Išskirtinės kavos puodelyje – kultūros paveldo atspindžiai

JULIUS MEINL

JULIUS MEINL – tai prekės ženklas, kuris visame pasaulyje reprezentuoja į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą įtrauktą Vienos „Kavos namų“ kultūrą ir didžiuojasi būdamas jos ambasadoriumi.

Daugiau nei 150 metų JULIUS MEINL šeimos verslas buvo siejamas su aukščiausios kokybės kava, arbata bei nepriekaištingu aptarnavimu maitinimo ir viešbučių industrijoje. Šis neįkainojamas paveldas atsisipindi šio prekės ženklo veikloje ir šandien.

Būkite tikri, kad raudonai ženklintas JULIUS MEINL kavos puodelis gali kasdienybei suteikti daugiau poetiško polėkio ir spalvų. Būtent dėl to šią kavą jau nuo senų laikų pasaulyje mėgo filosofai, menininkai, išsilavinę, paslaptingi, įdomūs ir gerbiami žmonės. Jūs taip pat galite kurti savo svajonių gyvenimą kartu su šia tobula kava!

JULIUS MEINL leidžia patirti tikrą kavos kokybę ne tik biure, bet ir namuose. Tad pasinerkite į išskirtinę skrudintų pupelių ir maltos kavos įvairovę: nuo Vienos klasikos iki madingų naujovių. JULIUS MEINL produktai namams susideda iš skrudintų kavos pupelių, maltos kavos pakuočių ir net savaime suįrančių kapsulių. Pasirinkimas jūsų rankose…

www.juliusmeinl.lt

Facebook: @JuliusMeinlLT

Instagram: @Julius_Meinl_Lietuva

_______

Rūšinė arbata bei kava sušildys ir suburs

Skonis ir Kvapas

Spalvomis numargintam ir žvarbiam rudens sezonui šiltų ir šviesių emocijų atneš arbata. Šildantį ir suburiantį gėrimą iš SKONIS IR KVAPAS arbatų asorimento sau atras kiekvienas – ir su arbatos pasauliu susipažįstantis, ir gurmaniškų skonių ieškantis.

Žaliosios arbatos, ženšenio ir kanapių derinys, sukurtas besimokantiems, daug dirbantiems ir informacija apkrautiems, tai – „Aha“ arbata. „Galaxy Chai” mėlynoji prieskoninė arbata, sujungianti ryškumą, lengvą aštrumą ir išraiškingą kvapą į vieną visumą: kiekvienas gurkšnis virsta nepakartojamu... Japoniška matcha iš SKONIO IR KVAPO asortimento – kokybės simbolis, sodriai žalios spalvos, ypač tonizuojanti, praturtinta antioksidantais, suteikianti žvalumo. Tai – ritualinis gėrimas, kuriuo Japonijoje vaišinami garbūs svečiai.

Ieškantiems išskirtinių arbatų – šis tas autentiško ir tikro klasikinių arbatų mėgėjui: juodoji arbata „Himalayan Handrolled”. Šie Himalajų kalnuose Nepale auginami lapeliai yra kruopščiai nuskinami (tinka tik du viršutiniai arbatos lapeliai bei pumpurėlis!), formuojami rankomis, siekiant išgauti bei išsaugoti subtilius orchidėjų ir medaus skonius. Tai – galimybė juodąją arbatą atrasti naujai ir paragauti autentiško Himalajų skonio.

Aukščiausios kokybės kava – tai rūšinė, viename ūkyje ar regione išauginta 100 proc. arabica. Šios rūšies kavos pupelės yra labiau vertinamos dėl subalansuoto kofeino kiekio ir ypatingai turtingo skonio ir aromato. SKONIS IR KVAPAS parduotuvėse populiariausios kavos pupelių rūšys kaip „Colombia Supremo“, „Nicaraqua Maragogype“ idealiai tiks ir kavos aparatams, o espresso kavos etalonu laikoma „Illy“ kava – ne tik namams ar biurui, bet ir kaip dovana svarbiausiems žmonėms.

Norintiems nustebinti – SKONIS IR KVAPAS sukurtas 100 proc. arabicos kavos mišinys su aukso dulkėmis, mažoms šventėms ar dėmesiui parodyti. Truputis aukso smilčių padės kavos tirščiuose įžiūrėti ateities kontūrus...

Jei išmokote pasirinkti arbatą ir kavą, būkite išrankūs ir saldumynams. SKONIS IR KVAPAS specializuotose parduotuvėse rasite unikalių rankų darbo sausainėlių tik iš natūralių ingredientų. Juose nedaug cukraus, nėra jokių specialių priedų, puriklių, dažų, konservantų ar netikrų aromatų. O artėjant Kalėdoms rasite ir žiemos šventėms sukurtų proginių kepinių.

