Į grožio specialistus – kosmetologus, dermatologus – siekdamos išsaugoti grožį ir jaunystę, įžymybės kreipiasi dažniau būtent dėl visuomenės jiems keliamų aukštų reikalavimų. Tad ir naujoves, kurios gerokai palengvina gyvenimą, žinomi žmonės išbando pirmieji. Dainininkės Erica Jennings bei Eglė Jakštytė Vilniuje įsikūrusioje „Nordclinic“ apsilanko itin dažnai, o viena labiausiai jų pamėgtų procedūrų – nepageidaujamų plaukų šalinimas lazeriu. Nuo šiol – ir naujausios kartos diodiniu lazeriu, kuris gali pašalinti ir šviesesnius ant tamsesnės odos augančius plaukelius, o dėl pažangiausios šaldymo technologijos padeda išvengti skausmo. Diodinis lazeris gerai veikia ir šviesius, tamsius plaukus, tad yra puikus pasirinkimas šalinant plaukus nugaros, bikini zonos ar pažastų srityse.

 Erica JenningsJPG

Kaip pasakoja atlikėja E. Jennings, ilgą laiką ji nepageidaujamus plaukelius skuto arba šalino vašku, tačiau į skutimą jautriai reagavo pažastų oda, o norint plaukus šalinti vašku, tekdavo nemenkai juos atsiauginti, o tai jau kėlė nepatogumų. Tad Erica nusprendė problemą spręsti iš esmės – pasirinko procedūras lazeriu „Nordclinic“. „Neįtikėtina, tačiau didelį skirtumą pamačiau jau po antrosios procedūros ir labai tuo džiaugiuosi. Dabar man liko tik viena, pati paskutinė procedūra, ir viskas – daugiau jokių nepageidaujamų plaukelių. Užtrunku viso labo 30-40 minučių, tačiau man pašalinami kojų, pažastų ir bikini zonos plaukai. Jokios sudirgintos ir paraudusios odos, peiliukų pirkimo ar skausmingų depiliavimo vašku procedūrų“, – šypsosi jaunatviška trijų vaikų mama.

E. Jakštytė: lazeris – mano atradimas

Dar viena atlikėja, kuri savo lūkesčius dėl glotnios ir lygios odos patikėjo „Nordclinic“ specialistams – Eglė Jakštytė. „Man atliktos jau penkios procedūros. Kaip ir daugelis moterų, atsikratau pažastų bei bikini zonos plaukelių, o dabar nutariau, kad man ir kojų plaukų nebereikia, tad mano draugystė su lazeriu tęsis“, – šypsosi jauna moteris.

 Eglė Jakštytė

Ji sako, kad pokyčius pirmiausiai pastebėjo pažastų srityje. „Jau po dviejų procedūrų ataugo mažiau plaukelių, jie buvo silpnesni, oda tapo lygi. O bikini zonoje pokyčiai pasimatė po gerų keturių procedūrų – pavieniai ir silpni plaukeliai, kurių šiandien jau beveik ir nebelikę. Anksčiau plaukus arba skusdavau, arba šalindavau cukrumi, ir tai buvo skausminga. Tiesą pasakius, esu ne itin pakanti skausmui, tad depiliacijos vašku net nebandžiau, o dabar, kai labai komfortiškai viską tvarkausi šiuolaikinėmis inovacijomis, esu labai laiminga ir vargo nematau“, – kvatoja E. Jakštytė.

Nordclinic

Lazeris – išsigelbėjimas nuo plaukuotumo

Dažniausiai moterys nepageidaujamus plaukelius skuta peiliuku arba šalina vašku. Ir vienu, ir kitu atveju oda yra nuolat dirginama, o neretai iškyla dideli pūlingi spuogai – išsivysto folikulitas. „Atvejų, kai naujai augantis plaukas negali prasiskverbti pro epidermį ir pradeda įaugti, pasitaiko gana dažnai, tuomet organizmas į įaugančius plaukelius sureaguoja kaip į svetimkūnius, ir toje vietoje susiformuoja pūlinėliai – folikulitas. Dažnai tokia vieta yra skausminga, ją niežti. Esant išplitusiam folikulitui, prieš atliekant lazerinę procedūrą galima paskirti vaistų būklei pagerinti. Tačiau jeigu plaukas toliau bus skutamas ar depiliuojamas, ilgalaikio efekto nesulauksite. „Nordclinic“ turi visiškai naują ir inovatyvų diodinį lazerį, kuris turbūt vienintelis saugiai paveikia ir šviesius plaukus – tiesiog gali prireikti šiek tiek daugiau procedūrų nei įprastai. Taip pat galime šalinti plaukelius nuo tamsios odos, o ir pati procedūra gerokai mažiau skausminga, nes gydoma sritis prieš paleidžiant impulsus veikiama inovatyvia šaldymo technologija“, – pasakoja „Nordclinic“ gydytoja dermatovenerologė Aida Adomaitienė.

