Laužydavo sagas, išplėšdavo užtrauktus

Dar praėjusio amžiaus viduryje pasirodžiusios pirmosios pusiau automatinės skalbyklės bandė spręsti klausimą, kaip efektyviai ir greitai išdžiovinti skalbinius. Visgi tai padaryti įrenginių gamintojams tuomet atrodė ganėtinai sudėtinga. Skalbyklių naudotojams nebuvo geresnio pasirinkimo už daugybės rūpesčių lydimą procesą.

Tuomet skalbimo mašinos naudojo porą suspaustų suktuvų, tarp kurių išskalbtus drabužius tekdavo sukti rankomis. Todėl akivaizdu – toks skalbinių sukimo ir džiovinimo būdas buvo ganėtinai agresyvus ir labai neefektyvus. Negana to, šie suktuvai sulaužydavo bei išplėšdavo drabužių sagas ir užtrauktukus, o skalbinius vis tiek prireikdavo džiovinti ištemptus ant virvės.

Vėliau skalbyklės buvo gaminamos su specialiomis centrifugomis. Jos pardavinėtos atskirai arba montuotos į skalbimo mašinas. Visgi šie įrenginiai drėgmę iš išskalbtų skalbinių tiesiog „išmušdavo“, o šeimininkės drabužius ar tekstilę taip pat turėdavo kabinti lauke arba balkone džiovinimui ir vėlesniam lyginimui.

Tuo tarpu šiandien daugelio namuose naudojamos šiuolaikinės skalbyklės, iš kurių skalbiniai keliauja į plastikines džiovykles, įrengtas tiek lauke, tiek viduje. Tačiau dabartinės inovatyvios technologijos leidžia pamiršti visus savo pirmtakių keltus rūpesčius. Šiuolaikinės džiovyklės skalbinių džiovinimui suteikia gerokai didesnį patogumą, užtikrindamos greitą ir lengvą ruošą namuose.

Trys valandos vietoje trijų parų

Skalbinių džiovinimą be rūpesčių šiandien siūlo ir „Beko“, tačiau kodėl verta rinktis būtent šio gamintojo įrenginius? Priežasčių – ne viena.

Pirmiausia, įsirengus „Beko“ džiovyklę, namuose gerokai sutaupoma vietos. Todėl, pradėjus naudoti įrenginį, galima pamiršti apie skalbinių džiovinimą balkone ar lodžijoje. Tam netgi nereikia skirti dalį kambario. Šios džiovyklės dažnai įmontuojamos į spinteles kartu su skalbyklėmis panaudojus specialią jungtį. Tokiu būdu skalbiniai iš vieno įrenginio į kitą perkeliami ypač patogiai, be to, sutaupoma vietos net mažuose vonios kambariuose arba patalpose, skirtose skalbimui.

Taip pat „Beko“ džiovyklės tausoja ne tik vietą, bet ir laiką. Štai norint skalbinius išdžiovinti lauke, neretai prireikia paros. Tuo tarpu viduje jie visiškai išdžiūti gali ir netgi per tris. Tuo metu ir ilgiausia „Beko“ džiovyklių naudojama „Extra“ programa stebina savo greičiu. Skalbinius ji išdžiovina per kiek ilgiau nei tris valandas. Kartu įrenginiai naudoja ir trumpąją „Express“ programą, kuri tetrunka 50 minučių. Per šį laiką be drabužių lyginimo ji išdžiovina nedidelį kiekį skalbinių. Taip pat džiovinimą gali atlikti ne iki galo. Todėl po naudojimosi programa skalbiniai ištraukiami sausi, minkšti ir nesuglamžyti.

