Lyderiaujančių oras-vanduo šildymo sistemų gamintojų sprendimai gali padėti pasiekti šiuos tikslus ir užtikrinti, kad namai būtų šildomi efektyviai, ekonomiškai, darant minimalų poveikį aplinkai. „Panasonic“ korporacija yra pasaulinė lyderė, kurianti priemones, padedančias geriau jaustis namuose, miestuose, automobiliuose ir kitose vietose, kur praleidžiate daug laiko. Ši japonų įmonė per daugiau nei 60 m. plėtojo ir nuolat tobulino savo oro kondicionavimo ir šildymo įrangą (vien visų patentų išvardijimui reikėtų atskiro straipsnio), tad nenuostabu, kad dabar siūlomame plačiame šildymo ir vėsinimo sprendimų asortimente sau tinkamą variantą ras kiekvienas. Jame netrūksta sprendimų tiek statančiam modernų namą – sprendimai yra pritaikyti ne tik šiandienos bet ir ateities iššūkiams, tiek nutarusiam modernizuoti būstą ir po darbų kaime išsimaudyti šiltoje vonioje, užuot rūpintis malkų atsargomis.

Analogų rinkoje neturintys oras-vanduo šilumos siurbliai

Dėl unikalios patentuotos dviejų vamzdžių šilumokaičio technologijos, „Panasonic“ oras-vanduo šilumos siurbliai „Aquarea“ T-CAP 100 proc. savo šildymo galios pajėgūs išlaikyti net tuomet, kai temperatūra lauke siekia iki -20 °C, tam nenaudodami integruoto elektrinio šildytuvo pagalbos (kuris paprastai lemtų ir padidėjusias energijos sąnaudas). Šie siurbliai patikimai patalpas šildo net ir temperatūrai lauke nukritus iki -28 °C laipsnių šalčio. Įranga puikiai pritaikyta šiaurės klimatui, tad ypatingai paklausi visame Baltijos ir Skandinavijos šalių regione. Jei net ir esate girdėję gandus, esą šilumos siurbliai nepajėgūs tapti pilnavertišku, patikimu ir vieninteliu namo šildymo šaltiniu mūsų klimato sąlygomis, tiesiog pamirškite juos – jie niekaip negali būti susiję su T-CAP. Taškas.

Patentuota „Panasonic“ technologija leidžia išlaikyti labai aukštą šilumos siurblių SCOP reikšmę, kuri siekia 4,96. Todėl tokius šilumos siurblius rekomenduojama rinktis tada, kai jie bus vieninteliai patalpų šildymo šaltiniai. Ypač aukštas šilumos siurblių efektyvumas užtikrina mažas patalpų šildymo sąnaudas, o į sistemą paduodamo šilumnešio temperatūra gali siekti net 60 ºC arba 65 ºC (T-CAP „Monoblock“).

Dvivamzdis šilumokaitis

TCAP – geras ir itin efektyvus pasirinkimas tiek naujoms, tiek renovuojamoms sistemoms

T-CAP serijos šilumos siurbliai ypač tinka renovuojamiems projektams, nes šiais modeliais galima lengvai pakeisti tradicinius kieto kuro, dujinius ar skystojo kuro katilus. Taip pat idealus sprendimas naujiems pastatams, norint šilumos siurblius jungti prie naujo grindinio šildymo, radiatorių ar ventiliatorinių konvektorių (angl. fan coil) sistemų.

Siekiant padidinti efektyvumą ir sumažinti poveikį aplinkai bei, žinoma, ženkliai sumažinti savo išlaidas šildymui, visus „Aquarea“ šilumos siurblius taip pat galima prijungti prie saulės kolektorių ar fotovoltinių (FV) saulės modulių sistemos.

Kambario šildymo/vėsinamo sistema: šilumos siurblys, prijungtas prie „Panasonic“ ventiliatorinio konvektoriaus (angl. fan coil).

Misija įmanoma: šilumos siurblio pasirinkimas pagal savo poreikius.

„Aquarea“ T-CAP modeliai gali būti iš dviejų dalių (vidinės – montuojamos namo viduje ir išorinės – montuojamos lauke): „Aquarea All-in-One“ (daili „viskas viename“ sistema su joje jau integruotu 185L karšto vandens šildytuvu) ir „Bi-block“ (jungiama prie išorinio vandens šildytuvo, kurio talpą galite pasirinkti pagal savo individualius poreikius). Vienos dalies „Monoblock“ tipo (montuojamos lauke) variantas ypač tinka norintiems maksimaliai taupyti vietą patalpose, nes norint šildyti patalpas, jų viduje nebus nieko papildomai montuojama, tereiks tik pajungti vamzdyną prie esamos grindinio ar radiatorinio šildymo sistemos. Jei vėliau patalpose vietos atsiras ar tiesiog iškils poreikis ruošti buitinį karštą vandenį, papildomai bus galima prijungti pasirinktos talpos vandens šildytuvą.

