Siekdamas prisidėti prie sveikos gyvensenos ir palankios mitybos formavimo prekybos tinklas „Rimi“ šiais metais ir vėl kviečia stebėti edukacines laidas „Rinkis sveikiau“. Šiemet vedėjos rolėje bus galima išvysti verslininkę ir desertų mėgėją Liuciną Rimgailę. Žinoma nuomonės formuotoja džiaugiasi sulaukusi pasiūlymo prisidėti prie iniciatyvos ir galimybe savo kasdienybę papildyti nauju amplua.

„Nors vedėjos rolėje esu ne pirmą kartą, nekantrauju iš šalies pamatyti, kaip viskas pavyko šį kartą. Mano širdis jau dabar spurda iš jaudulio, tačiau žinau, kad žiūrovams laidos turinys bus tikrai įdomus ir naudingas. „Rinkis Sveikiau“ filmavimo metu su laidos viešniomis kalbėjome apie aktualią šiandieninės visuomenės problemą – laktozės ir glitimo netoleravimą. Man ši tema ypač aktuali, nes pati su laktozės netoleravimu susidūriau pagimdžiusi sūnų ir jį žindant. Be to, laidoje pademonstruosime naudingą receptą, kurį namuose galės išbandyti ne tik laktozės netoleruojantys, bet ir sveikesnių saldumynų alternatyvų savo kasdienybėje ieškantys žiūrovai“, – žada L. Rimgailė.

 Laidos komanda

Laidos metu L. Rimgailė kalbins sveikatai palankios mitybos konsultantę, gydytoją dietologę dr. Editą Gavelienę. Ekspertė paaiškins, kokie yra glitimo ir laktozės netoleravimo požymiai, kaip šių baltymų turinčius produktus galima pakeisti kitomis alternatyvomis ir kodėl šie produktai dažnai atsiduria ne tik laktozės ar glitimo netoleruojančių, bet ir sveikų žmonių mityboje. Tuo tarpu „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė pademonstruos lengvai pagaminamą tinginio receptą be laktozės ir pasidalins keliais naudingais patarimais, kaip šį desertą paruošti greičiau.

„Rinkis Sveikiau“ edukacinės laidos nuo šiol bus rodomos kartą per mėnesį, o jų metu žiūrovai ir toliau išvys charizmatišką laidos vedėją L. Rimgailę, vertingomis žiniomis apie mitybą besidalinančią gydytoją dietologę E. Gavelienę ir kaskart vis kitus receptus pristatančią kulinarijos ekspertę L. Barčaitę.

Pirmąjį edukacinės laidos „Rinkis sveikiau“ epizodą galite stebėti jau šiandien, sausio 27 d., 19 val. per DELFI TV.

 Tinginio desertas be laktozės

Tinginys be laktozės (receptas)

Patiekalui reikės:

  • 100 g kakavos sviesto
  • 50 g kakavos
  • 320 g kondensuoto kokosų skanėsto
  • 400 g sausainių iš pilno grūdo miltų

Gaminimo būdas:

Kakavos sviestą atitirpinkite karšto vandens vonelėje. Tuomet į jį supilkite kondensuotą kokosų skanėstą, kakavą ir gerai viską išmaišykite. Sausainius sulaužykite gabalėliais ir užpilkite paruošta mase. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į formą. Palaikykite šaldytuve kol sustings apie 1 val. Skanaus!

Užsakymo nr.: PT_89307081