Pabrėžtina ir tai, kad, naudojant „Beko“ džiovykles, naudotojui į ruošą prireikia įdėti mažiau darbo. Kai namuose tokio įrenginio nėra, šlapi skalbiniai turi būti pakabinti, kartais – pritvirtinti segtukais. Drauge – išimti iš įprastos džiovyklės, galbūt išlyginti, tuomet sulankstyti ir sudėti į spintą. Tačiau „Beko“ džiovyklė viską gerokai palengvina. Drėgnus skalbinius tereikia sudėti į ją iš skalbyklės, pasirinkti norimą džiovinimo programą ir, pastarajai pasibaigus, iškart drabužius perkelti ten, kur jie yra laikomi tolimesniam naudojimui. Tai daroma su „Cupboard Dry“ funkcija. Skalbiniai prieš tai gali būti išlyginti ir rankomis. Tam naudojama „Iron Dry“ programa.

Tinka ir didelėms, ir mažoms šeimoms

Drabužių skalbimas neatsiejamas ir nuo jų lyginimo, o šis procesas priklauso nuo kiekvieno įpročių bei reiklumo. Suprantama, džiovyklės būgne negalima tobulai išlyginti, pavyzdžiui, marškinių ar kelnių įsiuvų. Tačiau įprasta, kad marškinėlius, džinsus, kitus kasdienius drabužius po automatinio džiovinimo su lyginimo funkcija tereikia sulankstyti ir dėti tiesiai į spintą.

Taip nešvaistomas laikas papildomam lyginimui rankomis, neprireikia ir didesnių pastangų. Todėl automatinės džiovyklės, turėdamos daugybę neginčijamų privalumų bei užtikrindamos visapusišką patogumą, tampa nepakeičiamomis technologinėmis pagalbininkėmis kasdien. Be to, jų poreikis yra dar didesnis tuomet, kada prireikia džiovinti daugiau skalbinių. Priešingu atveju, gausios šeimos kasdienybe taptų nesibaigianti drabužių skalbimo, džiovinimo ir lyginimo rutina.

Dėl to „Beko“ džiovyklės iš jos išvaduoja ir didesnius, ir mažesnius namų ūkius. Jeigu pastaruosiuose gyvena vienas ar du žmonės, galima rinktis kompaktiškesnius įrenginius. Į juos vienu metu įkraunama iki 7 kg skalbinių. Tokios džiovyklės gylis yra 46 cm ir įrenginys vis tiek leidžia mėgautis visais turimais privalumais.

Tereikia elektros lizdo

Didžiausias „Beko“ džiovyklių įkrovimo tūris yra iki 9 kg skalbinių vienu metu. Norint lengviau suvokti šiuos pajėgumus, galima palyginti su 25 rankšluosčiais. Tiek džiovyklė gali išdžiovinti iškart.

Gamintojas siūlo džiovykles su šilumos siurbliu, taip pat ventiliuojamas, kondensatorines. Pastarosios rinkoje yra ypač populiarios, kadangi joms nereikia jokių papildomų jungčių ar komunikacijų – užtenka tik elektros lizdo. Šiose džiovyklėse vanduo iš skalbinių kaupiamas specialiame rezervuare ir po džiovimo turi būti išpiltas.

Savo ruožtu drabužių dulkės ir kiti nešvarumai, surenkami skalbinius džiovinant, keliauja į kitą talpyklą. Jos turinys nustebintų daugelį – ypač, tik pradėjus naudoti įrenginį. Be šių nešvarumų, pasibaigus džiovinimo ciklui, drabužiai, patalynė ir rankšluosčiai tampa stebėtinai minkšti bei išskirtinai malonūs naudoti. Būtent toks yra patogumo ir gyvenimo kokybės standartas, kurį išbandžius, kartelės nuleisti žemiau tikrai nesinorės.

Belieka pridėti „Beko“ džiovyklių didžiausią efektyvumą bei mažas energijos sąnaudas ir visiškai nebeliks abejonių, kodėl šis įrenginys turėtų atsidurti kiekvieno namuose. Gyvenimui juose suteikdamas lengvumo bei patogumo, o kasdienę ruošą paversdamas maloniu, laiką, vietą, pastangas ir išteklius taupančiu sprendimu.

Užsakymo nr.: PT_88508975