Dažniausiai į juos žiūrima su lengva pašaipa, kaip į keistuolius. Jei kalbėtume rinkos terminais – nerimtus žaidėjus, į kuriuos atlaidžiai numojama ranka. Tol, kol šie vieną dieną susižeria laimėtojų laurus ir nuščiuvusioje žaidimų aikštelėje įveda savo taisykles.

Tokiais išsišokėliais – gerąja prasme – galima vadinti ir AB „East West Agro“ (EWA) – žemės ūkio technika prekiaujančią bendrovę iš pirmojo rinkos lyderių trejetuko. Įsilieję į technikos pardavėjų gretas, jie sujudino užpelkėjusį rinkos vandenį ir pakeitė ne tik įsisenėjusias jos nuostatas, bet ir visuomenės nuomonę apie ūkininką.

„Kažkas mus yra pavadinęs rinkos pankais. Nedrįsčiau ginčytis. Mes nežiūrėjome, ką daro kiti, kūrėme savo vardą, identitetą, filosofiją. Kol galiausiai tai tapo mūsų išskirtinumu ir stiprybe“, – sako vienas iš bendrovės steigėjų ir savininkų Gediminas Kvietkauskas.

 Gediminas Kvietkauskas

Šįmet 15 veiklos metų žyminčios AB „East West Agro“ (EWA) istorijoje – nemažai nestandartinių žingsnių, išeinančių už vadovėlinių žemės ūkio technikos segmento įmonės rėmų. Maža to, startinė pozicija nebuvo pavydėtina: rinkoje jau veikė stiprūs žaidėjai su pasauliniais prekių ženklais. Bendrovė pradėjo nuo prekybos kombainais – sudėtingiausios technikos, kurią prie produktų krepšelio prekių ženklų atstovai prijungia tik įgudę veikti traktorių ir paprastesnių padargų rinkoje.

Jauni verslininkai, Gediminas Kvietkauskas ir Danas Šidlauskas, pramynė visiškai naują taką agroversle – apie tai pirmoji video pasakojimo dalis.

Užsakymo nr.: PT_88173211