Konferencijoje – plati temų įvairovė

Po metų pertraukos sugrįžtantis, penktasis virtualus „Fintech Inn“ renginys siekia „Įsukti fintech energiją“. Dviejų dienų konferencija, organizuojama ir transliuojama iš Lietuvos, suburia įvairias kompanijas, asociacijas, startuolius, investuotojus, politinius sprendimus priimančius asmenis ir technologijų sektoriaus lyderius iš viso pasaulio. Daugiau nei 70 tarptautinių pranešėjų diskusijų cikle aptaria dabartinius fintech iššūkius pasaulyje ir nagrinėja ilgalaikius finansų sektoriaus pokyčius lemiančias jėgas.

Sektoriaus ekspertai diskutuoja apie atvirąją bankininkystę, tvariuosius finansus, skaitmeninę tapatybę, novatoriškas technologijas, tokias kaip dirbtinis intelektas ir blokų grandinė (angl. blockchain), alternatyvų finansavimą, investicijas į kriptoturtą. Konferencijos metu taip pat kalbama apie kovą su pinigų plovimu, naujus iššūkius fintech duomenų privatumui bei kibernetiniam saugumui.

Šiomis dienomis vykstanti konferencija transliuojama per „myOnvent“ platformą, kurioje užsiregistravę lankytojai gali matyti kitų lankytojų profilius, susikurti asmeninę konferencijos darbotvarkę, keistis kontaktais bei bendrauti. „Fintech Inn“ taip pat turi interaktyvią 3D virtualią ekspozicijų zoną, kur dešimtys fintech prekės ženklų gali susipažinti su potencialiais verslo partneriais bei pristatyti produktus tiesiogiai bendraudami vaizdo skambučiais ir susirašinėjimo programėlės.

Svarbiausias fintech bendruomenės renginys regione

Vieno iš renginio partnerių, tapatybės patvirtinimo startuolio „Ondato“ vadovas Liudas Kanapienis teigia, kad būtina puoselėti renginio „Fintech Inn“ tradiciją ir užtikrinti jo augimą bei sėkmę. „Ši konferencija – didžiausias fintech bendruomenę Baltijos regione vienijantis renginys. Jei norime vadintis fintech sostine, turime pasirūpinti, kad mūsų deklaruojamus siekius bei tikslus atitiktų ir darbai. Todėl natūralu, kad tokią konferenciją turi organizuoti mūsų šalis“, – pabrėžia L. Kanapienis.

Vienas iš konferencijos pranešėjų džiaugiasi, kad per penkerius metus, nuo kelis šimtus žmonių sukvietusio renginio, „Fintech Inn“ išaugo į dvi dienas trunkančią ir tūkstančius dalyvių bei žiūrovų pritraukiančią konferenciją. Jis tiki, kad virtualus renginio formatas leidžia pritraukti dar didesnę auditoriją, o aptariamos temos atspindi aktualiausius fintech sektoriaus klausimus bei padeda ieškoti jų sprendimų.

L. Kanapienis neabejoja renginio nauda tiek dalyviams, tiek Lietuvai, kaip vienam iš sparčiausiai augančiu fintech centrų Europoje. „Konferencijos metu galima įvertinti fintech rinkos dydį, galimybes, susipažinti su svarbiausiomis jos tendencijomis, naujais sprendimais. Taip pat renginio formatas sudaro galimybę megzti ryšius, keistis kontaktais ir gauti bei dalintis svarbia informacija“, – sako vienas iš „Fintech Inn“ pranešėjų.

Galimybė dalintis ekspertinėmis žiniomis

„FintechInn“ renginyje savo įžvalgomis dalinasi ir vienos iš renginio partnerių, tarptautinės informacinių technologijų kompanijos „Sensedia“, teikiančios specializuotas paslaugas finansinių technologijų įmonėms, bendraįkūrėjas, verslo plėtros vadovas Marcilijus Oliveiras. Pasak eksperto, stipri Lietuvos reputacija finansinių technologijų srityje buvo pagrindinė priežastis, paskatinusi įmonę domėtis Lietuva ir jos atveriamomis galimybėmis.

„Lietuva tarptautiniame kontekste šiandien yra matoma kaip Europos finansinių technologijų centras. Mums, kaip tarptautinei IT kompanijai, tai buvo viena svarbiausių priežasčių, lėmusių sprendimą savo paslaugas, aktualias finansinių technologijų srityje veikiančioms įmonėms, vystyti ir partnerystes stiprinti būtent Lietuvoje. Čia matome stiprią finansinių technologijų ekosistemą ir ambicingus joje dirbančius žmones, todėl šiuo metu siekiame tapti jos dalimi,“ – teigia M. Oliveiras.

Vieno iš konferencijos pranešėjų teigimu, „Fintech Inn“ renginys jo atstovaujamai kompanijai yra labai svarbi galimybė ne tik geriau pažinti fintech rinką, bet ir dalintis savo ekspertinėmis žiniomis, kurios aktualios finansinių technologijų kompanijoms, nuolat investuojančioms į naujas technologijas, aplikacijų programavimo sąsajų ir kitus pažangius informacinių technologijų sprendimus.

„Džiaugiamės, jog „Fintech Inn“ konferencijoje turime progą pasidalinti pasaulinėmis tendencijomis, pristatyti rinkoje lyderiaujančius ir analogų neturinčius sprendimus, stiprinti ryšį su stipria ir augančia finansinių technologijų bendruomene“, – teigia M. Oliveiras.

Straipsnis parengtas Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros projekto Fintech LT iniciatyva.

Užsakymo nr.: PT_88475889