Tikriems saldėsių gurmanams ar ieškantiems kokybiškos, išskirtinės mažos dovanos – rūšinės kakavos pupelių šokoladai iš Ganos, Madagaskaro ar Peru, su tik tam regionui būdinga unikalia skonių palete. Trečią šimtmetį skaičiuojantis šokolado gamintojas „Amatller” šiuos šokoladus sukūrė pasitelkiant gilias patirtis ir gamybos meistrystę, kurią pasaulyje gali pasigirti vos keli gamintojai.

Daugiau idėjų ir produktų rasite visoje Lietuvoje esančiose SKONIS IR KVAPAS parduotuvėse bei internetu www.skonis-kvapas.lt

Facebook: @skonisirkvapas

Instagram: @skonisirkvapas

__________

Namai ir biuras pakvips Lietuvoje skrudinama aukštos kokybės kava

Coffee Loft

Visai neseniai, šios vasaros pabaigoje, Kaune duris atvėrė nauja kavos parduotuvė COFFEE LOFT. Tai – jau antroji šio tinklo parduotuvė Lietuvoje. Jau šešerius metus COFFEE LOFT meistrai klientų namuose, restoranuose ir viešbučiuose rūpinasi kavos kokybe ir jos paruošimo būdais.

Tai nuo 2015 metų Lietuvoje veikiantis kavos bei kavos aparatų tiekėjas, savo veiklą pradėjęs internetinėje erdvėje. Augant elektroninės parduotuvės populiarumui ir aukštos kokybės kavos produktų paklausai, 2018 m. COFFEE LOFT klientams pristatė savo pačių skrudinamą, išskirtiniais skoniais, aromatais bei šviežumu išsiskiriančią kavą „Coffee Cruise“. Šiandien šio prekės ženklo elektroninėje ir fizinėse parduotuvėse galima rinktis iš keturiolikos „Coffee Cruise“ rūšių, geriausių pasaulio gamintojų kavos aparatų, aksesuarų, verslo dovanų bei gurmaniškų gardėsių, puikiai derančių prie parduotuvėse siūlomos kavos.

Naujosios parduotuvės asortimentas atrinktas atsižvelgiant į klientų išsakomus pageidavimus bei tendencijas kavos rinkoje. Parduotuvės asortimente pirkėjams pristatomi kavos aparatai, kuriuos kasdien naudoja ir pati „Coffee Loft“ komanda – šveicariški „Jura“ prietaisai, vokiečių gamintojų „Miele“, „Nivona“ ir „Melitta“ aparatai bei iš Italijos atkeliaujantys „De‘Longhi“.

Parduotuvėje lankytojai gali išbandyti ir artimiausiu metu 16 skirtingų rūšių ribą peržengsiančią „Coffee Cruise“ kavos liniją. Ši kava kiekvieną dieną yra šviežiai skrudinama „Coffee Cruise“ skrudykloje, įsikūrusioje Vilkaviškyje. Nuolat besiplečianti ir tobulėjanti profesionalų komanda įsitikinusi, jog šviežumas yra ypatingai svarbus kavos aromatui ir skoniui, tad pirmąjį kartą kavą išbandantys pirkėjai nustemba, kaip skaniai gali pakvipti jų namai vos atsidarius pakelį aukštos kokybės „Coffee Cruise“ kavos.

Naujoji COFFEE LOFT parduotuvė Kaune duris atvėrė adresu: Savanorių pr. 433.

www.coffeeloft.lt

Facebook: @coffeeeloftlt

Instagram: @ coffee_loft_lt


____________

Atskleiskite kavos aromato paslaptį

Dr. Coffee

Vieni labiausiai biurams rekomenduojamų – tai DR. COFFEE kavos aparatai, specialiai pritaikyti naudoti didesniam žmonių skaičiui. Šiandien tai bene vienintelė „Jura“ alternatyva rinkoje ypač patraukliomis konkurencingomis kainomis. „Atskleiskite kavos aromato paslaptį“ – tai prekės ženklo DR. COFFEE šūkis!

