Kviečia šventinių Molėtų šviesos

Lietuvos etnokosmologijos muziejus ir Molėtų astronomijos observatorija jau kelis dešimtmečius laikomi vienais pagrindinių Molėtų simbolių. Neatsitiktinai originaliu kalėdinio miesto sprendimu daugelį nustebinę Molėtai tapo dangiškų Kalėdų šaukliais. Pagrindinę miesto savivaldybės aikštę papuošė interaktyvi eglė, apjuosta žiedais ir dangaus kūnais, o skirtingose miesto vietose įkurtos ir apšviestos teminės erdvės – kometų krantas, mėnulio aikštė, žvaigždžių alėja ir paukščių takas, saulės slėnis bei dangiškų eglučių alėja. Taigi, ilgesnis laikas šventiškai užsibūti – garantuotas, nes vietų pasivaikščioti ir džiaugtis tikrai atras kiekvienas miestelėnas ar svečias. Visa tai dangiškai švies iki sausio 6 d.

Kad šventinis laikotarpis asocijuotųsi su geromis emocijomis ir patirtimi, keliautojus tikrai sušildys jaukios šventinės edukacijos, vykstančios išskirtinėse erdvėse. Videniškių vienuolyno muziejuje ne vieną sužavės unikalios žvakių liejimo ir kalėdaičių kepimo edukacijos, Alantos dvare – kalėdinės arbatos degustacija iš porceliano puodelių, o VšĮ „Kaimynystės namai“ Balninkuose – magiškųjų kūčiukų kepimo edukacija ar degustacija – aukštaičių kūčios.

Laikas keliauti ir pažinti žiemą naujai

Nors neretas žiemos laikotarpį pavadintų „ne sezoniniu“, molėtiškiai siekia sulaužyti tokius stereotipus. Apsnigtų ežerų ir miškų vaizdai – ne mažiau užburiantys nei vasarą, o unikaliuose muziejuose netyla pasakojimai apie žemės, vandens ir dangaus paslaptis. Štai, Lietuvos etnokosmologijos muziejuje lankytojai laukiami nepriklausomai nuo metų laiko, o jeigu naktys apdovanoja giedru dangumi – galima pažvelgti pro teleskopo akį ir susipažinti su dangaus paslaptimis, pratęsti dangišką kalėdinę kelionę Molėtuose. Net ir nesant giedram dangui galima aplankyti dieninę ekskursiją – „Etnokosmologija – ryšiai su kosminiu pasauliu“ ir įveikti 7 pakopų maršrutą, išgirsti istorijas nuo praeities iki šių dienų Visatos suvokimo. Visai šalia veikiančioje Molėtų astronomijos observatorijoje taip pat organizuojamos ekskursijos, kurių dalyviai supažindinami su Lietuvos ir pasaulio astronomijos naujienomis, teleskopais, nuostabaus grožio spalvotomis planetų, žvaigždžių, ūkų, spiečių, galaktikų vaizdiniais.

O koks ežerų kraštas be poledinės žūklės tradicijų. Senovinis stintelių ir seliavų gaudymas žiemą sukant „bobą“ – nuo XIX a. pabaigos iki dabar puoselėjamas ant Baltųjų Lakajų ežero. Čia pat – vieninteliame tokio pobūdžio Lietuvoje – Ežerų žvejybos muziejuje (Mindūnuose, Molėtų raj.) galima susipažinti su dar daugiau žiemos žūklės paslapčių, o virtualioje erdvėje „Molėtai kitaip“ (Molėtų turizmo ir verslo informacijos centre) ne tik sušilsite, bet ir galėsite savo akimis išvysti 3D technologija atkurtas istorijas – Molėtų krašto įvykius. Pabuvosite Nepriklausomybės kovų mūšio lauke, apsipirksite senojoje žydų krautuvėlėje, pasitiksite į Alantos dvarą atvažiuojantį poną ar „žengsite“ į tikrą žiemą ant ledo – pamatysite kaip vykdavo poledinė žvejyba XIX amžiuje.

Subalansuota darbui ir poilsiui

Vos atvėsus orams ir kaip įprasta visiems sugrįžus į miestus, molėtiškiai pakvietė atsigręžti į ištuštėjusius miškus ir ežerų pakrantes. Dabar ypatingas laikas būti arčiau gamtos ir geriausiai įsiklausyti į čia alsuojančią ramybę. „Darbas ne vilkas, į mišką nepabėgs, bet Jūs – galite“ – tarė molėtiškiai ir pateikė pluoštą pasiūlymų darbostogoms Molėtų rajone. Kaimo turizmo sodybos, viešbučiai, svečių namai – erdvės įvairiuose Molėtų rajono kampeliuose, gražesniuose vienas už kitą. Viskas subalansuotos ne tik poilsiui, bet ir darbui.

Kartu su liaudies išmintimi, čia tikima, kad ne tik darbas, bet ir poilsis, puošia žmogų. Taigi, vienas pasirinkimas, dvi galimybės – dirbti ir ilsėtis Molėtuose. Patogios, jaukios darbo vietos vieniems, su šeima ar komanda: patikimas interneto ryšys, išskirtinė gamta ir laisvalaikio pasiūlymai, o viskas čia pat – šalia Lietuvos sostinės.

Jei dar neįsitikinote, geriausia su žiema ir vertingais jos pasiūlymais susipažinti pačiuose Molėtuose.

Užsakymo nr.: PT_89007757