Visi vaikai, patiriantys socialinę atskirtį, iš socialiai pažeidžiamų šeimų, rugsėjį startavusiame projekte „Karate draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ dalyvauja nemokamai – nei pavėžėjimas specialiais autobusais iš mokyklų į treniruotes ir atgal, nei treniruotės naujai įrengtoje sporto salėje, nei speciali karate kimono apranga, nei kvalifikaciniai egzaminai, nei varžybos, nei vasarą vyksiančios stovyklos šiems vaikams nieko nekainuoja.

Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas, lėšomis. Dalį projektui reikalingų lėšų skiria K.Krivicko vadovaujama „Kyokushin karate mokykla OYAMA“.

„Į mūsų kiokušin karate mokyklos OYAMA specialiai šiam projektui įrengtą dienos sporto centrą sportuoti kyokushin karate treniruotėse kasdien atvyksta vaikų pilni, specialiai mūsų projekto dalyvių pavėžėjimui samdyti, autobusai, kurie į treniruotes po pamokų atveža vaikus iš dešimčių Vilniaus ir Vilniaus rajono mokyklų. Į mūsų kiokušin karate mokyklą OYAMA kasdien sportuoti atvyksta socialiai pažeidžiami vaikai iš Pilaitės, Šeškinės, Fabijoniškių, Justiniškių, Pašilaičių, Baltupių, Lazdynų, Karoliniškių, Naujininkų, Gerosios vilties, Avižienių, Sudervės, Nemenčinės, Bezdonių, Naujosios Vilnios, Rūkainių, Grigiškių, Salininkų, Rudaminos, Juodšilių ir kitų Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono mokyklų. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie šių vaikų patiriamos socialinės atskirties mažinimo, šiuo projektu įtraukiame šiuos, socialiai pažeidžiamus vaikus į fizinio aktyvumo veiklą, suteikiame jiems galimybes, kurių be šio projekto jie neturėtų“ – pasakoja projekto vadovas K.Krivickas.

Socialiniame sporto projekte „Karate draugai“ aktyviai dalyvauja ir kasdien vykstančias nemokamas treniruotes iš viso reguliariai lanko daugiau nei 170 vaikų, kurie patiria įvairiausius socialinius sunkumus, yra netekę tėvų, gyvena socialinės rizikos šeimose, yra globojami globėjų, lanko dienos centrus, gyvena krizės centruose, gyvena šeimose, kurios patiria finansinių sunkumų, kuriems yra taikoma atvejo vadyba ir kurie dėl įvairiausių kitų patiriamų socialinių problemų yra prižiūrimi socialinių darbuotojų ir socialinių pedagogų.

Šie vaikai kasdien po pamokų sėda į prie mokyklos jų jau laukiančius specialius projekto „Karate draugų“ autobusus ir keliauja į specialiai šiam projektui įrengtą karate salę, kurioje aktyviai sportuoja po du – tris kartus per savaitę, o po treniruočių yra vėl parvežami atgal prie mokyklų.

„Šiame projekte dalyvauja ir labai dramatiško likimo vaikai. „Karate draugų“ treniruotes lanko trys broliukai iš Ukrainos, kurių šeima patyrė karo baisybes ir prieš keletą metų atvyko gyventi į Lietuvą. Mūsų sporto salėje susitinka sesės, kurios neteko tėvų ir jas globoja skirtingi globėjai, ir smagu ir graudu matyti kaip prieš treniruotę sesės apsikabina, pasikalba, matosi, kad atskirtis joms yra sunki ir treniruotės yra puiki galimybė joms susitikti, apsikabinti, pabendrauti. Yra vaikų, kurie į treniruotes atvyksta tiesiai iš krizių centrų, į kuriuos patenka dėl itin dramatiškai susiklosčiusių gyvenimo aplinkybių – smurto artimoje aplinkoje. Nemaža dalis vaikų, kurie dalyvauja mūsų projekte yra iš socialinės rizikos šeimų todėl dalyvavimas projekte „Karate draugai“ jiems puiki galimybė pakeisti aplinką ir bent tas kelias valandas per savaitę pamiršti namuose laukiančius rūpesčius.“ – pasakojo K.Krivickas.