DR. COFFEE kavos aparatai sukurti naudojant pačias pažangiausias technologijas, kad maksimaliai atskleistų šviežiai maltų kavos pupelių skonį bei aromatą. DR. COFFEE siekia ne tik patenkinti, bet ir pranokti vartotojų lūkesčius, todėl siūlomi kavos aparatai pasižymi itin aukštu našumu, moderniu bei ergonomišku dizainu, yra aprūpinti talpiais kavos bei vandens rezervuarais, šiuolaikiškais IT sprendimais bei patogiais, itin dideliais jutikliniais ekranais. Inovatyvios technologijos ir platus individualiems poreikiams pritaikytų nustatymų pasirinkimas leidžia paruošti gausų karštų bei šaltų kavos gėrimų asortimentą, o integruotos praplovimo bei valymo programos užtikrina paprastą kavos aparatų priežiūrą bei naudojimą. Įdiegtos modernios kavos pupelių malimo, virimo bei pieno plakimo sistemos užtikrina nepriekaištingai paruoštą profesionalaus barista lygio kavą. Su karšta, o gal šalta šilkine pieno puta. Būtent tokia, kokios jums ir reikia! Inovatyvi pieno plakimo sistema – tai DR. COFFEE pasididžiavimas. Gamintojas siūlo pilną pasirinkimų spektrą – nuo karštos ar šaltos pieno putos iki karšto pieno bei temperatūros reguliavimo.

Su DR. COFFEE kavos ruošimas – dar paprastesnis. Aukšto produktyvumo kavos aparatuose integruoti ypač talpūs kavos pupelių ir kitų ingredientų indai, patogiai be papildomų įrenginių perjungiamas vandens tiekimas. Galėsite rinktis net iš trijų vandens tiekimo būdų: talpaus vidinio vandens rezervuaro, išorinio butelio arba pajungimo tiesiai prie vandentiekio. DR. COFFEE kavos aparatai yra ypač patikimi, lengvai valdomi ir išvalomi be jokio vargo. Integruotos išmaniosios technologijos informuos jus, kai reikės papildyti kavos talpą ar išmesti susikaupusius tirščius ir praneš apie visas atliktas technines procedūras. Patentuota dviejų kaitinimo elementų kavos ruošimo technologija su plačiu kavos dozavimo diapazonu atskleidžia tikrąjį kavos aromatą ir leidžia pagaminti tiek puikų espresso su sodria auksine puta, tiek ir tradicinę kavą. Modernus reguliuojamas kavos malūnas su plokščiosiomis keraminėmis girnomis sumala kavos pupeles į vienodo dydžio daleles, taip išryškinant nepakartojamą kavos skonį bei aromatą.

Užsisakyti DR. COFEFE kavos aparatą, o kartu ir skanių „Organic” bei „Fairtrade” sertifikuotų kavos pupelių, arbatos, karšto šokolado, sirupų ar kitų priedų prie kavos galite svetainėje MIKOKAVA.LT. Modernius DR. COFFEE kavos aparatus jau pasirinko garsių pasaulio prekių ženklų, veikiančių Lietuvoje, atstovai („Ikea“, „Astra Zeneca“, „Elektrum Lietuva“, „Kärcher“ ir kiti), o 24 valandas per parą veikiantį techninį aptarnavimą įvertino ir žymiausi kavinių tinklai („McDonalds“, „Caif Café“, „Caffeine“ ir kt).

www.drcoffee-lietuva.lt

www.mikokava.lt

_____________

Išskirtinė itališka kava ir kavos aparatai

Krinona

Tiek jaukiose ir spalvingose KRINONA parduotuvėse, tiek elektroninėje erdvėje www.krinona.lt – platus pasirinkimas prabangios išskirtinės itališkos kavos (maltos ir pupelėmis) bei stilingo, patrauklaus dizaino, itin patogiai valdomų kavos aparatų (rankinių, pusiau automatinių, automatinių). Profesionalūs konsultantai ne tik išsamiai papasakos apie kavą ir būdus jai paruošti, bet ir atsižvelgdami į jūsų poreikius, rekomenduos geriausiai tinkamus produktus.

„Tonino Lamborghini“ kava dvelkia tikra itališka prabanga. Visame pasaulyje gerai žinomas šio prekės ženklo įkurėjo Tonino Lamborghini posakis: „Jei negaliu jūsų supažindinti su Italija, tuomet suteiksiu jums Italijos pojūtį!” Ši kava pasižymi ypatingu skoniu ir kerinčiu aromatu. Ji pripažinta kavos ekspertų kaip viena geriausių eksportuojamų itališkų kavų. „Tonino Lamborghini“ kavos istorija atskleidžia sudėtingą gamybos procesą, įkvėptą aistros ir ilgalaikės patirties. Itališkos tradicijos išlaikomos jas taikant kartu su šiuolaikinėmis technologijomis ir kruopščiai atliekant skrudinimo procesą, kurio dėka išgaunama aukščiausios kokybės kava, atitinkanti net reikliausio kavos gurmano skonį. Kava patiekiama elegantiškoje pakuotėje, kuri bet kokiam interjerui suteiks itališko žavesio.

