Skaitytojams suteikiama didelė atsakomybė: būtent jie, susipažinę su įmonių veikla, įvertins, kurių įmonių nuveikti darbai yra reikšmingiausi bendruomenėms.

Balsuoti galite trijose įmonių kategorijose:


Balsuoti galima iki sausio 21 d. vidurnakčio. Leidžiama balsuoti iki 10 kartų iš vieno IP adreso, pasirinkus norimą įmonę ir spustelint „Balsuoti".

Kas yra bendruomeniška įmonė?

Tai įmonė, kurianti bendruomenišką atmosferą tiek įmonės viduje, tiek už jos ribų, įsipareigojanti priimti visuomenei palankius veiklos sprendimus. Tokios įmonės:

1. Bendradarbiauja su bendruomenėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis ir kitomis suinteresuotomis šalimis, palaiko glaudų ryšį, padeda spręsti aktualias problemas, kuria ilgalaikes partnerystes.

2. Kartu su bendruomenėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis įgyvendina bendrus projektus, pvz., remia įvairius projektus, konkursus, suteikia galimybę studentams gauti stipendijas bei įmonėje atlikti praktiką.

3. Teikia paramą ne pelno siekiančioms organizacijoms, paramos fondams ir kitoms visuomenei svarbioms iniciatyvoms.

4. Kurdama naują produktą ar paslaugą, atsižvelgia į bendruomenei ir visuomenei svarbius poreikius.

5. Priimdama verslo sprendimus, konsultuojasi su suinteresuotomis šalimis, atsižvelgia į jų siūlymus.

6. Vertina, kokią reikšmę visuomenei turėjo nuveikti darbai ir atsižvelgdama į tai išsikelia naujus tikslus.

Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai – tai nuo 2008 metų vykdoma valstybės institucijų iniciatyva Lietuvoje, kuria siekiama didinti žinomumą apie įmonių socialinės atsakomybės naudą verslui, valstybei ir kiekvienam žmogui bei skatinti šalies įmones diegti veikloje socialinės atsakomybės principus. Nuo 2013 metų šiuos apdovanojimus organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei Aplinkos ministerija kartu su socialiniais partneriais.

Nuo 2019 m. Metų bendruomeniškiausios įmonės laimėtojus renka ne tik komisija, sudarytai iš Socialinės apsaugos ir darbo, Aplinkos bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijų, Lietuvos pramoninkų konfederacijos, asociacijos „Investor's Forum", Lietuvos profesinių sąjungų „Sandrauga" ir „Solidarumas" narių, bet ir skaitytojai, balsuodami už šios nominacijos vardo vertus laimėtojus.

Lietuvos įmonėms, nuveikusioms daugiausiai darbų socialinės atsakomybės srityje ir labiausiai prisidėjusioms prie socialinės atsakomybės vertybių puoselėjimo verslo sektoriuje 2021 metais, iškilmingai apdovanojimai bus įteikti 2022 metų sausio 27 d., Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose. Renginio transliaciją bus galima stebėti naujienų portale „Delfi".

Užsakymo nr.: PT_89198443