Kiekvienas vyras individualiai reaguoja į pokyčius, susijusius su jo plaukais, ir sprendimus, ar bandyti išsaugoti plaukus, ar tiesiog susitaikyti su esama padėtimi, priima pats. 39 m. Tomas sako visuomet galėjęs didžiuotis ilgais ir vešliais plaukais, tačiau genetiniai pokyčiai neaplenkė ir jo. „Mano tėtis, senelis ir net vyresnysis brolis yra linkę plikti, tad supratęs, kad ir pats nuo genetikos labai toli nepabėgsiu, išbandžiau įvairias medikamentines procedūras, PRP terapiją. Efektas buvo, tačiau mano atveju reikėjo imtis rimtesnių priemonių, net pradėjau svarstyti apie plaukų transplantaciją, domėtis viskuo, kas su ja susiję, – pasakoja vyriškis ir teigia aplankęs visas Lietuvos klinikas, kuriose teikiama šį paslauga. – Lietuviškose klinikose mano atveju, kai reikia persodinti nuo 4500 iki 5000 folikulų, šios procedūros kaina būtų apie 10 tūkst. eurų. Kai kur šiek tiek pigiau, kai kur brangiau, bet suma maždaug tokia. Latvijoje tokia procedūra būtų kainavusi 7 tūkst. eurų, tačiau ir tai man pasirodė per daug.“

Tomas sako, jog jau buvo bepradedąs susitaikyti, kad teks gyventi ir kiekvieną dieną skaičiuoti likusius plaukus, tačiau pamatė su partneriais „Vera Clinic“ Turkijoje dirbančios „Nordclinic“ pasiūlymą. „Maloniai nustebau, kai apsilankęs pas jų gydytoją dermatologę sužinojau, kiek man kainuos ši procedūra. 2,5 tūkst. eurų – tiek įgyvendinti mano svajonę šeima galėjo sau leisti, – šypsosi pašnekovas. – Atvirai pasakius, net kelis kartus perklausiau kainos, galvojau, gal neteisingai išgirdau. Tačiau viskas buvo tikra – Lietuvos klinikoje mano operacijos kaina būtų 10 tūkst. eurų, Turkijoje – 2,5 tūkst. eurų.“ Į šią sumą įtrauktas viešbutis, pusryčiai, pati procedūra, visos poprocedūrinės priemonės, išsamios konsultacijos. „Man buvo pristatyti visi medikai, jų patirtis, kompetencija, o tai labai nuramino. Jau pirmojo vizito metu „Nordclinic“ vadybininkė padarė mano plaukų nuotraukų ir nusiuntė jas turkams, o jau kitą dieną gavau visą savo situacijos analizę ir prognozes, tad beliko su „Vera Clinic“ atstovais suderinti vizito datas. Kelionė įvyko lygiai po trijų savaičių nuo mano pirmojo susitikimo su gydytoja Lietuvoje“, – pasakoja Tomas.

Visas sutartis, dokumentus ir teisinę informaciją Tomas iš „Nordclinic“ gavo iki skrydžio į Turkiją, visą medžiagą atidžiai peržiūrėjo ir pasirašė dvikalbę sutartį – anglų ir lietuvių kalbomis. Tomas sako, jog angliškai puikiai kalba ir jam vertėjo neprireikė, tačiau jei būtų buvę kitaip, turkai būtų pasirūpinę ir tuo.

Turkijoje – aukščiausio lygio komfortas

Tomas pasakoja, kad Vilniuje esanti „Nordclinic“ ir Stambule įsikūrusi „Vera Clinic“ sutarę, kad visą informaciją apie pacientą žino abiejų klinikų gydytojai. „Tai reiškia, kad tiek „Nordclinic“ medikė, tiek plaukus man persodinsiantis gydytojas Zaferas buvo apie viską informuoti. Man buvo labai gera ir jaučiausi saugiai stebėdamas, kaip ta bendradarbystė veikia, yra nuolatinė ir nenutrūkstama, o tai didžiulis privalumas“, – tikina vyriškis.

