Kažkas pasakytų: „Bet „Xiaomi“ jau nebe tokie kaip buvo anksčiau…“ Ir tikrai, nebe tokie, ir laimei, kad nebe tokie. Prisiminkite, kaip atrodė pigiausieji jų telefonai – pigaus plastiko korpusas tikrai nekėlė susižavėjimo. Buvo pigu, taip, bet tai buvo aiškiai matyti. O štai „Redmi 10“ atrodo šauniai.

Telefonas sukomplektuotas kaip ir visi kiti „Redmi“ ir bendrai „Xiaomi“ telefonai – dėžutėje telefonas, dėklas, USB-C kabelis ir 22,5 vatų įkroviklis.

„Redmi 10“ – naujausias ir pigiausias 10-osios serijos gamintojo telefonas. Pavadinime nerasime žodžio „Note“, tačiau, kaip bebūtų keista, jis nėra mažesnis už „Redmi Note 10“, o netgi šiek tiek didesnis. Ekrano įstrižainė – 6,5 colio, FulllHD+ raiškos, matrica IPS. Nepagailėta ir 90 Hz vaizdo atnaujinimo su AdaptiveSync technologija didesniam komfortui ir geresnei autonomijai. O saugumo ekranui suteikia „Gorilla Glass 3“ grūdintas stiklas.

Ekrano spalvose juntamas melsvas atspalvis. Tas pats buvo ir su „Redmi 9T“ telefonu. Spalvas galima pareguliuoti nustatymuose, tačiau tai – nebrangi matrica, ir tai matyti. Jeigu reikia nebrangaus telefono su labai maloniu akiai ekranu (nors ir 60 Hz), rinkitės „Redmi Note 10S“.

Apie priekį daugiau nieko įdomaus nepasakysiu, bet jūs tik pažvelkite į jo nugarėlę. Na ir ko ne flagmano išvaizda? Nugarėlė iš plastiko, ir tai tik į gera – atrodo šauniai ir smūgių ne taip bijo. Tiesa, komplektinis dėklas pagamintas iš labai storo silikono. Aš jį vos vos uždėjau, tad patikėkite, „Redmi 10“ turėtų išgyventi ne vieną kritimą.

Na ir mano mėgstamiausias – pirštų skaitytuvas šone, ne ekrane, ne nugarėlėje, o būtent ten, kur reikia. Ir kaip pigiojo mano anksčiau bandyto „Redmi 9T“ atveju, šis veikia be priekaištų, greitai ir užtikrintai.

„Redmi 10“ viduje rasime šviežiai išleistą „Mediatek Helio G88“ ekonominės klasės procesorių, bet jo galią dar ištestuosim, nes mano patirtis su šio gamintojo lustais aprūpintais telefonais „Redmi Note 10S“ ir „Redmi Note 10 5G“ buvo labai gera, jie ir „sukosi“ puikiai, ir autonomija pavyzdinė.

Aparate rasime 4 Gb operatyviosios ir 128 Gb vidinės atminties, o jeigu reikės daugiau – SIM lizdas nehibridinis, taigi atmintį galėsite išplėsti neprarasdami antros SIM kortelės vietos.

Dėl vieno dalyko nerimavau prieš įsijungdamas telefoną – ar čia bus NFC, nes itin pigiuose telefonuose šios funkcijos dažnai nebūna. Ir taip, čia yra NFC.

Stereo garsiakalbiai? Taip, prašom. Garsas vidutiniškas tiek skambesio, tiek ir garso lygio prasme, nors kartais garso būna ir labai daug, pavyzdžiui, žaidžiant. Kad jau apie garsą prakalbom, ausinių lizdas taip pat yra! Jūs nė neįsivaizduojat, kaip dažnai susiduriu su situacija darbe, kai reikia ausinių, savo belaides palikau namie, o studijoje tik laidinės. Na, o jei gamtoje norėsite duomenis pataupyti, bet nesėdėti tyloje, FM radijas tikrai geras kompanjonas.

Pažaisti „Redmi 10“ galėsite ir su daugeliu žaidimų jis susitvarko be jokio vargo net ir esant aukštesniems grafikos nustatymams. O maloniausia yra tai, kad nugarėlė beveik visiškai nekaista. Ir tai jau ne pirmas toks „Mediatek“ aprūpintas mano bandomas telefonas.

Procesorius ne tik puikiai susitvarko su reikliais žaidimais, bet ir su visomis kasdienėmis užduotimis. „MIUI 12.5“ animacijos sklandžios, tam, žinoma, padeda ir 90 Hz ekranas.

Baterijos talpa – 5000 mAh. Pusantros dienos aktyvų naudojimą telefonas išgyvena lengvai, tačiau dviems dienoms neužteks. Neblogas rezultatas. Ne toks, kaip „Redmi 9T“, bet ten ir baterija talpesnė, ir procesorius silpnesnis. Gal tik greitesnio krovimo norėtųsi, nei 18 vatų, bet aš turbūt išpaikau.

Ai tiesa, šį telefoną galite naudoti kaip išorinę bateriją (angl. „Powerbank“) ir krauti savo ausines ar kitą telefoną 9 vatų galia. Turint omenyje tai, kad dažnu atveju jis bus jūsų draugas išvykose, tai labai naudinga smulkmena.

Na gerai, tai nėra flagmanas, bet apie kameras reikia pakalbėti. Kaip bebūtų ironiška, pigiuose telefonuose sensorių paprastai daugiau nei brangiuose, ir čia – ne išimtis. Galiniame kameros bloke – keturi moduliai: pagrindinis 50 megapikselių, 8 megapikselių itin plataus kampo, 2 megapikselių makro ir 2 megapikselių gylio sensorius.

Pagrindinis sensorius šedevrų neįamžins, veikiau užfiksuos svarbias akimirkas. Filmuoti jis gali FullHD 30 k/s, vaizdo stabilizavimo nėra. Ir žinote, nepaisant telefono kainos, kartais pavyksta netgi labai smagių kadrų užfiksuoti, tiek lauke, tiek ir uždaroje patalpoje.

Itin plataus kampo sensorius jau kurį laiką montuojamas į daugelį „Redmi“ modelių, ir man jis patinka, aprėpiamas kampas tikrai didelis (120 laipsnių), dieną fotografuoja visai pusėtinai, filmuoja, deja, be vaizdo stabilizavimo. Atkuriamos šio modulio spalvos man patiko labiau nei pagrindinio.

Na ir likę du sensoriai, kurie, tiesą pasakius, mažai naudingi. 2 megapikselių makro sensorius niekaip neprilygsta mano taip pamėgtam 5 megapikselių telemakro, kurį rasime brangesniuose „Redmi“ modeliuose. Šiame židinys fiksuotas ir kokybė na, šiaip sau.

2 megapikselių gylio sensorius yra, bet iš esmės „bokeh“ efektui galima buvo ir be jo apsieiti.

Priekinė 8 megapikselių kamera taip pat nors ir ne stebuklas, bet socialiniams tinklams užteks, o vaizdo skambučiams – per akis. Filmuoja FullHD kokybe, ji užtikrina 30 kadrų per sekundę, tiesa, vėlgi be stabilizacijos. Bet, labai maloniai nustebino itin kokybiškas garso įrašymas, nesitikėjau.

„Redmi 10“ man patiko – dėl solidžios išvaizdos ir dėl stebėtinai spartaus procesoriaus. Na ir, žinoma, dėl kainos. Tai bus puikus atsinaujinimas jūsų tėvams, seneliams ar vaikams. Jis taip pat negadins vaizdo ant jūsų biuro stalo.

Užsakymo nr.: PT_88638113