Daugiau gaivos ir mažiau streso

Jei mėgstamiausias jūsų patiekalas yra žuvis, tai dar nereiškia, kad po namus kelioms valandoms ar dar ilgesniam laikui pasklidęs ir į medžiaginius baldus ar drabužius įsismelkęs jos kvapas džiugina taip pat. Žinoma, bene akivaizdžiausias gartraukio privalumas yra švaresnis, gaivesnis oras.

Tačiau net už tiesioginės prietaiso paskirties slypi kiek daugiau. Pavyzdžiui, surinkdamas garus, jis sumažina ir drėgmės perteklių, dėl kurio ilgainiui ant virtuvės paviršių gali pradėti kauptis bakterijos ir pelėsis. Tai, anot idėjinio „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderio ir maisto dizaino eksperto, neatleistina ne tik profesionalioje virtuvėje – kalbant apie higieną, susijusią su maisto gaminimu, nėra jokių išlygų, tad kokybišką aplinką žmogaus sveikatai būtina užtikrinti ir sukantis virtuvėje mėgėjiškai.

„Ši erdvė ne veltui laikoma namų širdimi – čia tiesiogine ir perkeltine prasmėmis verda gyvenimas. Kaip ir pastarajame, taip ir virtuvėje gali nutikti įvairiausių kuriozų, nesvarbu, esi patyręs ar tik pradedantysis. Kartą ir man filmuojant tiesioginę laidą nuo padažo akimirksniu užsidegė keptuvė, tačiau gartraukis spėjo viskuo pasirūpinti prieš įsijungiant priešgaisrinei signalizacijai.

Visgi kai kurie panašūs nuotykiai gali tapti rimta problema, kuomet viršų paims stresas, nežinojimas, ko griebtis, ar net iškils realus pavojus sveikatai. Neturint gartraukio virtuvė gali nemenkai aprūkti, ką jau kalbėti apie tikėtiną apsinuodijimą dūmais“, – saugumo aspektą įsirengus pažangų gartraukį pabrėžia A. Ivanauskas.

 Alfas Ivanauskas (Asmeninio albumo nuotr.)

Suteikia noro kurti neišbandytus šedevrus

Pasiryžus pagaminti ką nors naujo, sudėtingesnio, reikalaujančio daugiau laiko, motyvacijos tam gali nelikti prisiminus, jog namuose nėra kam pasirūpinti netvarka dėl riebalų pertekliaus, nepageidaujamais kvapais ar karščiu. O šio gaminant išties netrūksta, ypač daugiau nei vieną patiekalą.

„Sinergiškai su kaitlente veikiantis gartraukis padeda išlaisvinti kūrybiškumą ir drąsiai eksperimentuoti. Aš namuose turiu intuityvų AEG tandemą, be kurio neįsivaizduoju kūrybinio proceso virtuvėje – padidinus ar sumažinus indukcinės kaitlentės temperatūrą, atitinkamai pasikoreguoja ir gartraukio su „Hob2Hood“ funkcija galia. Tai atlaisvina rankas, kurios jau ir taip būna užimtos puodu ar keptuve, vartant ar maišant. O mažiau nereikalingų veiksmų padeda sutelkti dėmesį į tai, kas man virtuvėje svarbiausia – maisto gaminimo meną“, – pasakoja A. Ivanauskas.

A. Ivanauskas primena, kad vienu metu per trumpą laiką paruošti kelių patiekalų vakarienę yra tikrai įmanoma misija, o artėjantis šventinis maisto gaminimo maratonas – puikiausia proga tai išbandyti praktiškai.

„Esu žmogus, mėgstantis daryti daug darbų vienu metu. Dažnai ne tik gaminu, bet dar ir kalbu telefonu, žiūriu, kur laksto šuo, ar ką nors padekoruoju. Visgi man svarbu, kad aplink nebūtų chaoso ir tvarka bei ramybė vyrautų visomis prasmėmis.

Galingas gartraukis, kurio nereikia valdyti rankiniu būdu, padeda palaikyti šį balansą, kurio kalėdiniu laikotarpiu visiems ypač norisi. Ant daug pozicijų turinčios kaitlentės galima virti, troškinti, kepti ir ruošti padažą, o ne tokiais maloniais proceso uždaviniais pasirūpina funkcionalus belaidžiu ryšiu susietas prietaisas virš jos. Kas svarbiausia, viską atliks efektyviai, tačiau tyliai. Argi ne idealus momentas kam nors paskambinti ir be jokio triukšmo fone palinkėti gražių švenčių?“ – dar daugiau pliusų šypsodamasis vardija A. Ivanauskas.

 Modernus gartraukis - estetiškos virtuvės dalis (Electrolux nuotr.)

Du viename: tvarus maisto ruošimas estetiškoje aplinkoje

A. Ivanausko manymu, šiandien pridėtinės vertės teikia daugiafunkciai buitiniai prietaisai – gebantys atlikti bent kelias funkcijas, naudojantys mažiau elektros energijos, vandens ir draugiškesni gamtai.

„Aš geriau visai neturėsiu daikto, kuris nėra tvarus, negu naudosiuosi juo nerimaudamas dėl šių dalykų. Tvaresnės kasdienės rutinos poreikis šiuolaikiniam žmogui tampa vienu kertinių kriterijų, tad džiaugiuosi, kad su AEG buitine technika šio požiūrio galime laikytis visi,“ – įžvalgomis dalijasi gaminimo meistras ir priduria, kad tiek paprasčiausia, tiek išmanesnė indukcinė ar dujinė kaitlentė, deranti su tą pačią automatinio garų surinkimo technologiją turinčiu prietaisu, yra vienas iš sprendimų gyventi šiek tiek sąmoningiau

Negana to, modernios garus surenkančios buitinės technikos išvaizda paperka bendrą namų atmosferą papildančia estetine funkcija.

„Gremėzdiškas įrengimas, krintantis į akis vos užėjus į virtuvę – seniai pamirštas reikalas. Minimalistinio dizaino visiškai integruojamas gartraukis nekeičia interjero, neprovokuoja ir „nerėkia“, be to, LED apšvietimas tampa jaukiu akcentu. Asmeniškai man visi šie dalykai taip pat yra be galo svarbūs, nes leidžia maksimaliai mėgautis ne tik gaminimo rezultatais, bet ir pačiu procesu,“ – tikina A. Ivanauskas ir linki apsupti save daiktais, kurie padėtų susikurti visapusį komfortą kasdienybėje.

Užsakymo nr.: PT_88751833