Jis pasakoja, kad atskridus į Stambulą, oro uoste jo jau laukė žmogus, vairuojantis Mercedes autobusiuką, kuriuo ir buvo nuvežtas į 5 žvaigždučių „Elite Hotels Asia“ viešbutį su nepaprastai gražia panorama ir moderniai įrengtais kambariais. „Kitą rytą kartu su „Vera Clinic“ vadybininkais važiavome iš viešbučio į kliniką, ten pasikalbėjau su man procedūrą atliksiančiu gydytoju Zaferu, kuris išsamiai papasakojo apie mano situaciją, paaiškino visas galimas operacijos eigas, kad suvokčiau, jog yra nedidelė komplikacijų rizika. Tada parodė nuotraukas pacientų su panašiais į mano atvejais, kad maždaug galėčiau įsivaizduoti, kaip rezultatas atrodys po metų. Aš tas nuotraukas pasižiūrėjau ir įsivertinau. Turiu pabrėžti, kad tai buvo ne kelios nuotraukos, man parodė dešimt skirtingų atvejų su į mano labai panašiais plaukais. Žinau, kad šioje klinikoje jie yra išoperavę daugiau nei 24 tūkstančius pacientų, tad turėjo tikrai nemažai panašių tipų, kurie padeda vizualizuoti, kaip atrodysi po metų, ir ar tai yra rezultatas, kurio tikiesi“, – patirtimi dalijasi Tomas ir sako negalėjęs sulaukti, kada pagaliau prasidės procedūra, kuri kaip vėliau išaiškėjo, trunka kone aštuonias valandas.

Neskausminga ir… komfortiška plaukų persodinimo procedūra

Plaukų transplantacijoje skausmingiausia anestezija, kai nuskausminamas skalpas. Bet šioje klinikoje yra kitaip – „Vera Clinic“ naudoja beadatinę sistemą, kai suslėgtu oru anestetikai įpučiami po oda, ir nėra nei dūrio, nei skausmo. „Fantastiškas jausmas, kai visa procedūra yra neskausminga. Tiesą pasakius, net užmigau, o kai pabudau, padarėme pertrauką, kurios metu papietavau. Beje, pačioje klinikoje yra puiki kavinė, įrengta pacientams, kur galima paragauti turkiškų skanėstų, atsigerti turkiškos kavos ir, žinoma, gauti skanius pietus, kuriuos ramiai suvalgęs gali tęsti procedūrą. Kažkoks kosmosas!“ – balsu kvatoja Tomas.

Po jo kelionės jau praėjo du mėnesiai, ir ten, kur buvo persodinti plaukų svogūnėliai, jau matosi ataugantys nauji plaukai. Savo keturiasdešimtmečio proga Tomas planuoja visus „šokiruoti“ nauja šukuosena. „Pradėjęs plikti plaukus kirpau trumpai, tad tai, kad prieš procedūrą mane nuskuto, nesukėlė jokio diskomforto. Man taikė vadinamąją FUE metodiką, tačiau paaiškino, kad yra ir kita metodika, vadinama DHI, kai plaukų nuskusti nereikia, bet tada transplantuojama šiek tiek mažiau folikulų. Kai jau visi donoriniai svogūnėliai buvo persodinti, man paėmė kraujo, išcentrifūgavo ir užtepė ant galvos iš mano paties kraujo išgautos plazmos, kurioje yra augimo faktorių, greitinančių gijimą ir mažinančių tikimybę, kad kažkurie folikulai gali neprigyti. Tada parodė, kaip prižiūrėti plaukus, gavau dovanų šampūnų, plaukų priežiūros priemonių ir specialią kepuraitę. Dar ant galvos uždėjo tokį raištį, kurį reikia keletą dienų nešioti, kad patinimas nenusileistų į veidą, ir viskas – buvau nuvežtas į oro uostą. Turkijoje praleidau tris naktis ir keturias dienas – mano kelionė prasidėjo pirmadienį, o namo išskridau ketvirtadienį po pietų. Patiko, kad grįžus į Lietuvą jau kitą dieną su manim susisiekė „Nordclinic“ vadybininkai, paklausė, kaip jaučiuosi, kaip praėjo procedūra. Nors, tiesą pasakius, medicininę dalį jie jau puikiai žinojo iš procedūrą atlikusio gydytojo, juos domino mano emocinė savijauta, kuri, žinoma, buvo puiki. Tada mane užregistravo po kelių savaičių apsilankyti pas „nordclinic“ gydytoją įsivertinti, kaip viskas gyja, ir toliau stebėti. Dar medikė man rekomendavo medikamentinį gydymą, kuris užtikrins, kad likę plaukai neslinktų“, – džiaugiasi Tomas.

Jis sako, kad pati kelionė ir plaukų persodinimas buvo komfortiška patirtis, jis jautėsi tarsi patekęs į šveicariško laikrodžio mechanizmą, kuris veikia sekundžių tikslumu, ir viskas taip sudėliota, kad atrodo, jog kažkas yra pagalvojęs apie kiekvieną paciento žingsnį.

Užsakymo nr.: PT_88509045