„Visuomenė vis labiau krypsta į darnų vartojimą, perdirbimą, natūralias medžiagas. Visi siekiame naudoti mažiau plastiko, sintetikos ir į savo gyvenimus įsileisti daugiau natūralumo. Tad natūralus pluoštas, ne tik vilna, bet ir linas, medvilnė ar šilkas išgyvena pakilimą. Vilną vis dažniau dėvi sportininkai, automobilių gamintojai naudoja ją salonų interjere, kasmet populiarėja vilnonė avalynė, mados pasaulis taip pat jau neatsiejamas nuo natūralaus pluošto“, – kalbėjo moteris.

Vilnos knyga

Knygoje aprašyta vilnos gaminių priežiūra, gilinamasi į jos savybes, naudą vaikams, suaugusiems. Pasak pašnekovės, pastaraisiais metais jaučiamas vis didesnis susidomėjimas natūralaus pluošto gaminiais. Ji tai sieja su besikeičiančiu žmonių požiūriu į aplinką ir tvarumą.

„Su vilna dirbame jau du dešimtmečius, tad pajutome poreikį turimas žinias sudėti į knygą. Tai tarsi maža vilnos biografija, manome, kad ji, kaip daug amžių naudojamas natūralus pluoštas, jos nusipelnė. Informacijos apie vilną turime labai daug, dėl to norėjosi ją surinkti ir patalpinti vienoje vietoje. Taip ir gimė ši knyga“, – teigė A. Kančelskienė.

Vilnos knyga

Moteris sako, kad mūsų šalyje dar dažnai vilna tapatinama tik su avimis. Todėl, knygoje skiriamas didelis dėmesys skirtingoms vilnos rūšims, jos savybėms, priežiūrai.

„Yra daugybė gyvūnų, kurie džiugina natūraliais vilnos pluoštais, visų jų savybės skiriasi, vienų daugiau, kitų mažiau. Skirtingos vilnos naudojamos tam tikriems produktams gaminti, kai kurios maišomos tarpusavyje. Knygoje apžvelgiame, kuo skiriasi tam tikri pluoštai ir išskiriame bendrines, visoms vilnos rūšims tinkančias savybes. Turbūt retas žino, jog kupranugario vilna yra ne kerpama, o šukuojama bei gamybai naudojamas tik arčiau gyvūno kūno esantis poplaukis. Leisdami šią knygą norėjome, kad žmonės sužinotų apie vilną plačiau“, – pasakojo „Flokati“ vadovė.

Vilnos knyga

Įmonės vadovė pastebi, kad kasmet vis daugiau lietuvių renkasi natūralią vilnos patalynę – nuo antklodžių, pagalvių iki paklodes atstojančių vilnonių paklotų. Moteris pasakoja, kad tam didelės įtakos turi žmonių patirtys, kurie išbandę produktą, rekomenduoja jį artimiesiems.

„Vyksta tokia grandininė reakcija. Išbando vienas šeimos narys, tuomet pasako tėvams, draugams. Taip užsisuka ratas, žmonės labiau pasitiki artimųjų rekomendacijomis, o ir mūsų šalies klimatas tinka naudoti tokią patalynę, nes turime vėsių ir šiltų laikotarpių. Žiemą vilna puikiai tinka, nes kūnui suteikia mikromasažą, skatinama kraujotaka, taip greičiau sušylame. Tuo tarpu vasarą dėl vilnos oro pralaidumo – mažiau prakaituojame“, – kalbėjo įmonės atstovė.

Vilnos knyga

A. Kančelskienė teigia, kad „Vilnos knyga" paruošta šiuolaikiniam skaitytojui – koncentruota informacija bei daug vaizdinio turinio leis paprastai ir greitai įsisavinti informaciją. Su šia knyga galima susipažinti „Flokati" salonuose didžiuosiuose šalies miestuose.

„Flokati“ yra lietuvių įmonė, gaminanti ir parduodanti vilnos produktus Lietuvoje bei užsienio šalyse.

Užsakymo nr.: PT_88471193