Iškart susilaukė susidomėjimo

Kaip pasakoja „ADCRent“ automobilių nuomos vadovas Simas Krasaitis, šių metų gegužę pristatytos dalijimosi platformos veikimo principas labai panašus į „AirBnb“ veiklos modelį, tik vietoje nekilnojamo turto yra nuomojamos transporto priemonės. Tai patogu ir greita, nes vartotojams suteikiami visi reikiami įrankiai automobilio nuomos vykdymui, o sukti galvos dėl užsakymų, apmokėjimo bei sąskaitų nereikės, nes tai už jus padarys „ADCRent“.

„Nuo įprastų nuomos įmonių „ADCRent“ skiriasi tuo, jog dauguma platformoje siūlomų automobilių priklauso ne pačiai įmonei, o trečiosioms šalims: privatiems asmenims ar kitoms nuomos kompanijoms, kurios nori nuomoti savo turimas transporto priemones, – sako S. Krasaitis. – Tokio tipo veikiančios platformos Lietuvoje iki šiol nebuvo, todėl džiaugiamės, kad šiuo metu galime pasiūlyti naują ir inovatyvią paslaugą ne tik mūsų šalies vairuotojams, bet ir į Lietuvą atvykstantiems turistams ar iš užsienio grįžtantiems mūsų tautiečiams.“

Kaip pasakoja platformos įkūrėjas, teikiama automobilių nuomos paslauga yra ne tik finansiškai naudingesnis, bet ir žalesnis sprendimas, nes tokiu būdu išnaudojamas rinkoje esantis transporto priemonių perteklius, prisidedama prie naujų produktų vartojimo bei gamybos mažinimo.

„ADCRent“ automobilių nuoma

„Norime paskatinti žmones susimąstyti, ar tikrai būtina pirkti naujus daiktus, kai yra galimybė juos panaudoti ir leisti toliau naudotis kitiems. Manome, kad patogi dalijimosi platforma tokį požiūrį pavers įpročiu, o žmonių skaičiui planetoje vis didėjant, dalijimasis daiktais taps neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi“, – įsitikinęs verslininkas.

„ADCRent“ nuomos platformoje šiuo metu galima pasirinkti daugiau nei 200 įvairių tipų ir klasių automobilių. Užsiregistravusių vairuotojų, norinčių pasinaudoti teikiama paslauga, skaičius taip pat sparčiai auga.

„Šiuo metu pastebime ypatingai išaugusį susidomėjimą ir iš automobilių savininkų pusės. Greičiausiai tai susiję su sezonų kaita, kuomet šaltuoju metų laiku dalis vairuotojų savo transporto priemones eksploatuoja rečiau, todėl naudojasi galimybe jas „įdarbinti“ ir taip užsidirbti papildomų pajamų“, – sako S. Krasaitis.

„ADCRent“ automobilių nuoma

Retai naudojamas automobilis jau neša pelną

„ADCRent“ platforma neseniai pradėjusi naudotis vilnietė Greta pasakoja, kad idėja nuomoti automobilį kilo atėjus rudeniui, kuomet kelionių ir išvyko natūraliai sumažėjo, tad vienas iš šeimos automobilių didžiąją laiko dalį praleisdavo tiesiog stovėdamas garaže.

„ADCRent“ skelbimą pastebėjusi viename socialiniame tinkle, iškart susimąstė – kodėl gi neišnuomojus savo automobilio ir papildomai neužsidirbus?

„Viskas pasirodė labai paprasta ir aišku. Vos keli mygtukų paspaudimai telefone ir automobilis jau nuomojamas. Šauniausia, kad man pačiai nereikia prisiimti jokių papildomų atsakomybių – visiems nuomotojams užtikrinamas užstato paėmimas, sutarties sąlygos sudaromos labai patogiai, nereikia nieko pasirašinėti, o nuomojamas turtas yra visokeriopai apsaugotas. Patogu ir savininkui, ir nuomininkui“, – neabejoja pašnekovė.

„ADCRent“ automobilių nuoma

Nors platforma naudojasi visai neseniai, išnuomoti automobilį Gretai pavyko jau 3 kartus, o šeimos biudžetas per tą laiką pasipildė keliais šimtais eurų.

Tikriausiai dauguma paklaustų – ar nebaisu savo turtą patikėti svetimiems? Tokių baimių moteris tikina neturėjusi, nes kiekvienas platformoje užregistruotas automobilis yra apdraudžiamas. Prieš išnuomojant automobilį užfiksuojami esami jo defektai, o jei atsiranda naujų ar nuomininkas patenka į eismo įvykį, sistemoje informacija atnaujinama ir žala išskaičiuojama iš užstato. Viskuo pasirūpina draudimas, todėl nerimauti dėl nieko nereikia.

„Dėl pačių nuomininkų jokių bėdų taip pat nebuvo – visi buvo labai geranoriški ir malonūs. Pasibaigus nuomos laikotarpiui, vairuotojai gali palikti atsiliepimus apie savininką ir automobilį. Gražių atsiliepimų, kurie tikrai pamalonino širdį, gavau ir aš“ – šypsosi Greta.

„ADCRent“ automobilių nuoma

Viskas apgalvota: rūpintis automobilio saugumu nereikės

Norinčius „įdarbinti“ savo automobilius, tačiau vis dar dvejojančius, nuramina ir „ADCRent“ vadovas: jei automobiliui kas nors nutiks, juo tikrai bus pasirūpinta.

„Automobilių nuomos versle dirbame 13 metų, tad visą sukauptą patirti panaudojome ir kurdami pirmąją tokio tipo dalinimosi platformą Lietuvoje, prioritetą teikdami vartotojų patogumui bei saugumui. Sutarties sudarymu, draudimu ir atsiskaitymų rūpinamės mes. Norintiems užsiregistruoti tereikia įkelti informaciją į mūsų sistemą – tai nieko nekainuoja ir užtrunka tik porą minučių. Jokie specifiniai reikalavimai automobiliui nėra keliami – reikia tik galiojančio civilinio draudimo, techninio paso ir registracijos liudijimo“, – sako „ADCRent“ vadovas.

Užsiregistravusiems vartotojams bendrovė siūlo du skirtingus apsaugos lygius: individualų draudimą, kurio dėka automobilis gali dalyvauti nuomos veikloje neprarasdamas draudimo apsaugos, ir momentinį KASKO draudimą, kurį suteikia „If“ draudimo kompanija. Už šiuos draudimus sumoka nuomos paslauga norintys pasinaudoti vairuotojai, tad patiems automobilių savininkams tuo rūpintis nereikia – jie gali būti visiškai ramūs.

„ADCRent“ automobilių nuoma

Be abejonės, svarbus ir automobilių nuomos kainų klausimas. Šiuo atveju automobilių savininkams suteikiama visiška laisva patiems priimti sprendimus ir nusistatyti norimą kainodarą bei kitus pasirinkimus. „Visus šiuos klausimus esame išsprendę, tad platforma patogiai naudotis gali bet kuris automobilį išnuomoti norintis vairuotojas. Viskas, ką jam reikės padaryti – tai gavus užsakymą perduoti automobilį ir vėliau jį atsiimti“, – patikina S. Krasaitis.

Platformoje užregistruotus automobilius galima nuomoti ir nuomotis visoje Lietuvoje, o paimti ir perduoti – tiek „iš rankų į rankas“, tiek ir daugiaaukštėje nemokamoje automobilių stovėjimo aikštelėje Vilniaus oro uoste bei Varšuvos ir Rygos oro uostuose.

Užsakymo nr.: PT_88574409