Visiškai taip pat daro ir kompanija „Xiaomi“, kuri atnaujindama savo telefonų modelius, palieka tą patį modelio numerį, prideda raidę „T“ ir „T Pro“, priklausomai nuo konfigūracijos.

Ką tik išėjo mano apžvalga apie „Xiaomi 11T“. Šiandien mano apžvelgiamas „Xiaomi 11T Pro“ atrodo identiškai ir didžiąja dalimi tai labai panašūs telefonai, todėl siūlau pasižiūrėti ankstesnę apžvalgą.

Po „Mi11 Ultra“ revoliucijos nesitikėjau. Tam tikra prasme, gamintojas išleisdamas „11T Pro“ išlošė laiko kurdamas „Xiaomi 12“ ir „Xiaomi 12 Ultra“ (čia aš buriu, bet tikiuosi, kad abu šie modeliai išvys dienos šviesą ir atkeliaus į Lietuvą). Aš įsivaizduoju, kad tyrimų ir vystymo centre vaizdas buvo maždaug toks: vienoje rankoje „Mi10T Pro“, kitoje „Mi11“ – „chebra, reikia iš šių telefonų paimti, kas yra geriausia, tada pridėti kažką, ko neturi konkurentai, ir visi bus laimingi“. Ironizuoju, bet, manau, tokiame „Xiaomi“ sprendime yra logikos.

Didžiausia nuostaba – komplektinis 120 vatų kroviklis. Tai keturis kartus daugiau už mano „Macbook“ įkroviklį. Tai daugiausia, kiek esu matęs telefone apskritai. Taigi, vieno įkroviklio užteks visiems jūsų įrenginiams greitai įkrauti. Jau „Mi11 Ultra“ 67 vatų įkroviklis užtikrino itin greitą krovimą, bet čia jau visai kitas lygis, o juk „11T Pro“ ir ženkliai pigesnis.

Toliau. Telefone rasime jau gerai pažįstamą „Qualcomm Snapdragon 888“ procesorių, tokį patį kaip „Mi11“ ir Mi11 Ultra“ modeliuose. Kalbėti apie žaidimus net ir nematau tikslo, nes tai galingiausias „Qualcomm“ procesorius, ir paprasčiausiai nėra žaidimų, kurių jis „nepavežtų“, apie tai esu detaliai pasakojęs minėtų modelių apžvalgose.

Taip pat yra ir 8 Gb itin sparčios LPDDR5 operatyviosios ir greitos UFS 3.1 128 arba 256 Gb pastoviosios atminties. Kaip jau tapę tradicija flagmanuose, atminties išplėsti galimybės neturėsite, tad pasirinkite tinkamai. Tiesa, šis procesorius palaiko 5G ryšį abiejuose SIM lizduose, todėl jei ne šiemet, tai kitąmet jau būsite ramūs dėl sparčiausio įmanomo ryšio, net ir naudodamiesi kelių operatorių paslaugomis.

Ekranas taip pat jau tapęs tradiciniu – 6,67 colio AMOLED 120 Hz AdaptiveSync matrica, FullHD+ raiškos, apsaugota tvirčiausiu „Gorilla Glass Victus“ grūdintu stiklu. Ekranas puikus, ryškus (800 garantuotų nitų ir maksimalių 1000 nitų), spalvos sodrios ir kartu natūralios, turime vieną milijardą „True Color“ spalvų, tad ne nuostabu, kad ekranas nusipelnė liaupsių. 480 Hz jutiklinis atsakas pakelia žaidimus į visai kitą lygį, kiekvienas prisilietimas lydimas žaibiškos reakcijos.

Ekrano kraštai lygūs, neužlenkti, priešingai nei „Mi11“ ar „Mi11 Ultra“ atveju, todėl komplektinis dėklas idealiai priglunda ir apsaugo nuo smūgių ar braižymų bei atsitiktinių paspaudimų.

Garsiakalbiai, kaip ir „Mi11“ ir „Mi11 Ultra“ atveju, derinti su kompanija „Harman Kardon“ ir esmė ne tik garso lygyje (galima ir pigius garsiakalbius priversti skambėti taip garsiai, kad ir kaimynai girdės), bet ir garso sodrume. Paprastai žemesnės natos negirdimos, tačiau „Harman Kardon“ specialistai pasistengė, kad tiek žmonių balsai, tiek ir efektai filmuose, tiek ir muzika skambėtų kuo tikroviškiau.

Vienas dalykas, už kurį asmeniškai norėčiau paspausti ranką „Xiaomi“ atstovui – pirštų skaitytuvas įjungimo mygtuke. „Xiaomi“ gamina vienus greičiausių pirštų skaitytuvų, ir šis tai eilinį kartą patvirtina.

Viena super maloni smulkmena mane pasitiko vos tik įsijungus telefoną – nerealiai malonus vibro motoriukas. Neįmanoma šito apibūdinti žodžiais, bet patikėkite – po daugybės išbandytų skirtingų telefonų, tai pats maloniausias vibro motoriukas. Atrodytų smulkmena, bet tai suteikia neapsakomą malonumą rašant tekstą.