„Vergnano“ – viena seniausių Italijoje, nuo 1882 metų gaminama tikra itališka kava. Tai – šeimos verslas, perduodamas ir puoselėjamas iš kartos į kartą. Šiandien šis prekės ženklas skiria itin daug dėmesio inovacijoms ir kūrybai. Atraskite kerinčio aromato kavą savo namuose ir biure!

KRINONA siūlo platų kavos aparatų asortimentą. Vieni populiariausių – „Master Coffee“. Rankiniai, pusiau automatiniai, automatiniai… Stilingo patrauklaus dizaino, patogaus valdymo. Dailaus dizaino „Master Coffee“ aparatai lengvai ras savo vietą kiekvienoje virtuvėje ar biure. Solidžiai atrodantys juodos ir sidabro spalvų deriniai nepaliks abejingų. Tai daugiau nei kavos aparatai, tai – neatsiejama interjero detalė. Tad kiekvienas čia ras savo širdžiai mieliausią modelį.

www.krinona.lt

Facebook: @krinona

Instagram: @krinona.lt

___________

Ilgametis kavos bei vandens tiekimo partneris

Kavos mugė

Ar kada susimąstėte, koks populiariausias pasaulyje gėrimas po vandens? Taip, tai – kava. Įmonė „Šaltinėlio vandenys” bei jų elektroninė parduotuvė KAVOS MUGĖ – teikia komplekstines paslaugas verslui ir namams. Kava, kavos aparatų nuoma bei pardavimas, priežiūra ir remontas, o taip pat – geriamasis vanduo, vandens vėsinimo-kaitinimo bei filtruojantys aparatai: jūsų patogumui viskas iš vienų rankų. Įmonės motto: jūsų pasitikėjimas – mums įkvėpimas!

Kaip pastebi KAVOS MUGĖS atstovai, karantino laikotarpiu uždraudus mėgautis kava mėgiamose kavinėse itin išaugo jos suvartojimas namų sąlygomis. Žmonės pradėjo daugiau dėmesio skirti kavos kilmei, kokybei, domėtis įvairiais kavos paruošimo būdais namų sąlygomis, daugelis įsigijo kavos aparatus šiam gėrimui ruošti. Juk išbandę kelias skirtingas rūšis ir paruošimo būdus atsirenkame savo skoniui tinkamiausią rūšį. Šią vasarą atsinaujinusioje elektroninėje parduotuvėje

www.kavosmuge.lt net ir pats didžiausias kavos gurmanas atras tai, ko ieško. „Kavą siūlome iš įvairiausių pasaulio kampelių, stengiamės klientui pasiūlyti viską vienoje vietoje, didelį skirtingų prekinių ženklų asortimentą, įvairias akcijas bei specialius pasiūlymus, kokybę, greitą ir patogų pristatymo būdą visoje šalyje“, – teigia įmonės komercijos ir plėtros vadovė Indrė Kurpytė.

Su kolegomis išgerti puodelį kavos – įprastas, malonus ritualas verslo aplinkoje, tapęs neatsiejama darbo kultūros dalimi. Pastebėtina, jog biuruose ypač populiarūs kavos gėrimai su pienu (capuccino, latte). Žinoma, nemažai yra ir espresso kavos mėgėjų. Klientams KAVOS MUGĖ siūlo ne tik įvairias kavos rūšis, bet parduoda bei nuomoja kavos aparatus („Jura“, „Saeco“), bakalėjos prekes. Tuo pačiu stengiasi pabrėžti naudojamo vandens kokybės svarbą: tik naudojant kokybišką, minkštintą vandenį, galima mėgautis skania kava.

Šioje elektroninėje parduotuvėje galima įsigyti tokių prekių ženklų, kaip „Rombouts“, kuria ilgus metus mėgaujasi Belgijos karališkoji šeima, „Bristot“, „Illy“, „Lavazza“, „Pellini“, ir kt. kavos pupelių, maltos kavos ar kavos kapsulių. Ar žinojote, jog šį rudenį atsinaujino lietuvių jau pamėgtas itališkas prekės ženklas „Bristot“? Tikra itališka kava, kuria galima mėgautis kasdien. Kavos pupelės iš Brazilijos ir Centrinės Amerikos, užaugintos „Rainforest Alliance Certified ™“ ūkiuose. Brandaus skonio, stipraus aromato.

