Tačiau tikrai ne visada pasiseka tokį rasti – juk internete skelbimą įdėti ir apsiskelbti santechnikos meistru gali bet kas. Gerai, jei šioje loterijoje pasiseka, tačiau dažnai scenarijus būna kitoks. Per keletą minučių paaiškėja, kad tariamas meistras apie gedimą išmano ne ką daugiau, nei mes patys. Tad kaip atsirinkti tikrą specialistą?

Spalio 8-10 d. Vilniuje, „Avia Solutions Group“ arenoje vyksta vienintelė šiais metais būsto tematikos paroda „Super namai 2021“. Pirmąją parodos dieną bus rengiamos santechninės įrangos montuotojų varžybos, jau tapusios gražia tradicija. Pasak parodos organizatoriaus Dariaus Jokubausko, montuotojų čempionatai yra populiarūs visame pasaulyje, nes jie geriau nei kas kitas padeda išgryninti specialistų meistriškumą.

Super namai 2021

„Į parodą atėję žmonės gali sužinoti tikrų meistrų vardus, susipažinti su jais ir pabendrauti. Varžybose dalyvaus 10 montuotojų, nugalėtojas pelnys geriausiojo titulą. Parodoje bus įrengti 5 stendai su užduotimis, pavyzdžiui reikės sumontuoti potinkinį rėmą pakabinamam unitazui, prijunti vandentiekį, subalansuoti šildymo sistemą, sumontuoti dušo lataką ir kt. Meistriškumo kriterijus – laikas ir darbas be klaidų. Už klaidas bus pridedama baudos minučių“, – pasakojo parodos organizatorius. Darbą vertins nepriklausomi ekspertai ir inžinerinių sistemų gamintojų atstovai.

Montuotojų varžybose užduotis pristatę Europos santechnikos gamintojai tvirtina, kad tokie renginiai padeda kelti profesijos prestižą, kuri Lietuvoje vis dar nepakankamai vertinama. Meistrus į varžybas rekomendavo specializuotos inžinerinių paslaugų įmonės, įrangos gamintojų atstovai. D. Jokubauskas pastebėjo, kad net ir profesionalų tarpe, kai reikėjo apsispręsti dėl dalyvavimo varžybose, atsirado abejojančių savo kompetencija. Ne specialistams bus įdomu pasižiūrėti, kaip montuojama įranga, kurios jie niekada nemato ir galbūt nė nenumano esant, specialistai turės progą pasimokyti.

Pagrindinis varžybų prizas – 1000 eurų, o visi 3 prizininkai turės glaimybę išbandyti jėgas Europos montuotojų čempionate, kuris vyks kitais metais Kijeve.

Super namai 2021

Tačiau svarbiausia, ką gaus varžybų dalyviai, yra profesinis pripažinimas ir žinomumas. „Tokias varžybas rengsime ir ateityje. Varžybų dalyvio vardas taps gero, patikimo meistro ženklu. Po parodos jau galėsiu bet kam rekomenduoti gerą meistrą, sakydamas: – rinkitės tą, kuris dalyvavo varžybose“, – sakė organizatorius. 10-ą kartą organizuojamos parodos „Super namai“ tema šiemet yra šildymas, vėdinimas, kondicionavimas, santechnika, būsto apdaila ir įrengimas. Specializuotos parodos sutraukia tikrai besidominčius žmones, kurie žino, kur ir ko eina. Žiūrovams parodos lankymas nemokamas.

Užsakymo nr.: PT_88374437