Kaip pasakoja „Venipak“ žmogiškųjų išteklių vadovė Agnė Anaitė, darbo ar papildomos apmokestinamos veiklos ieškantys žmonės jau kurį laiką noriai dirba ne pagal fiksuotas darbo valandas, o lanksčiai planuojasi užimtumą. Tokiais privalumais, anot Agnės Anaitės, paprastai pasigirti gali verslininkai arba tie, kurie yra patys sau vadovai. Štai todėl įmonė įkūrė „Venipak Drive“ platformą, įgalinančią bet kurį privatų asmenį pradėti savo verslą ir tiekti siuntas.

„Norintiems išbandyti kurjerio karjerą, nebūtina tapti įmonės darbuotoju. Mes kviečiame tam tikra prasme steigti savo verslą ir vadovauti jam autonomiškai. Žinoma, įmonė apmoko, suteikia metodinę pagalbą ir, svarbiausiai, užtikrina nuolatinį siuntų srautą. Tačiau kokiame mieste nori dirbti, kokiu grafiku ir net kiek užsidirbti, pasirenka pats „Venipak Drive“ kurjeris. Tiesa, Vilniuje pristatomų siuntų skaičiaus augimas yra sparčiausias, todėl ir galimybės „Venipak Drive“ kurjeriams didžiausios,“ – alternatyvų verslo modelį pristato žmogiškųjų išteklių vadovė.

Jos teigimu, vairuotojams siūlomas konkurencingas atlygis – priklausomai nuo pasirinktų darbo valandų, paros laiko, vairuojamos transporto kategorijos ar kitų parametrų, kurjerių mėnesio darbo užmokestis siekia nuo 400 iki 3000 Eur.

„Krūvį kurjeriai planuoja patys, todėl uždarbis yra individualus. Be to, generuojamos pajamos priklauso tiek nuo surinktų, tiek nuo pristatytų siuntų kiekio, tačiau praktika rodo, kad atlyginimai ne tik atitinka, bet ir lenkia rinkos vidurkius. Ypatingai šventinio sezono metu, esant didesnėms apkrovoms – tokiais periodais kurjeriai užsidirba solidžius atlygius“.

Agnė Anaitė pasakoja, kad tokio verslo vystymas darbuotojams nėra sudėtingas, mat pasirašiusius sutartį kurjerius „Venipak“ pilnai apmoko, be to, didžiuma procesų valdomi specialia siuntų pristatymo sistemos pagalba. Jai antrina ir daugiau kaip metus su „Venipak Drive“ dirbantis kurjeris:

„Pradžioje dirbau „Venipak“ kurjeriu, o įsigijęs nuosavą transportą, nusprendžiau pamėginti pradėti verslą su „Venipak Drive“. Šis būdas man pasirodė itin patrauklus, nes dabar esu visiškai savo šeimininkas: važiuoju pagal savo maršrutą, susidėlioju patogų darbo laiką, nesiskundžiu atlygiu“, – pasakoja Vilniuje paslaugas teikiantis Laimonas.

Jo kolega Arnas, ilgus metus dirbęs Anglijoje ir Norvegijoje, tikina, kad platforma ne tik leidžia susidėlioti patogų darbo grafiką, bet ir užsidirbti ne prasčiau nei užsienyje.

„Pajutau finansinį stabilumą čia, dirbdamas kurjeriu. Turbūt labiausiai džiaugiuosi, kad pats susiderinu krūvį ir laiką ir žinau, kad nuo to priklauso mano uždarbis. Turiu mažametę dukrą, todėl džiaugiuosi, kad dabar visuomet galiu ją nuvežti į darželį ar būrelį – nuo to mano darbas nenukenčia, tiesiog dalį jo perkeliu į vėlesnę dienos dalį.“

Nors pasak įmonės žmogiškųjų išteklių vadovės „Venipak Drive“ pritraukia daug jauno amžiaus darbuotojų, kurie jau turi vairuotojo teises ir tokį darbo modelį mato kaip galimybę pradėti pirmąjį nuosavą verslą, platforma patogi ir vyresniems, daugiau patirties turintiems specialistams, norintiems susikurti patogų, jų gyvenimo ritmą atitinkantį darbo grafiką.

„Mes suteikiame galimybę, tad potencialiems darbuotojams tereikia noro užsidirbti. Kviečiame išbandyti jėgas – kaip ir kasmet kalėdiniu laiku numatomas intensyvus siuntų gabenimo periodas, todėl dabar yra pats tinkamiausias metas prisijungti prie „Venipak Drive“, – kviečia įmonės atstovė.

Užsakymo nr.: PT_88555855