Odos jautrumas – dažnai sutinkama problema

Jautrios odos keliami iššūkiai buvo aktualūs visais laikais, tačiau pastaruoju metu apie šią problemą kalbama vis dažniau. Tyrimai rodo, kad visame pasaulyje nuo jautrios odos kenčia 60–70% moterų ir 50–60% vyrų.

Odos jautrumas yra apibrėžiamas kaip nemalonių pojūčių visuma, įskaitant deginimą, dilgčiojimą, skausmą, tempimą, niežėjimą ir paraudimą, atsirandančius odai reaguojant į dirgiklius, kurie paprastai neturėtų sukelti tokių pojūčių.

Oda tampa jautri vienu iš dviejų būdų:

- Natūralus odos jautrumas įprastai yra nuolatinė būklė, atsiradusi dėl nervinių skaidulų reakcijos į tam tikrus dirgiklius, iššaukiančius įvairias odos reakcijas.
- Įgytas odos jautrumas dažniau atsiranda dėl įvairiausių aplinkos ir gyvenimo būdo veiksnių, pavyzdžiui, oro taršos ar netinkamo maisto.

Jautrią odą reikia ne saugoti, o grūdinti

Tiek dėl natūralaus, tiek dėl sukelto jautrumo odoje vyksta uždegimas ir kyla oksidacinis stresas. Dėl oksidacinio streso susilpnėja apsauginė odos barjero funkcija, todėl į odą gali prasiskverbti dar daugiau dirgiklių. Oda tampa dar jautresnė ir lengviau pažeidžiama.

Susidūrę su tokiomis problemomis, pirmiausia įprastai puolame ieškoti jautriai odai prižiūrėti skirtų kosmetikos priemonių. Tačiau rinkdamiesi produktus ne visuomet atkreipiame dėmesį į svarbiausią jų misiją – ne tik nuraminti sudirgusią odą, bet ir padėti jai atkurti savo natūralias gynybines funkcijas.

Dauguma jautriai odai skirtų produktų apgaubia odą apsauginiu burbulu, saugančiu ją nuo aplinkos poveikio, taip užkirsdami kelią įvairiems odą veikiantiems išorės dirgikliams. Kitaip tariant, varginantys jautrios odos simptomai kuriam laikui yra nuraminami, tačiau jautrumo priežastis nėra pašalinama. Taigi patenkame į užburtą jautrios odos ratą: susidūrusi su tais pačiais dirgikliais, oda nuolatos reikalauja mūsų pagalbos.

Siekiant ilgalaikio efekto, odą būtina ne tik saugoti, bet ir padėti jai prisitaikyti gyventi esamoje aplinkoje. Padėti tai padaryti gali priemonės, kurios aktyviai veikia jautrios odos priežastis ir padeda jai adaptuotis prie esamų sąlygų, stiprina natūralias odos gynybines funkcijas.

.

Norėdama jums padėti BIODERMA Laboratorija sukūrė aktyvaus poveikio raminamuosius kremus Sensibio Defensive ir Sensibio Defensive rich, pagrįstus NAOS ekobiologiniais principais. Laikydama odą ekosistema ir kreipdama dėmesį į jautrios odos kilmę bei jautrumo priežastis, BIODERMA Laboratorija suteikia jautriai ir sudirgusiai odai galimybę pačiai geriau apsiginti.

Sensibio Defensive priemonės ne tik drėkina jautrią odą, bet ir vienu metu atlieka tris labai svarbias funkcijas – didina odos antioksidacinį aktyvumą, stiprina odos apsauginę barjero funkciją ir sumažina odos reakciją į kasdien patiriamą vietinį įvairių veiksnių sukeliamą dirginimą.

Atlikti klinikiniai tyrimai įrodo jautriai odai skirtų kremų bei jų sudedamųjų dalių veiksmingumą.

IŠ KARTO PO TO, KAI PANAUDOTAS SENSIBIO DEFENSIVE*:

- 100 % tiriamųjų nurodė, kad oda jautėsi apsaugota.
- 97 % tiriamųjų jautė odos komfortą.

PO KETURIŲ SAVAIČIŲ SENSIBIO DEFENSIVE NAUDOJIMO*:

- 97 % tiriamųjų oda nurimo, sumažėjo diskomforto jausmas, oda buvo geriau apsaugota nuo dirgiklių.
- 94 % tiriamųjų oda tapo atsparesnė dirgikliams.
- 100 % tiriamųjų oda tapo mažiau jautri ir mažiau dirgli.

* Naudojimo testas, % buvo patenkinti priemone, atliktas 33 tiriamiesiems 28 dienas

Daugiau apie jautrią odą ir jos priežiūrą galite sužinoti www.bioderma.lt

Užsakymo nr.: PT_88363661