Pasak Ingos Aukštuolytės, „Tez Tour“ ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovės, lietuvių noras keliauti nepaliaujamai stiprėja. Pastarieji dveji pandemijos metai žmones išvargino, todėl dabar daugelis drąsiau planuoja atostogas, ieško galimybių, kur galėtų pabėgti nuo kasdienės rutinos, skirti daugiau laiko ir dėmesio savo artimiesiems, pailsėti arba aktyviai praleisti laiką.

„Kai už lango vis dar šalta žiema ir pavasario dar nematyti, vasaris tampa puikiu laikotarpiu suplanuoti artimiausias atostogas ir pabėgti ten, kur šilta. Pastaruoju metu daugiausiai keliautojų dėmesio sulaukia Madeira, Tenerifė, Turkija bei Egiptas. Žmonės išsiilgo saulės, todėl natūralu, jog šios kryptys dabar yra pačios paklausiausios. Pastebime, kad žmonės drąsiau planuoja pavasario keliones, nelaukia paskutinės minutės ir yra išsigryninę, kokio poilsio norisi – aktyvaus laisvalaikio, naujų potyrių ar komfortiško laiko saulės atokaitoje“, – sako I. Aukštuolytė.

Kelionių ekspertai išskyrė populiariausias kryptis, šį pavasarį ypač tinkančias romantiškoms atostogoms dviems ir atskleidė, kuo jos ypatingos.

#1 Tenerifė: lyg idealus medaus mėnuo

Tenerifė daugeliui keliautojų gali asocijuotis su romantika – tai ypač populiari medaus mėnesio pasirinkimo vieta. Vulkaninėje Ispanijos saloje yra viskas, ko reikia poilsiui dviems: romantiški viešbučiai, skirti poroms, įspūdingo grožio paplūdimiai, švelnus klimatas, vaizdingi kaimeliai, nuostabios vietos ir unikali virtuvė.

Kiekviena pora Tenerifėje atras tai, kas leis susikurti idealias romantiškas atostogas. Vakarienė privačioje kelionėje laivu, skrydis malūnsparniu virš Tenerifės, jodinėjimas žirgais paplūdimyje, važinėjimas keturračiais ar plaukiojimas vandens motociklais – tik kelios veiklos, kurios praturtins romantiškas atostogas.

Pavasarį oro temperatūra Tenerifėje ypač maloni, leidžianti nevaržomai tyrinėti salą. Mėgstantys leisti laiką lauke, čia gali rasti įvairiausių maršrutų žygiams pėsčiomis arba apsilankyti viename iš Tenerifės botanikos sodų. Kad atostogos būtų dar įspūdingesnės, dieną galima išplaukti stebėti banginių ir delfinų, o naktį leistis į romantišką žvaigždžių stebėjimo turą.

#2 Madeira: įsimylėkite iš naujo

Rojaus kampeliu Žemėje tituluojama Madeira yra neatsiejama nuo romantikos. Šioje Portugalijos saloje galite ne tik iš naujo pamilti savo antrąją pusę, bet ir įsimylėti viską, kas jus supa aplink – kraštovaizdį, Atlanto vandenyną, saulę, gėles, tylą, gastronomiją bei žmones.

Salos gamtos grožis užgniaužia kvapą, o kelionė per tyloje skendinčius jos miškus ir kaimelius atveria neįtikėtiną kraštovaizdį – egzotiškas giraites, daugybę krioklių, šimtus metų miegančius ugnikalnius, vaizdingus kalnų masyvus, vėjyje linguojančias aukštas palmes ir gėles, į dangų besistiebiantį lauramedžių mišką, juodos spalvos paplūdimius ar natūralius, iš uolų suformuotus baseinus.

Madeiroje yra visos sudedamosios dalys, kurių reikia atpalaiduojančioms ir aktyvioms romantiškoms atostogoms. Ištisus metus šviečianti saulė, daugybė pėsčiųjų takų, golfo aikštynai, puikūs vietinės virtuvės patiekalai ir prabangūs apartamentai, prieinami bet kuriuo metų laiku.

Pagrindinis romantiškų atostogų Madeiroje akcentas, kurį išskiria kelionių ekspertai – saulėtekio ir saulėlydžio stebėjimas ant aukščiausios salos viršūnės – Pico Ruivo. 1862 metrų aukštyje matomas vaizdas, kai saulė smelkiasi per debesis – užgniaužia kvapą.

#3 Egiptas: naujos patirtys drauge

Egiptas traukia turistus dėl nuostabios ir spalvingos Raudonosios jūros, kurioje, užsidėjus nardymo įrangą, galima grožėtis įspūdingu povandeniniu pasauliu, neregėtomis žuvytėmis bei ryškiaspalviais koraliniais rifais. Tai tokia patirtis, į kurią verta leistis dviese.

O jeigu nedrąsu nardyti, galite rinktis išvyką laivu, nuplukdančiu prie gražiausių povandeninių vietų ir dairytis į vandens pasaulį pro stiklinį laivo dugną. Dar daugiau romantikos pridės saulėlydžio stebėjimas nuo jachtos denio.

Poras Egiptas užburia ne tik dėl Raudonosios jūros povandeninių turtų, tai viena seniausių ir paslaptingiausių civilizacijų pasaulyje, turinti dykumų platybes, didingą architektūrą, daugybę komfortiškų viešbučių, įvairių pramogų ir ištisus metus vyraujantį puikų klimatą.

Trokštantiems Rytietiškos patirties, čia tikrai yra iš ko rinktis – verta nuvykti į dykumą ir apsilankyti beduinų kaimelyje. Kontrastas stulbinantis, bet tik čia patirsite tikrąjį Egipto svetingumą, kai dalijamasi tuo, kas turima geriausio. Smėlio jūra, kupranugariai, klajoklių beduinų palapinės, stulbinantis naktinis dykumos dangus – tai kelios naujos patirtys, dėl kurių norėsite sugrįžti į Egiptą dar ne kartą.

#4 Turkija: apie viską pagalvota

Turkija ypač tinka tiems, kurie nori pabėgti nuo kasdienio šurmulio, darbų rutinos ir praleisti laiką tik dviese, apie nieką kitą negalvojant. Šioje šalyje pavasarį prasideda turistų sezonas, klimatas – ypač palankus malonioms atostogoms, o „viskas įskaičiuota“ pasiūlymai 4 ir 5 žvaigždučių viešbučiuose leidžia maksimaliai pailsėti.

Vandens pramogos, atpalaiduojantys masažai, turkiškos pirtys ir saunos, jūra bei gardus maistas – čia rasite viską, ko reikia kokybiškam poilsiui drauge. Trokštantiems dar daugiau šilumos, rekomenduojama rinktis Alanijos regioną. Tai šilčiausias kurortas visoje šalyje ir maudynių sezonas čia ilgesnis nei bet kuriame kitame Turkijos kurorte.

Turkijoje nenusivils ir tie, kurie vertina aktyvų poilsį. Poilsiaujant Antalijos regiono kurortuose, galima iškeliauti į kalnus, nusidriekiančius visai čia pat, taip pat išbandyti ką nors naujo – jodinėjimą žirgais, skrydį oro balionu, golfą, keturračių teikiamą adrenaliną, plaukimą plaustu sraunia upe.