„SUN365“ puikiai žinomas prekės ženklas natūralių sulčių mėgėjams, o maisto tinklaraščio „eatamins“ autorę Laurą atpažins tie, kurie domisi sveika ir pilnaverte mityba. „Lauros veikla susidomėjome dar gerokai iki pradedant bendradarbiauti. Patys gaminome patiekalus pagal jos receptus. Ilgainiui pastebėjome, kad mus vienija tos pačios vertybės tiek mitybos, tiek ekologijos klausimais, – sako „SUN365“ prekės ženklo vadovas Linas Skirius. – Matydami, kokią paklausą turi mūsų kuriami natūralūs vaisių ir daržovių kokteiliai, norėjome pasiūlyti daugiau opcijų sveikai ir skaniai maitintis. Taip prasidėjo mūsų draugystė su Laura.“

Dar niekada gaminti nebuvo taip paprasta

Pačiai Laurai svarbu, kad jos kuriami patiekalai būtų sveiki, subalansuoti ir skanūs, o gaminimo procesas – trumpas ir nesudėtingas. „Maisto ruošimas tikrai patinka ne visiems, bet kažin ar rastume žmogų, abejingą skaniam maistui“ – sako „eatamins“ tinklaraščio autorė Laura. Vadovaujantis šia filosofija, buvo sukurti visi SUN365 receptai. Tam, kad galėtumėte paruošti bet kurį receptą, jums nereikės jokių įmantrių prietaisų, pakaks pačių paprasčiausių virtuvės įrankių. Reikalingus ingredientus rasite kiekviename didesniame prekybos centre visais metų laikais. O svarbiausia, bet kurį patiekalą nesudėtingai paruošite vos per 20 minučių.


Originalūs patiekalai, kuriuose gausu vaisių ir daržovių

Visuose „SUN365“ ir „eatamins“ patiekalų receptuose gausu įvairiausių daržovių ir vaisių. Tam, kad gautume reikiamą kiekį vitaminų ir mikroelementų, jų per parą turėtume suvalgyti bent 400 gramų. Atrodo labai daug, bet iš tiesų ši užduotis nesunkiai įgyvendinama, jei produktus suvartojame vaisių kokteilių pavidalu arba didesnėmis proporcijomis naudojame patiekaluose. Vertingiausi – sezoniniai vaisiai ir daržovės. „Jie turi daugiausiai vitaminų, tuo metu būna pigiausi ir tvariausi. Ir svarbiausia – sezono metu jie yra skaniausi“, – akcentuoja Laura. Todėl gamindami pagal receptą nebijokite improvizuoti ir vieną ingredientą keisti kitu, atsižvelgiant į sezoniškumą.

Lipnus tofu kiniškai

Receptai, kurie tikrai nustebins: gaminančius – paprastumu, ragaujančius – vaizdu ir skoniu

Kurdama patiekalus ypatingą dėmesį Laura skiria visavertei ir subalansuotai mitybai, o idėjų pasisemia keliaudama, stebėdama skandinavų virtuvės šefus, kitų šalių maisto tinklaraštininkus.

Kreminiu humusu, kurį labai paprastai pasigaminsite patys, visus savo svečius mergina vaišina vakaro pradžioje. Patiektas su krekeriais ar šiaudeliais pjaustytomis spalvingomis daržovėmis jis nepalieka abejingų. Jei norite nustebinti, paruoškite duonvaisio tacos, o vasariškai atrodančios kuskuso salotos drąsai gali konkuruoti su įmantriais restoranų patiekalais. Desertui Laura siūlo rinktis mangų kremą su ledais, morengais ir uogomis arba kombučoje virtas kriaušes su rikotos kremu ir kombučos karamele. Abu receptai – itin pamėgti Lauros svečių. Dar vienas originalus patiekalas, kuris puikiai tiks vėlyvųjų pusryčių meniu – riešutinė granola su skirtingais „SUN365“ kokteiliais. Patiekti ją galima dekoruojant sezoninėmis uogomis. Taip pat vėlyviesiems pusryčiams puikiai tiks skrebutis, pagardintas naminiu lazdyno riešutų kremu.

Imbierinis imuniteto stiprinimo kokteilis

Tiems, kurie išbandys naujos receptų knygos patiekalus ir ieškos naujų idėjų, siūlome sekti „SUN365“ „Youtube“ kanale. Čia rasite ne tik naujausius originalius receptus, bet ir naudingų patarimų bei įkvepiančių pokalbių su įdomiais žmonėmis.

Užsakymo nr.: PT_89080927