip – po problemine nusėdusia pastato dalimi išgręžiamos 12-15 mm skersmens skylutės ir per jas į gruntą injektuojama geopolimerinė derva. Proceso eigoje pirmiausia stabilizuojamas po konstrukcija esantis gruntas, po to pastato grindys ar pamatas pakeliami atgal į reikiamą padėtį.

Svarbu pažymėti, kad darbai gali būti atliekami etapais. „URETEK Baltic“ atstovas Kęstutis Jurėnas kaip gerą pavyzdį nurodė Ventspilyje esantį RIMI prekybos centrą, kur „URETEK Baltic“ komandos laukė jau gerai pažįstama problema – didelio prekybos centro grindys nusėdo, dėl to teko sutankinti, pakelti ir iš naujo išlyginti beveik 4500 kvadratinius metrus grindų ploto.

Komercinių įmonių ir didesnių plotų atveju „URETEK Baltic“ specialistai darbus vykdo naktimis, o tai reiškia, kad klientams nereikia nutraukti darbų, nenutrūksta įprasta verslo veikla. Prekybos centro grindys buvo pakeltos per mėnesį ir tai niekaip nesutrikdė kasdienio prekybos centro darbo.

„Darbus esame atlikę labai sudėtinguose objektuose, tad esame pajėgūs ir pasiruošę priimti bet kokius iššūkius. URETEK technologija yra įrodžiusi, jog yra viena iš nedaugelio alternatyvų, jei darbus reikia atlikti greitai ir minimaliai trikdant kasdieninę kliento veiklą. Naudojant mūsų technologijas, užsakovui nereikės atlikti brangių ir daug laiko trunkančių kasimo, statybos ar tvarkybos darbų“, – pridūrė „URETEK Baltic“ atstovas.

Pašnekovas prisiminė atvejį, kai naujai nutiestas kelias įdubo, po kelio danga esantis gruntas išretėjo, susidarė tušti tarpai, dėl ko eismui teko uždaryti dvi keturių eismo juostų kelio juostas. Iš pradžių kelininkai problemą bandė spręsti tradiciniais būdais, tačiau nepaisant daugkartinių bandymų, problemos plitimo išspręsti nepavyko.

Tuomet buvo kreiptasi į „URETEK Baltic“ ir įmonės specialistai geopolimerinių dervų injekcijomis užpildė po kelio danga esančias tuštumas grunte ir sutvirtino tolesnį smėlio byrėjimą tarp didelės frakcijos akmenų. Darbai truko 6 valandas, o paklojus asfaltą, kelias vėl buvo atidarytas eismui.

„URETEK Baltic“ atstovas paminėjo taip pat ir išspręsta probleminę situaciją dideliame FEB logistikos centre, kur veikla vykdoma visą parą. Net ir trumpalaikis centro uždarymas įmonei būtų buvęs itin brangus ir didelis logistinis iššūkis. Sandėlyje teko pakelti grindis ir sutankinti po grindimis esantį gruntą, nes nuo sunkių krautuvų svorio tam tikrose vietose buvo pradėjusios judėti betoninės grindų plokštės.

150 kvadratinių metrų grindų plotas buvo stabilizuotas ir pakeltas per 6 valandas, netrikdant įprastos sandėlio darbo tvarkos. Pirmasis pilnai pakrautas keltuvas į atliktų darbų vietą išriedėjo jau po 10 minučių. Darbo tikslumas buvo matuojamas lazeriniu nivelyru, kuris registravo sandėlio grindų pakėlimą 0,5 milimetro tikslumu. Tai įrodo, kad URETEK metodas yra be to ir labai tiksli technologija.


„URETEK technologijos panaudojimas daugeliu atvejų yra vienintelis įmanomas sprendimas, nes uždarius sandėlį, prekybos centrą ar kelio ruožą, net ir labai trumpam laikui, patiriami labai dideli finansiniai nuostoliai“, – sakė „URETEK Baltic“ atstovas Kęstutis Jurėnas.

Daugiau informacijos www.uretek.lt.