„Paupio, Paplaujos ir Markučių mikrorajonai šiandien sudaro naująjį miesto centrą. Sostinės tikslas – kad šie rajonai būtų ne tik vieta pernakvoti, bet ir vieta, kur verda gyvenimas. Norime, kad žmonėms nereikėtų nutolti nuo savo namų, kad galėtų pramogauti, apsipirkti, išeiti vakarienės ar užsiimti aktyvia fizine veikla. Todėl suradę čia apleistą stadioną net nesudvejojome, ar jam reikalingas remontas. Dabar ši sporto erdvė išplėsta ir modernizuota. Be to, pratęstas jos „galiojimo laikas“ – įrengus apšvietimą ir dirbtines dangas, sportuoti čia bus galima gerokai ilgiau nei buvo įprasta“, – sako Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Aikštyne įrengtas naujas dirbtinės dangos bėgimo takas, krepšinio aikštelė, dirbtinės žolės futbolo aikštė ir dvi naujos paplūdimio tinklinio aikštelės. Šalia sukurta modernių treniruoklių erdvė, pora petankės aikštelių bei keturi stalo teniso ir tiek pat šachmatų stalų. O rakečių sporto mėgėjus nuo šiol aikštyne džiugins pirmos viešosios sostinės padelio aikštelės.

Stadioną oficialiai atidaryti planuojama rugsėjo 14 d., 18.30 val. Atidarymo šventės proga Vilniaus miesto savivaldybė ir namų kino platforma „ŽMONĖS Cinema“ kviečia gyventojus į nemokamą kino seansą po atviru dangumi pačioje aikštyno širdyje. Renginio programoje – žiūrovų jau pamilta švedų režisieriaus Janus Metz drama „Bjornas Borgas prieš Makenrojų“, įtrauksianti į vieną garsiausių visų laikų Vimbldono mačų ir supažindinsianti renginio dalyvius su sudėtingo teniso pasaulio peripetijomis.

„Už renginio idėjos stovi noras įkvėpti gyventojus ieškoti savęs sporte ir paskatinti juos burtis šioje erdvėje. Norime, kad čia kurtųsi stipri, atvira ir, aišku, sportiška bendruomenė“, – pabrėžia V. Benkunskas.

Renginio partneriu simboliškai pasirinktas Paupyje veikiantis kino teatras „Pasaka“, įtraukti vietos restoranai ir kavinės. Tad dalyvių patogumui aikštyno teritorijoje įsikurs ne tik improvizuota kino salė su LED ekranu, bet ir maisto bei gėrimų furgonėlių erdvė. Nusiteikusiems aktyviai – naujame sporto aikštyne bus galima tuo pačiu ir pasportuoti su Vilniaus sporto mokykla „Tauras“.

Medžiaga parengta pagal Vilniaus miesto savivaldybės užsakymą. Turinys apmokėtas.

Užsakymo nr.: PT_88177795