Kodėl su metais mūsų oda praranda jaunatvišką išvaizdą?

Kolagenas – natūraliai žmogaus organizme sintetinamas baltymas, kuris sudaro 70 proc. odos, plaukų, nagų ir beveik 100 proc. jungiamojo audinio. Su metais, mažėjant kolageno kiekiui organizme, oda praranda stangrumą, suglemba, išryškėja raukšlės, apatinė veido trečdalio dalis padrimba, nebelieka ryškesnės žandikaulio linijos. Tam, kad paskatintume kolageno gamybą ir atkurtume jaunatvišką odos išvaizdą, nebūtina pradėti nuo plastinės chirurgijos. Alternatyva jai – unikali ir itin efektyvi „Ulthera“ procedūra, atliekama „Era Esthetic“ klinikose. Estetinis efektas matomas iš karto po procedūros ir stiprėja dar iki 9 mėnesių laike.

Kokiame amžiuje rekomenduojama „Ulthera“, SMAS liftingo procedūra?

Hifu procedūra, „Ulthera” rekomenduojama pacientams nuo 35–40 metų, kai veide pastebimi akivaizdūs senėjimo požymiai – „pasunkėjimas“, audinių suglebimas, padidėjusio pagurklio išryškėjimas, viršutinio akies voko – ptozės patologija. Šios procedūros dėka pasiekiamas intensyvesnis odos liftingas, galima pasiekti puikių rezultatų tiek atsiradus pirmiesiems senėjimo požymiams, tiek brandesniame amžiuje, kai norima pakoreguoti ne tik pavienes zonas, bet ir ženkliai pagerinti viso veido būklę. Jeigu norime išspręsti patinusių „maliarinių“ maišelių, susidariusių skruostuose, problemą – procedūrą galima atlikti ir 25 metų amžiaus sulaukusiam žmogui.

Paminėjote veido zoną. Ar kitose kūno srityse gali būti atliekama ši procedūra?

Ši procedūra taip pat atliekama kaklo, dekoltė, plaštakų srityse, siekiant atkurti estetišką odos išvaizdą – patempti, sustangrinti, sukeliamas intensyvesnis odos liftingas.

Ar tikrai „Ulthera“ procedūrą galima būtų prilyginti plastinei chirurgijai?

„Ulthera“ – viena iš efektyviausių estetinės medicinos procedūrų, kuri savo veiksmingumu prilygsta plastinei chirurgijai. Plastikos chirurgai, atlikdami atjauninimo operacijas, dirba su paciento veido karkasu SMAS lygmenyje. „Ulthera“, tai HIFU procedūra - auksinis standartas, aukšto intensyvumo fokusuotas ultragarsas, kuris leidžia pasiekti odos, poodinį riebalinį audinį ir tą patį paviršinės raumenų aponeurotinės sistemos (SMAS) audinį be chirurginės intervencijos – pasitelkiant ultragarsą. Ultragarsui veikiant giliuosius audinius pasiekiamas intensyvesnis odos patempimas – ji sustangrėja, sumažėja raukšlės, pakeliamas veido karkasas, išryškinama žandikaulio linija. Nechirurginis veido „karkaso“ patempimas – tai alternatyva žmonėms, kurie nori efektyvaus rezultato, bet dar nėra pasirengę chirurginei intervencijai.

Papasakokite, plačiau apie pačią „Ulthera“ procedūros eigą

Prieš procedūrą atliekama echoskopija. Atsižvelgus į paciento amžių, lytį, problemines sritis bei anksčiau atliktas procedūras, parenkama individuali programa ir nustatomas linijų skaičius pageidaujamam efektui pasiekti. Procedūra atliekama terapinėmis linijomis, prieš tai sužymėjus koreguojamą odos plotą. Kiekvienos linijos metu tiksliai nustatomas gylis, kuriame vyks energijos iškrova, arba termokoaguliacijos taškai, kurių vietose įvyks senų ląstelių koaguliacija. Tuo tarpu aplinkiniai audiniai nepažeidžiami, ir tai užtikrina aukštą ląstelių regeneraciją ir naujo kolageno sintezę.

Hifų procedūros, „Ulthera“ metu naudojami skirtingi antgaliai norimam efektui pasiekti: pakeliamas ir stangrinamas veido ovalas, pagurklis, pakeliami skruostai, mažinami „maliariniai“ skruostų maišeliai, pakeliama antakių linija, sukeliamas veido liftingas, gerinama odos tekstūra, ir net išsiplėtusių porų būklė.

Gydytoja dermatologė – trichologė Jurgita Stoškienė ir Vaida Jasaitienė

Kaip užtikrinamas saugumas procedūros metu?

„Ulthera“ ultragarso aparate integruotas „DeepSee“ vizualizacijos režimas, gydytojui suteikia galimybę visos procedūros metu echoskopu stebėti kraujagysles, nervus, poodinius ir riebalinius audinius, matyti struktūrinį vaizdą. Taip užtikrinant ne tik saugumą, bet ir efektyvumą – parenkant reikalingus parametrus.

Ar svarbu koks specialistas šią procedūrą atliks?

Dėl procedūros kompleksiškumo ją atlikti gali tik kvalifikuotas gydytojas dermatologas, giliai žinantis ir išmanantis topografinę anatomiją tam, kad efektas būtų tikslus ir nesukeltų pašalinių reiškinių.

Dažniausiai rekomenduojamas visas procedūrų kursas. Kiek procedūrų reikėtų su „Ulthera“, kad pasiektume norimą rezultatą?

Vienas iš didžiausių šios procedūros privalumų – efektyvumas. Pakanka vos 1 procedūros tam, kad būtų pasiektas norimas rezultatas, kuris, priklausomai nuo organizmo fiziologinių savybių, išsilaiko net 2-4 metus. Taip pat svarbu paminėti, kad nėra poprocedūrinio laikotarpio, todėl ją galima atlikti visais metų laikais ir derinti su kitomis atjauninimo procedūromis, tokiomis kaip injekcijos, plazmoliftingo terapija (PRP).

Hifu procedūra „Ulthera“, kada pastebimi pirmieji rezultatai?

Iškart po procedūros, per kelias valandas, prasideda naujo kolageno gamyba – baltymo, kuris būtinas veido karkaso atstatymui. 3–9 mėnesius toliau aktyviai skatinama naujo kolageno gamyba. Palaipsniui atkuriamas veido ovalas, nyksta pagurklis, išryškėja apatinio žandikaulio linija, sumažėja raukšlių kiekis ir gylis, pasikelia apatiniai ir viršutiniai akių vokai, tampa mažiau pastebimi paakių maišeliai (maliariniai maišeliai), oda įgauna stangrumą, elastingumą, pagerėja jos bendras tonusas ir spalva.

Daugiau informacijos apie „Ulthera“ procedūrą galite rasti https://lazerineklinika.lt/proceduros/ulthera-nechirurginis-odos-patempimas-ultragarsu/

Užsakymo nr.: PT_88784633