Jau ilgą laiką darbo rinkoje užsienio kalbų mokėjimas yra ne kiek privalumas, bet būtinybė. Net 80% apklaustų įmonių teigė, kad joms yra reikalingi užsienio kalbas mokantys specialistai. Žinoma, pačia reikalingiausia išlieka anglų kalba, globalizuotame pasaulyje jau tapusi tarptautine verslo kalba. Dažnai įmonės reikalauja B2 ar C1 kalbos lygio, reiškiančio, kad darbuotojas turi laisvai vartoti tiek rašytinę, tiek šnekamąją kalbą. Įmonės, ieškodamos darbuotojų susiduria su problema, kai kandidatų išsilavinimas ir patirtis puikiai tinka pozicijai, tačiau anglų kalbos žinios nėra stiprios. Tada priimamas visoms pusėms naudingas sprendimas – įmonė suteikia galimybę darbuotojui tobulinti kalbos įgūdžius. Štai realus pavyzdys, kuriuo turite pasinaudoti – „Danske Bank“ Lietuvoje ieško naujų darbuotojų į Tarptautinio pinigų plovimo prevencijos skyriaus (angl. Anti-Money Laundering) skyriaus komandą. Tai ne tik išskirtinė galimybė dirbti banke, bet ir panaudoti savo užsienio kalbų žinias. Jeigu jomis abejojate, nenuleiskite rankų – „Danske Bank“ Lietuvoje kartu su „Kalba.Lt“ specialistais paruošė interaktyvius anglų kalbos kursus, kuriuose darbuotojai mokysis ne tik bendrinės anglų kalbos, bet ir terminologijos, reikalingos pagal darbo specifiką.

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad gauti darbą pakanka tik anglų kalbos, tačiau ne ką mažiau vertinamos ir kitos užsienio kalbos. Po anglų kalbos vienomis paklausiausių darbo rinkoje išlieka rusų bei vokiečių kalbos. Pastebima, kad būtent vokiečių kalbą mokančių specialistų dešimtmečio laikotarpyje sumažėjo beveik perpus, nors įmonės vis aktyviau investuoja Vokietijoje arba, atvirkščiai, vokiško kapitalo įmonės kuriasi Lietuvoje, todėl ieško šios kalbos įgūdžių turinčių darbuotojų. Kad šią kalbą mokantys specialistai yra itin vertinami, parodo 15–20 % didesni atlyginimai.

Jeigu pasižadėjote nuo pagrindų mokytis visiškai naujos kalbos, galite rinktis po truputį populiarėjančias skandinavų kalbas ir iš to taip pat išpešti darbinės naudos. Vis labiau įmonėms reikalingi specialistai, mokantys švedų, norvegų ar danų kalbas. Tad jeigu turite aukštąjį išsilavinimą bei mokate kurią nors iš skandinavų kalbų, jūsų karjeros perspektyvos gali labai prasiplėsti, juolab, kad mokantys šias kalbas iškart lengvai įsidarbina tarptautinėse kompanijose. Be to, Šiaurės Europos kalbų įgūdžius turintys specialistai gauna net 20–25 % didesnį atlyginimą.

Pažadą išmokti naujos užsienio kalbos padės išpildyti ir motyvaciją palaikys „Kalba.Lt“ specialistai. Padėsime pagerinti jau turimų kalbų žinias ar išmokti visiškai naujų kalbų, lesiančių ne tik susikalbėti su vietiniais kelionėje, bet ir susirasti daugiau perspektyvų turintį darbą. Taigi, pirmasis žingsnis pažadui išpildyti yra registracija į kalbų kursus su „Kalba.Lt“.

Užsakymo nr.: PT_89133777