„Aquarea All-in-One“ šilumos siurblys (matomas nuotraukoje dešinėje)

Taigi, kokio išpildymo šilumos siurblį rinktis, priklauso nuo a) karšto vandens poreikio, b) noro (ar jo nebuvimo) integruoti į jau esamą sistemą, c) būtinybės (ar jos nebuvimo) taupyti vietą namuose, d) estetinės sistemos išvaizdos: daliai žmonių malonu matyti visos sistemos sudėtingumą bei jungiančius vamzdžius, dalis žmonių džiaugiasi, kai viskas sumontuota viename dailiame korpuse ir nesimato jokių pašalinių vamzdžių. Yra ir tokių, kurie labiausiai patenkinti tuomet, kai sistema išvis nematoma (bent jau patalpų viduje). Visi sprendimai bus vienodai geri – žmonės skirtingi, tad puiku, kai gamintojas siūlo įvairius sprendimus, maksimaliai tenkinančius individualius pirkėjų poreikius.

Žavitės gražiais daiktais? Tuomet būtinai atkreipkite dėmesį į „Aquarea“ šilumos siurblius, pelniusius prestižinį GOOD DESIGN apdovanojimą.

„Aquarea“ šilumos siurblio vidinis blokas „Bi-block“

Sušildyti vandenį nepakanka, svarbu jį šiltą ir išlaikyti.

„Aquarea All-in-One“ įrenginiuose yra dar viena patentuota „Panasonic“ technologija – U-Vacua™ vandens šildytuvo izoliacinė plokštė, kuri dėl unikalios vakuuminės technologijos pasiekia labai aukštą naudingumą. Geriausiai šilumą sulaikanti terpė yra vakuumas, dėl to Panasonic inžinieriai šią terpę panaudojo kurdami šiluminę izoliaciją. „U-Vacua“ dėl labai mažo šilumos laidumo yra net 20 kartų efektyvesnė nei standartinė poliuretano putų izoliacija.

„Aquarea All-in-One“ vandens šildytuvas ir jį dengianti „U-Vacua“

Šilumos siurbliai – mūsų visų ateitis

Norėdamos sumažinti anglies dioksido išmetimą šildymo sektoriuje, daugelis šalių ėmėsi plataus masto iniciatyvų ir reglamentų, kuriais siekiama atsisakyti itin taršių kieto kuro katilų bei iškastinio kuro technologijų, pavyzdžiui, dujinių katilų. „Panasonic“ yra įsipareigojusi kurti sprendimus, kurie prisidėtų prie siekio visus namus paversti nulinės taršos namais. Koks rezultatas? Geresnės sąlygos žmonėms ir planetai. Štai „Panasonic“ oras-vanduo šilumos siurbliai „Aquarea“ – sprendimas, tausojantis gamtą, naudojantis atsinaujinančius energijos išteklius bei tinkantis daugumai buitinių ir komercinių objektų. Pasirinkdami šilumos siurblius, panašiai kaip ir elektromobilius, ne tik kuriame gerbūvį sau, bet ir tausojame gamtą.

„Panasonic“ pirmauja savo pažangiais „Aquarea“ oras-vanduo šilumos siurbliais, kurie naudoja šilumą iš oro ir ją perduoda vandeniui šildyti. Šie modernūs šilumos siurbliai net iki 80 % reikalingos šilumos energijos gauna iš aplinkos oro!

„Aquarea“ šilumos siurbliai – ne tik daug efektyvesnė šildymo alternatyva dujiniams katilams (kurie tik šildo ir ruošia karštą vandenį), bet ir komfortas ištisus metus, nes „Aquarea“ užtikrina šildymą, karšto vandens ruošimą, o atėjus šiltajam sezonui – ir vėsinimą. Trys funkcijos viename įrenginyje – tai vertingas sprendimas, tarnausiantis jums ištisus metus, visais metų sezonais! Patogu. Patikima.

Pagalvokite.

Tinkamiausias laikas pirkti

Iš anksto galvoti apie šilumos siurblio pirkimą reikia ne tik dėl galimai ilgiau truksiančio įrangos išsirinkimo laiko ar montavimo darbų trukmės. Laiku suspėjus, galima ir sutaupyti.

„Laiku ir be streso susiplanavę ir įsirengę šilumos siurblį, turėsite ilgaamžę, efektyviai veikiančią ir patogiai valdomą sistemą, kuri prisidės prie aplinkos taršos mažinimo, tausos išteklius, mažins šildymo išlaidas ir, svarbiausia, padės sukurti jaukius ir šiltus namus, į kuriuos visada gera sugrįžti“, – sako „Panasonic Heating & Cooling Solutions“ atstovė Lietuvoje.

: „Panasonic“ šilumos siurblys „Aquarea“ T-CAP „Monoblock“
Dalintis
Nuomonės