Formuojasi tendencija mylimąją pradžiuginti ne auksiniais auskarais, o nauju išmaniuoju telefonu ar laikrodžiu. Tarp geidžiamiausių dovanų – ir miegančios rožės.

„Dvejus metus iš eilės Valentino šventė sutapo su karantino apribojimais, todėl stebėjome stalo žaidimų, priemonių ir rinkinių rankdarbiams, sporto prekių sportui namuose, išmaniosios elektronikos ir smulkios buitinės technikos pardavimų pagyvėjimą. Šiemet matome, kad pirkėjai grįžta prie klasikinių dovanų“, – sako „Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė.

Aktyviausiai Valentino dienos dovanų paieškos ir prekyba internete vyksta visą savaitę iki vasario 14 dienos. Tiesa, dovanų kategorijoje augančius stabilizuotų – ilgai nevystančių – augalų pardavimus „Pigu.lt“ stebi jau nuo sausio vidurio.

„Miegančios rožės jau ne vienerius metus išlieka tarp geidžiamiausių Valentino dienos dovanų. Pozicijų neužleidžia ir klasika tapusios prekės – pliušiniai meškučiai, širdelės, puodeliai bei kitos romantiškos dovanos ir aksesuarai, padedantys kurti šventinę atmosferą“, – pasakoja K. Liškauskaitė.

Pačios brangiausios prekės, perkamos šiuo laikotarpiu – garsių prekės ženklų kompiuteriai, treniruokliai, planšetės, ausinės, išmanieji telefonai ir laikrodžiai. „Sudėtinga įvertinti, ar prabangi elektronika perkama kaip dovana sau ar antrajai pusei, tačiau išlieka tendencija, kad pirkėjai vietoj auksinių auskarų mieliau renkasi išmanųjį laikrodį, apyrankę ar telefoną“, – sako K. Liškauskaitė.

Artėjant Valentino dienai šoktelėjo susidomėjimas išskirtiniais „Pigu.lt“ pasiūlymais, auga ryškių spalvų ausinių, rožinių telefonų paklausa. Šiemet fiksuojamas šokolado fondiu prietaisų populiarumas. Ypač suaktyvėjo grožio elektronikos – plaukų džiovintuvų ir formavimo prietaisų, veido masažuoklių, epiliatorių, barzdaskučių – pardavimai.

„Ši diena daugeliui pirkėjų neįsivaizduojama be kvepalų ar kosmetikos. Tiek vyriškų, tiek moteriškų kvepalų ir kosmetikos pardavimai prieš įsimylėjėlių šventę paauga iki 50 procentų“, – teigia K. Liškauskaitė.

„Pigu.lt“ taip pat fiksuoja šventinę atmosferą namuose kuriančių prekių tokių kaip, žvakės ir žvakidės, stalo įrankiai, taurės, rėmeliai, nuotraukų albumai ir kitų originalių dovanų kategorijos prekių populiarumo augimą.

„Prekių suaugusiems pardavimai pradeda augti paskutinę sausio savaitę ir šauna į viršų prieš pat vasario 14 dieną“, – teigia K. Liškauskaitė.

Suvenyrinių N18 dovanų kategorijos prekių pardavimai auga dvigubai, o atskirose suaugusiems skirtų prekių kategorijose – ir iki 60 procentų. Kyla erotinių kostiumų, seksualios aprangos, žaidimų ir šmaikščių dovanų populiarumas, o taip pat – prezervatyvų, masažo aliejų, masažinių žvakių bei sekso prekių rinkinių pardavimai. Populiariausi produktai – seksualūs apatiniai moterims, vibratoriai, BDSM ir fetišo prekės.

„Pigu.lt“ priklauso didžiausiai Baltijos šalyse e. prekybos bendrovei „PHH Group“. Ji buvo suformuota „Pigu.lt“ susijungus su Suomijos prekybos milžine „Hobby Hall“. „PHH Group“ valdo e. parduotuves ir prekybos platformas Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Grupės valdomose e. prekybos platformose prekiauja daugiau nei 4000 pardavėjų, asortimentą sudaro daugiau nei 2 mln. prekių. Lankytojų skaičius per metus siekia apie 150 milijonus.