Telefono gale rasime tris kameros modulius – pagrindinį 108 megapikselių, 8 megapikselių itin plataus kampo, ir 5 megapikselių telemakro (arba tiesiog makro sensorių su autofokusu tiek filmuojant, tiek ir fotografuojant).

Xiaomi 11T Pro

Pagrindinis sensorius daro jei ne identiškas nuotraukas kaip ir „Mi11“ ar tas pats „Mi10T Pro“, tai bent jau labai panašias. Detalizacijos nuotraukose gausu, dinaminis diapazonas puikus. 108 megapikselių paprastai niekada nenaudoju, išskyrus kai fotografuoju kažką iš toli ir būtina „išspausti“ kiekvieną pikselį, nes optinio artinimo čia, deja, nerasime. Sensorius tamsoje mato gerokai daugiau nei mano akys (čia ačiū naktiniam režimui) ir nors spalvos neišvengiamai blanksta, bet tai gerokai geriau nei galėčiau tikėtis.

Pagrindinis sensorius filmuoja iki 8K 30 k/s, bet tokiu atveju – be vaizdo stabilizavimo. Man bent jau kol kas tokios raiškos nėra nei kur pritaikyti, nei kaip patikrinti, todėl apsiriboju 4K 60 k/s, ir gaunu puikius rezultatus. Optinio vaizdo stabilizavimo nėra, bet turiu pažymėti, kad elektroninis stabilizavimas labai labai puikiai susitvarko su savo užduotimi, kaip galite matyti vaizdo įrašuose.

Itin plataus 120 laipsnių kampo sensorių aš dažnai naudoju fotografuodamas vaikus ar draugų kompaniją, tad šis 8 megapikselių sensorius man visada praverčia. Tiesa, tamsoje jam daug sunkiau nei pagrindiniam sensoriui. Itin plataus kampo sensoriaus dydis yra gerokai mažesnis, tad ir šviesos srauto patekimas žemesnis.

Itin plataus kampo sensorius filmuoja FullHD 30 k/s režimu su vaizdo stabilizavimu.

Makro, arba telemakro, kaip jį vadina „Xiaomi“, sensorius jau mano seniai išgirtas kitose šios kompanijos telefonų apžvalgose, ir daro nuostabias nuotraukas ir vaizdo įrašus iš vos 3-5 centimetrų atstumo.

Priekinė 16 megapikselių kamera daro labai kokybiškas ir detalias nuotraukas bei portretus, o filmuoti ji gali FullHD 60 k/s režimu su vaizdo stabilizavimu.

5000 mAh baterijos talpa yra tapusi šiokia tokia norma. Jeigu yra mažiau, tuomet turime arba silpnesnį procesorių, arba mažesnį ekraną bei plonesnį korpusą. Tačiau čia norma ir baigiasi, mat gamintojas labai daug dėmesio skyrė baterijos technologijai. Saugiam ir ilgalaikiam naudojimui „Xiaomi 11T Pro“ baterija aprūpinta net 34 saugaus krovimo sprendimais, kurių dėka net ir po 800 krovimo ciklų baterijos talpa sieks 80 procentų. 800 ciklų tai maždaug du metai. Pats niekada tiek vieno telefono nenaudoju, bet jei tai tiesa, tuomet rezultatas puikus. Pati baterija yra dviejų celių po 2500 mAh. „Hypercharge“ technologija įgalina per 10 minučių įrenginį įkrauti iki 72 procentų išvengiant perkaitimo, kuris tiesiogiai kenkia baterijos ilgaamžiškumui.

Paprastai visos dienos intensyvų naudojimą telefonas išgyvena be vargo ir paprastai aš eidamas miegoti net nesivarginu jo krauti, nes turėdamas 120 vatų įkroviklį, telefoną nuo nulio visiškai įkroviau per 20 minučių 53 sekundes. Kosmosas.

Bevielio įkrovimo nėra, bet turėdami 120 vatų, negalite skųstis.

Panašu, kad „Xiaomi“ stengiasi ne tik į rinką išleisti kuo daugiau įvairesnių modelių, bet ir nuo šiol ilgiau rūpinsis savo įrenginių saugumu ir aktualumu. „11T Pro“ ir „11T“ modeliams gamintojas pažada tris didžiuosius „Android“ operacinės sistemos ir ketverių metų saugumo atnaujinimus. Taigi tikėtina, kad telefonai ilgiau veiks greitai ir saugiai, o su naujomis „Android“ versijomis gaus ir naujų bei įdomių funkcijų.

„Xiaomi 11T Pro“ – tai tarytum tarpinė stotelė laukiant „Xiaomi 12“ ir „Xiaomi 12 Ultra“ modelių. Žaibiškas įkrovimas, puikus ekranas, vis dar flagmano procesorius ir puikios kameros užtikrina gamintojui saugias pozicijas ir lengvą mano rekomendaciją. Jame man trūksta vos kelių dalykų: bevielio įkrovimo, IP apsaugos nuo vandens ir dulkių, ir gal norėtųsi teleobjektyvo ar optinio vaizdo stabilizavimo. Apskritai – tai geriausia, ką „Xiaomi“ šiuo metu turi, „Mi11“ nebegaminas ir vargu ar jį rasite, „Mi11 Ultra“ apskritai buvo retas svečias mūsų šalyje.

Užsakymo nr.: PT_88520229