Daugiau kaip 300 lauko kavos aparatų visoje Lietuvoje eksploatuojanti bendrovė „Coffee Address“ kavos prenumeratos paslaugą pradėjo teikti spalio 1 dieną, minint Tarptautinę kavos dieną. Pasitelkus interneto aplikaciją, 5 kavos puodelius lauko kavos aparatuose pirmą kartą užsiprenumeruoti bus galima sumokant 1 eurą, sekančios prenumeratos kainuos po 4 eurus už 5 puodelius. Panaši paslauga teikiama kai kuriuose pasauliniuose kavinių tinkluose, Lietuvoje buvo kol kas populiariau prenumeruoti kavos pupelių ar maltos kavos pristatymą į namus.

„Didesniuose Lietuvos miestuose kavos pasiūla šiandien tikrai nemaža, vartotojai gali pasirinkti produktą, tinkantį išrankiausiam skoniui, tuo tarpu regionuose šviežiai maltų pupelių kavos ar kitų populiarių gėrimų kol kas dar tikrai trūksta“, - pasakoja „Coffee Address“ Lietuva direktorius
Aleksandas Samuchovas.

Kavos prenumeratos lauko kavos aparatuose paslaugos poreikį padiktavo ne tik mažesnis maitinimo įstaigų prieinamumas per praėjusį karantiną, bet ir kokybiškos kavos poreikis nuo didesnių centrų nutolusiuose miesteliuose.

Nuo metų pradžios beveik 700 tūkst. kavos puodelių išpilstę bendrovės „Coffee Address“ lauko kavos aparatai dažniausiai statomi atokesniuose miestuose ir miesteliuose, vasarą tinklo plėtra buvo nukreipta į kurortines Lietuvos teritorijas. 15 skirtingų gėrimų pilstantis aparatas neretai mieste ar miestelyje tampa traukos centru – vietos gyventojai vertina ne tik galimybę gerti šviežiai maltų pupelių kavą, bet ir galimybę pandemijos metu tą padaryti saugiai, tausojant savo ir kitų sveikatą.

„Coffee Address“ kavos aparatų tinklą plėtoja 3 Baltijos šalyse – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Iš viso šiam tinklui priklauso daugiau nei 600 lauko kavos aparatų. „Coffee Address“ kavos aparatai vartotojų patogumui palaipsniui atsiranda ne tik lauke, bet ir viešose įstaigose (pvz., aukštosiose mokyklose ar ligoninėse). Šiuo metu vien Vilniaus Universiteto patalpose veikia 20 kavos aparatų, kurie artimiausiu metu taip pat bus įtraukti į kavos prenumeratos programą.

Užsakymo nr.: PT_88350529