Oksfordo ir Derby batai

Oksfordo arba Derby batai turėtų būti pirmoji pora, kurią privalo turėti kiekvienas madingas vaikinas. Kaip elegantiškas kostiumas, taip ir vieni iš šių batų būtinai turi būti vyro garderobe. Nesvarbu, kokiai oficialiai progai prireiks elegantiško derinio, Oksfordo ar Derby batai turėtų būti pirmasis solidžios avalynės pasirinkimas. Jei turėsite bent vieną tikrai kokybišką šio tipo batų porą, būsite pasiruošę bet kokiai ypatingai progai. Iškilmingiems renginiams rinkitės tamsiai rudus batus, o kasdienai – šviesesnius. Juodi Oksfordo ar Derby batai idealiai tinka prie kostiumo.

Sportiniai batai

Vyriška avalynė neįsivaizduojama be sportinių batų. Priklausomai nuo pasirinkto modelio, jie tinka laisvalaikiui, darbui, sportui ir pusiau oficialiam stiliui. Kiekvienas madingas vyras turėtų pasirūpinti bent keliomis sportinių batų poromis. Vieni iš reikalingiausių yra balti arba juodi odiniai sportbačiai. Jie puikiai atrodo tiek su džinsais, tiek su stilingomis klasikinėmis kelnėmis, todėl turėdami šiuos batus nesunkiai sukursite laisvalaikio ar pusiau oficialų įvaizdį. Spalvoti ir drąsesni dizainai, pavyzdžiui, retro, labiau tinka laisvalaikiui ir darbui.

Mokasinai, loaferiai ir laiveliai

Dar vienas batų tipas, kuris reikalingas kiekvienam madingam vyrui yra vienas iš šių: mokasinai, loaferiai arba laiveliai. Šie vasariniai batai yra universalūs ir tinka tiek laisvalaikio, tiek oficialiai aprangai. Su kostiumu geriau dėvėti loaferius, nes juos galima laikyti elegantiškesne mokasinų versija. Tuo tarpu mokasinai ir laiveliai puikiai atrodo su įvairių modelių džinsais, tokiais kuriuos galite surasti . Be to juos galite dėvėti su chino kelnėmis ar laisvalaikio šortais. Elegantiškiems aprangos deriniams reikėtų pasirinkti juodus arba tamsiai rudus loaferius, o laisvalaikiui galite apsiauti bet kokios spalvos mokasinus, laivelius ar loafelius. Beje, jų galima surasti žalios, mėlynos, vyšninės ir kitų netikėtų spalvų.

Odiniai suvarstomi aulinukai

Kokybiškus odinius aulinukus madingas vyras turėtų turėti dėl kelių priežasčių: pirmoji – tai pagrindinis madingas apavas žiemą, antroji – tai ilgai tarnaujanti batų pora. Odiniai batai turi labai seną istoriją. Juos dėvėjo ir dabar dėvi kariai, ūkininkai, miestiečiai, verslininkai ir kiti. Investuokite į kokybiškus odinius batus ir jie tarnaus daug metų. Odiniai batai tinka prie daugelio aprangos derinių, gal tik prie klasikinio kostiumo jų nederėtų avėti. Jei nešiojate aptemptas kelnes, jų kiškas sukiškite į batus, kad atrodytumėte stilingai ir ryškiai. Tačiau, dėvėdami laisvesnes kelnes, kiškų galus galite palikti ant batų. Taip atrodysite konservatyviau.

Žinoma, dėl prieš tai išvardintų batų būtinybės kiekvienam madingam vaikinui galima diskutuoti, tačiau, kaip ir bet kuris kitas privalomų dalykų sąrašas, tai priklauso nuo Jūsų amžiaus, gyvenimo būdo ir poreikių.