Moksleivių žaidynės „Misija – lobis” 2021 – tai kelių valandų trukmės komandinis žaidimas, panašus į daugelio pamėgtus pabėgimo kambarius, kurio metu komanda spręsdama įvairias užduotis siekia surasti paslėptą lobį. Tokį vienintelį pabėgimo kambario po atviru dangumi projektą Lietuvoje kūrė Kaltanėnų svirnas drauge su pabėgimo kambarių ekspertais „BreakFree".

„Jau iš renginio pavadinimo suprantame, kad moksleiviai tam tikra prasme ieškos lobio – jiems prireiks jų taip pamėgtų išmaniųjų telefonų, vienam iš narių Facebook „Messenger“ programėlės, į kurią bus siunčiamos užduotys, taip pat įteikiami specialūs žaidimui reikalingi įrankiai. Tai pačios moderniausios orientacinės žaidynės moksleiviams Lietuvoje, tai laikas gryname ore, komandinis žaidimas, kur vietoje kompaso – telefonas“, – kalbėjo iniciatyvos autorius, prodiuseris Edmundas Jakilaitis.

Trasa driekiasi per visą Kaltanėnų dvaro parko teritoriją, esančią Aukštaitijos nacionaliniame parke. Čia, pasak organizatorių, verta praleisti visą dieną.

„Švenčionių rajone planuokite būti visą dieną – čia tikrai yra ką pamatyti. Greta Kaltanėnų dvaro parko eina Sirvėtos pažintinis takas, vaikai gali apžiūrėti aukštapelkių ar tarpinių pelkių tipo kemsynus, prastesniu oru kviečiame užeiti ir į Nalšios muziejų Švenčionyse“, – tęsė E. Jakilaitis.

Moksleivių žaidynėse „Misija – lobis 2021” gali dalyvauti paskutinių klasių progimnazijų ir gimnazijų klasių mokiniai, savo komandas užregistravę tinklapyje https://www.misijalobis.lt/. Kiekvieną dieną pagal amžiaus grupes bus atnaujinamas geriausių trijų komandų rezultatas, o gruodžio 17 d. skelbiamos laimėjusios komandos ir jų mokyklos.

Laureatų klasė turės galimybę sudalyvauti online dienos stovykloje „Tūkstantmečio vaikų akademija”, o visos mokyklos lauks specialus žaidimas su rašytoju, televizijos laidų vedėju Robertu Petrausku.

Registracijos mokestis vienam asmeniui – 3 eur. Informaciją apie registraciją ir kitas sąlygas rasite https://www.misijalobis.lt/.

Užsakymo nr.: PT_88509857