 Aida Adomaitienė

Diodinis lazeris veikia esant 800 arba 810 nm bangos ilgiui, o tai reiškia, kad dėl didesnio bangos ilgio padidėja galimybė įsiskverbti giliau į odą išvengiant melanino, esančio odos epidermyje, tad paties lazerio veikimas yra tiesiogiai nukreipiamas į plauko folikulą ir jį visiškai sunaikina. „Diodinis lazeris gerai veikia šviesius, tamsius plaukus, ir yra geras pasirinkimas šalinant juos nugaros, bikini, kojų ar pažastų srityse. Ir pats plaukas niekuomet nebeataugs, nes jo svogūnėlis visiškai sunaikinamas. Tačiau būtina priminti, kad po 4-6 savaičių iš naujų svogūnėlių užaugs nauji plaukai, dar po tiek pat laiko užaugs dar vieni. Tiesa, kas kartą jie bus vis silpnesni ir šviesesni, tačiau lazeriu juos naikinant nebeliks svogūnėlių, ir su laiku plaukai augti nustos“, – pasakoja A. Adomaitienė.

Nordclinic

Anot gydytojos, po plaukelių šalinimo procedūros praėjus maždaug penkioms dienoms rekomenduojama gydytą zoną šveisti kūno šveitikliu, kad neliktų negyvų plaukelių. „Paveikti lazerio impulsų plaukai jau negyvi, tačiau vis dar įsitvirtinę odoje, tad jiems reikia „padėti“ pasišalinti“, – šypsosi medikė ir sako, kad tokios procedūros – tikras išsigelbėjimas ne vienam. Ji pamini pacientę, kuriai dėl hormoninių pakitimų plaukai augo ant viso veido. „Šalinau nuo skruostų, nuo smakro, virš lūpų, visur išskyrus kaktą. Po dviejų procedūrų ji jau pradėjo šypsotis“, – pasakoja A. Adomaitienė ir pabrėžia, kad pažastų depiliacija yra vienas iš veiksmingesnių būdų kovoti su padidėjusiu prakaitavimu, nes lazerio šiluma sutraukia prakaito poras, ir ši nemaloni problema vargina kur kas mažiau. Beje, pastebėta, kad pastaruoju metu pacientai dažnai klausia, ar geriau nereikalingus plaukelius šalinti diodiniu, ar visgi Aleksandrito plaukų šalinimo lazeriu? „Nordclinic“ turi abu aukso standartus atitinkančius lazerius - ir Aleksandrito, ir diodinį, tad galite būti ramūs, kad parinksime Jums labiausiai odos ir plauko tipą atitinkančią procedūrą.

Nordclinic

Apgamų prevencija – būtina

Lazeriai yra medicinos prietaisai, su jais dirbantys profesionalai privalo išmanyti veikimo principus, kad procedūra būtų saugi ir veiksminga. „Prieš plaukelių šalinamą lazeriu rekomenduojama apsilankyti pas gydytoją dermatovenerologą, kuris apžiūrės visus apgamus. Jei tokių yra lazerio veikimo zonoje, juos būtina apsaugoti ir apeiti. Taip pat labai rekomenduoju reguliariai atvykti gydytojo dermatologo konsultacijai ir apgamų dermatoskopijai, kad laiku būtų pastebėtas ir į apgamą panašus labai pavojingas darinys – melanoma. Visame pasaulyje ji išlieka vienas sunkiausiai gydomų vėžių, ypač, jei diagnozuotas per vėlai“, – sako A. Adomaitienė. Medikė ragina konsultacijai užrašyti ir savo antrąją pusę bei vaikus – profilaktinių patikrinimų metu ne kartą buvo pastebėtos įvairios ligos ir joms užkirstas kelias plisti.

Užsakymo nr.: PT_88672927