Jau keliolika metų besispecializuojantys plaukų koloristikos srityje ekspertai, kurso „Pažangioji koloristika“ autoriai ATWINS primena, kad be galo svarbu ne tik įvertinti, kaip plaukų spalva dera su kliento veido oda, akimis, bet ir kad, žvelgiant stilistiškai, negalima vadovautis principu „gražu-negražu“, nes pagrindinis koloristo darbo principas yra „tinka arba netinka“. Ir dalijasi keliais dažymo sprendimais, iliustruojančiais dažniausiai pasitaikančius koloristinius iššūkius.

Atsižvelkite į kliento asmenybę

Jono dažymo sprendimus padiktavo ne tik poilgiai atauginti plaukai, bet ir ryškesnio stilistinio pokyčio noras, tipažas bei gyvenimo būdas.

Buvo pasirinktas Australijos banglentininko įvaizdis: ilgi, jūros vėjo nugairintos tekstūros plaukai su saulės nušviesintomis sruogomis.

Jonas Nainys

„Šiuo atveju įjungiame ne tik koloristiką, bet ir stilistiką: svarbu atsižvelgti ne tik į kliento tipažą, bet ir į emociją – kokį jis pats save mato, svarbi neverbalinė kalba, kuria jis nori kreiptis į aplinkinius,“ – sako Andrius.

Dažymas atliktas brutalumo suteikiančia kombinuota balayage ir airtouch dažymo technika, o atspalvis sukurtas su FABULOSO PRO tiesioginiais pigmentais. Priekyje panaudotas airtouch kontūras labiausiai išryškėja Jonui susirišus plaukus, o pagrindinė plaukų spalva palikta natūrali.

Šilto-šalto spąstai

Šviesiaplaukei klientei su ataugusiomis žilomis šaknimis buvo nuspręsta išlaikyti šviesią blondinės spalvą su nežymiai tamsesnėmis šaknimis, kurios tarti įrėmina veidą, suteikia spalvai gylio ir optiškai patankina plaukus. Tiesa, tokiuose, atrodytų, paprastuose darbuose lengvai paslystama parenkant spalvos temperatūrą, mat šios klientės tipažas – mišrus, jos akys kiek šaltesnės, o oda šiltesnė.

Neatsižvelgus į temperatūrų skirtumus dažymo metu, sukuriamas neharmoningas kontrastas, o žmogų galima akimirksniu pasendinti kone dešimtmečiu.

Anna

„Žmogus, nudažytas netinkamos temperatūros spalva, atrodo pavargęs, ne nuotaikoj. Aplinkiniai jį sutinka tokiais „komplimentais“, kaip „ar tau viskas gerai?“. O juk tai – viso labo spalvos efektas! Mūsų siekis: nudažyti žmogų taip, kad jis net be makiažo atrodytų jaunatviškesnis, sveikesnis, lygesne oda, energingesnis,“ – sako ATWINS narys Andrius Mašauskas.

Todėl Anos atveju buvo pasirinktas sprendimas šaknis dažyti pagal šaltas akis, o galiukus – „pašiltinti“ ar išlaikyti neutralią temperatūrą.

Kai klientai nori neįpareigojančios permainos

„Pastebiu, kad kirpėjai – ne stilistai – dažnai daro tiesiog tai, ko paprašė klientas. Tuo tarpu stilistas gilinasi į klientą ir jo situaciją. Jis ne tik nusistato kliento tipažą, bet ir atsižvelgia į to žmogaus gyvenimo būdą,“ – pasakoja A. Pajanok.

Monika

Pavyzdžiui, šiai grožio srityje dirbančiai klientei buvo svarbu santūrus kūrybiškumas. Todėl priimtas sprendimas vadovautis klasikinėmis spalvų proporcijomis: 95 proc. uždažyti pagrindine, šaltam vasaros tipažui tinkančia dūminės rožės spalva, o 5 proc. skirti spalviniam akcentui.

„Paišdykavome su sruogele smilkinio srityje, įdėdami geltoną prislopintos neoninės spalvos akcentą – tai puikus pavyzdys, kaip galima suteikti prieskonį visam dažymui. Jei turite klientą, kuris kaip ir patenkintas tuo, kas yra, bet norėtų „kažko naujo“ – tai čia puikus variantas pažaisti,“ – atkreipia dėmesį ATWINS komandos narė Alvita Vespenderytė.

