„Praeitais metais prieš Kalėdas kvietėme bendruomenę prisidėti prie paramos hospisui perkant vilnos gaminius. Šiemet norime anksčiau atkreipti dėmesį į šią organizaciją ir svarbų darbą, kurį jie atlieka. Manau turime būti susitelkę, ne tik per didžiąsias šventes. Ne vienas turime ar esame turėję sunkiai sergantį artimąjį. Žinome kaip nelengva tuo metu būna tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Tad labai svarbu, kad yra kas tokiu sunkiu metu gali pagelbėti”, – kalbėjo „Flokati" vadovė Asta Kančelskienė.

Moteris teigė tikinti, kad šis bendradarbiavimas ne tik leis surinkti reikiamas lėšas Kauno hospiso namams, bet ir labiau atkreips dėmesį į šią organizaciją bei jos misiją. Lapkričio mėnesį įsigyjant „Flokati” gaminius 2 procentai nuo kiekvieno pirkinio atiteks Kauno hospiso namams.

Kauno hospiso namų vadovė Kristina Krasko

Hospisas rūpinasi Kauno mieste bei rajone gyvenančiais, nepagydoma liga sergančiais pacientais bei jų artimaisiais. Organizacijos darbuotojai bei savanoriai teikia nemokamą medicininę, psichologinę, emocinę, socialinę ir juridinę pagalbą nepagydomiems žmonėms bei jų artimiesiems jų pačių namuose.

„Esame medicininė įstaiga, iš dalies remiama valstybės, bet deja tos paramos nepakanka. Kas mėnesį apie tris ketvirtadalius būtinų lėšų turime susirasti patys. Tad kiekviena parama mums yra didelė paspirtis. Jautiesi ne vienas šiame kelyje”, – pasakojo Kauno hospiso namų vadovė Kristina Krasko.

Kauno hospise šiuo metu dirba 12 darbuotojų, jiems talkina daugiau negu 100 savanorių.

„Svajojame apie stacionarų hospisą Kaune. Patalpos reikalingos pacientams, kurie fiziškai negali likti vieni savo namuose, ar artimiesiems reikalingas atokvėpis, kur jie saugiai ir oriai patikėtų mums savo artimąjį. Kartu pastate funkcionuotų ir dienos centras bei mobilių komandų į namus bei talkinančių savanorių centrai. Tai būtinybė, kad kiekvienas galėtų pasitikti savo mirtį šalia tų, kurie rūpinasi, globoja, supranta. Šiuo metu nuomojamės patalpas sandėliavimui, bet to tikrai neužtenka”, – kalbėjo K. Krasko.

„Flokati“ vadovė Asta Kančelskienė

Įstaigos vadovė pasakoja, kad gaunama finansinė parama atitenka darbuotojų darbo užmokesčiui, mokesčiams, o parama priemonėmis – atitenka pacientams į jų namus.

„Randame daug pacientų be priežiūros, apleistų, paliktų likimo valiai. Juos aprūpiname vaistais, sauskelnėmis, neįgaliųjų technika ar net patalyne bei šiltais drabužiais išvykoms į lauką. Visada laukiame savanorių, visų geros valios žmonių, kurie jaučia, kad nori prisidėti ir padėti šalia esančiam žmogui”, – kalbėjo K. Krasko.

Lapkričio mėnesį nuo kiekvieno „Flokati" pirkinio sumos 2 procentai atiteks hospiso namams. Taip pat organizacijai padėti galima prisijungiant prie hospiso savanorių, suteikiant paramą daiktais, pinigais arba skiriant 1,2 proc. gyventojų pajamų mokesčio.

Užsakymo nr.: PT_88576865