Sporto rėmimo fondo, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas, lėšomis bendrai su kiokušin karate mokykla OYAMA finansuojamas ir įgyvendinamas projektas „Karate draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ startavo vos rugsėjį, o jau šiuo metu reguliariai, kasdien, vykstančias karate treniruotes lanko per 170 socialinę atskirtį patiriančių vaikų.

„Absoliuti dauguma šių vaikų iki šiol nebuvo lankę jokio sporto būrelio, nebuvo fiziškai aktyvūs, dėl patiriamos socialinės atskirties ir pažeidžiamumo jie tiesiog neturėjo tam galimybių, mūsų projektas pirmą kartą juos įtraukė į reguliarias fizinio aktyvumo veiklas, karate treniruotes ir nors nuo projekto pradžios praėjo vos pora mėnesių jau dabar matome akivaizdų progresą – vaikai tapo labiau pasitikintys savimi, stipresni, lankstesni, sveikesni, atrado jiems patinkančią veiklą ir juos motyvuojančią aplinką. Akivaizdu, kad dalyvavimas projekte ne tik suteikia šiems vaikams pasitikėjimo, juos grūdina, stiprina, lavina fizines, emocines ir charakterio savybes, tačiau suteikia vaikams laimės ir džiaugsmo, pasididžiavimo savimi jausmą kai jie sugeba patys įveikti pirmuosius iššūkius.“ – sako projekto autorius ir vadovas, kiokušin karate mokyklos OYAMA steigėjas K.Krivickas.

Įgyvendinant projektą „Karate draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ Vilniuje buvo naujai įrengta specializuota karate sporto salė, kurioje skirtingoms vaikų grupėms vyksta po dvi - tris treniruotes kiekvieną dieną, čia reguliariai nemokamai treniruojasi beveik 200 vaikų, visiems projekte dalyvaujantiems vaikams nemokamai buvo išdalintos specialios karate aprangos – kimono, treniruotėse jie taip pat naudojasi įvairiausiu specialiai karate treniruotėms skirtu sporto inventoriumi ir, kas svarbiausia – į treniruotes vaikai po pamokų yra atvežami specialiais projekto autobusais, o po treniruočių parvežami atgal prie mokyklų.

Projektas „Karate draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ yra bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas, lėšomis. Projektą numatoma įgyvendinti nuo 2021 rugsėjo iki 2023 metų birželio. Bendra projekto trukmė – 23 mėnesiai. Projekto įgyvendinimui iš Sporto rėmimo fondo numatyta skirti iki 276 000 eurų. Bendra projektui įgyvendinti reikalinga suma – 306 000 eurų. Savo lėšomis prie projekto įgyvendinimo prisideda projektą iniciavusi ir įgyvendinanti viešoji įstaiga Kyokushin karate mokykla OYAMA.

„Norime, stengiamės ir siekiame, kad projektui skirtos lėšos būtų panaudotos kuo naudingiau ir efektyviau, kad kuo daugiau socialiai pažeidžiamų vaikų galėtų pasinaudoti projekto teikiamomis galimybėmis todėl į savo projektą šiuo metu galėtume dar priimti 10-20 vaikų, todėl kviečiu visus Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono socialinius darbuotojus, ugdymo 5staog7, dienos centrų socialinius pedagogus, tėvus ar globėjus, kurių žinioje ir globoje yra socialiai pažeidžiami, atskirtį patiriantys mokyklinio amžiaus vaikai – kreipkitės į mus jau dabar ir jūsų vaikai taip pat turės galimybę naudotis specialiai jiems ir sukurto projekto galimybėmis. Galite parašyti mums elektroninį laišką adresu: kristupas@oyama.lt arba paskambinti telefonu 8 687 39045.“ – informavo K.Krivickas.

Užsakymo nr.: PT_88854835