Nereiklus ilgalaikis sprendimas

Šios merginos dažymą padiktavo ne tik jos mišrus spalvinis tipažas, bet ir aiškiai išsakytas noras: atgaivinti ir paryškinti plaukus, bet kad sukurtas rezultatas laikytųsi kuo ilgiau ir tektų kiek įmanoma rečiau lankytis salone.

„Kartais nereikia padaryti didelių įmantrybių, kad gautumėte įspūdingą efektą. Neperspauskite. Nedarykite visko DAUG – sąžiningai pasižiūrėkite į žmogų, jo gyvenimo būdą, tipažą, psichologiją, vidinę bei išorės komunikaciją – ir savo priimamuose sprendimuose visa tai suderinkite,“ – pastebi A. Mašauskas.

Viktorija

Akių ir odos kontrastui sušvelninti pasirinktas saulėje išblukintų sruogelių efektas, atliktas šiuo metu viena populiariausių dažymo technikų – airtouch.

„Šioje vietoje dažnai padaroma klaida – nudažoma per daug sruogų, ir klientei jau po kelių mėnesių reikėtų palaikomojo dažymo,“ – atkreipia dėmesį A. Vespenderytė.

Merginos sruogoms buvo suteiktas subtilus atspalvis naudojant „evo“ FABULOSO PRO tiesioginius pigmentus, kuriems apsiplaunant, klientė galės mėgautis blondiniškomis sruogelėmis, kurios jos įvaizdžiui suteiks žaismingumo. O panorėjusi, pati namuose galės užtonuoti sruogas su FABULOSO PRO kondicionieriumi ir sruogeles patamsinti. Taip su vienu dažymu ji gauna net keletą įvaizdžių, kuriuos transformuoti lengva, paprasta ir saugu plaukams.

Kodėl svarbu nepamiršti savo pirminio tikslo

Dar viena tipinė situacija salone: kai dažant plaukus tarpinis rezultatas atrodo toks puikus, kad jis ir paliekamas – pamirštant pirminį dažymo planą. Situaciją puikiai iliustruoja šios merginos pavyzdys.

Klientė – meniška ir kūrybiškai maištaujanti asmenybė, turinti ryškų savitą stilių, kurį puikiai atspindi savo apranga ir aksesuarais. Jos pageidavimas buvo ekspresija ir violetinė spalva plaukuose.

Kamilė

Todėl buvo priimtas sprendimas nuimti esamą spalvą ir sukurti įdomią violetinę su platininiu atspindžiu, per plieno perspektyvą.

„Tokiuose darbuose atsiskleidžia visas meistro gebėjimas pažinti produktą, susiplanuoti eigą ir nepamiršti pirminio tikslo. Kai nuėmę Kamilės spalvą gavome dailų tarpinį variantą, jau pasigirdo balsų, kad, o gal paliekam taip? Bet nepamirškite, ką susitarėte su klientu ir ko siekiate. Juk ši klientė norėjo ekspresyvumo,“ – pasakoja Andrius.

Maži – dideli dalykai

Klientė jau atėjo su visai nebloga situacija: tinkamai parinkta spalva, agresyvių dažymų nenualinti plaukai. Jos noras buvo paryškinti grožį ir atgaivinti plaukus.

„Tokiais atvejais kaip šis viena pagrindinių klaidų būna padaryti daugiau, nei reikia. Tuomet reikia tik subtilių niuansų ir – nesugadinti to, kas jau yra,“ – pastebi Anatolijus.

Kristė

Todėl jai buvo nudažytos sruogelės naudojant airtouch šviesinimo technologiją: prie veido plaukai tapo šviesesni, todėl vizualiai oda atrodo skaistesnė ir švytinti, o šviesos blyksniams kontrastuojant su tamsiomis šaknimis, išryškėjo akys.

Kad spalva kuo ilgiau išliktų, mergina namuose naudoja to paties atspalvio kaukę, todėl gali kasdien atrodyti taip, tarsi ką tik išėjusi iš salono.

Žinoma, kad ir kaip kokybiškai būtų parinktas ir atliktas dažymas norint jį tokį išlaikyti ne tik kelias savaitės po vizito salone, būtina teisinga priežiūra namuose. Todėl byAtwins profesionalams gimė idėja sukurti plaukų priežiūros priemonių elektroninę parduotuvę, kurioje kiekvienas gali ir turi būti pakonsultuotas, išsiaiškintos individualaus lankytojo problemos ir rastas sprendimas. Juk priemonių nereikia daug – jų reikia tinkančių jūsų plaukams, konkrečioms problemoms spręsti arba konkrečiam įvaizdžių sukurti.

Užsakymo nr.: PT_88789369