Tad apsilankykite puslapyje kavosmuge.lt – kava nepaprastam rytui; namams ir biurui.

www.kavosmuge.lt

Facebook: @kavosmuge

Instagram: @kavosmuge

____________

Natūralūs lietuviški gėrimai iš sėklų, šaknų ir žiedų

UŽUPIŲ MANUFAKTŪRA

Užupių manufaktūros dirbtuvės ir namai įsikūrę Sližių dvare, Ukmergės rajone, Kultuvėnuose. „Girnas pradėję sukti vos prieš keletą metų, į parduotuvių lentynas sugrąžinome nuo seno Lietuvoje vertintus gėrimus: gilių, kiaulpienių šaknų, cikorijų, morkų ir miežių kavas bei įvairių žolelių ir jų mišinių arbatas“, – teigia prekės ženklo UŽUPIŲ MANUFAKTŪRA įkūrėjai.

Visa produkcija pagal kulinarinio paveldo receptus gaminama rankomis, daugiausia iš Lietuvos pievose, miškuose ar laukuose išaugintų gilių, žiedų ar šaknų.
Jau spėta susipažinti ir toliau gilinamasi į kiekvienos gėrimams renkamos sėklos ar šaknies subtilybes: kaip, kada ir kur geriausia rinkti, kaip prižiūrėti. Daugybės receptūros bandymų metu atrandamos tinkamiausios skrudinimo temperatūros bei laikai. „Neabejojame, jog jau esame geriausi gilių kavos skrudintojai pasaulyje!“, – šypsodamasi sako natūralumo puoselėtojai iš Kultuvėnų.

Gilių kava pasižymi pieniškos karamelės skoniu, joje gausu vitamino B6 ir B12, geležies, fosforo, magnio, rauginių medžiagų. Cikorijų šaknų nauda organizmui: inulino ir skaidulinių medžiagų šaltinis, valo organizmą, palankus diabetikams. Kiaulpienių šaknų kava – tonizuojanti, turinti daug fenolinių junginių (dalyvauja stabdant ląstelės mutacijas), inulino, kuris valo organizmą bei yra naudingas diabetu sergantiems žmonėms. Ji dvelkia karamele, susimaišiusia su žemės kvapu po lietaus, ir kakavos pupelių skoniu. Miežių kava – javų skonio ir kvapo, subtiliai kartoka; jos nauda organizmui: vitaminas B6, fosforas, magnis.

Tvarumas UŽUPIŲ MANUFAKTŪRAI – ne tik reklaminis žodis. Gamybos ir logistikos procesuose apsiribojama Baltijos baseino regionu: perdirbama tik pati kokybiškiausia, šviežiausia Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse užauginama žaliava. Ištekliai naudojami maksimaliai efektyviai, gaminama tik pagal konkretų poreikį, renkamasi maksimaliai perdirbamas, neperteklines pakuotes.

Ir viskas tam, kad praeities legendos nebūtų pamirštos, o taptų kokybiškos, prasmingos šiuolaikinės kasdienybės ritualais!

www.dvarokavos.lt

Facebook: @uzupiumanufaktura

Instagram: @uzupiumanufaktura

___________

Kuo pasaldinti kavą ir arbatą?

Dansukker

DANSUKKER produktų linija – įvairiems skoniams ir skirtingoms tradicijoms. Birus baltasis ar rudasis cukrus puikiai tiks namuose, o maži cukraus gabalėliai – ofisams.

Tačiau, jeigu norite ypatingo skonio ir palengva besiskleidžiančio saldumo, galite rinktis DANSUKKER stambiakristalį karamelinį cukrų. Jo dideli kristalai tirps lėtai, o saldumas skleisis palengva, taip besikeičiantis skonis maloniai nuteiks Jūsų gomurį.

DANSUKKER produktai yra gaminami iš cukraus, kuris gaunamas perdirbus cukrinius runkelius ar cukranendres, jokių sintetinių saldiklių sudėtyje nėra. Vertinantiems ekologiškumą, siūloma vartoti ekologišką cukrinių runkelių cukrų DANSUKKER „Panevėžio Plius“. Jeigu nesaldinate karštų ar šaltų gėrimų, nepamiškite, kad visi DANSUKKER produktai puikiai tiks kepiniams ar mėsos patiekalams marinuoti. Su DANSUKKER – gyvenimas yra saldus.

www.dansukker.lt

Facebook: @GyvenimasYraSaldus

Užsakymo nr.: PT_88519739