Ir vėl pamiršote sumažinti kaitrą, todėl puodai išbėgo, o čirškinamas kepsnys prikepė? Užsikalbėjote ir nebežinote, kiek laiko verda maistas? Situacijos, pažįstamos daugumai, maistą iki šiol gaminančių ant tradicinių dujinių ar elektrinių viryklių.

Visas šias problemas ir dar daugiau padeda išspręsti modernios indukcinės kaitlentės, kurios ne tik palengvina maisto ruošos procesus, bet ir pasirūpina, kad maistas visuomet būtų pagamintas nepriekaištingai. Juk šiandienės kaitlentės – tai tarsi asmeninis virtuvės šefas, integruotas į prietaisą.

Nuo ko pradėti?

Užsukę į prekybos centrą pasikonsultuoti, greičiausiai pirmiausia išgirsite – o kokio gamintojo kaitlentės jūs norite? Stebėtis nereikėtų, mat gamintojo pasirinkimas – tarsi kokybės garantas. Juk jei gamintojo prioritetas – tvarumas ir vartotojų poreikiai, galite būti tikri, kad jo siūlomi produktai bus itin funkcionalūs, lengvai valdomi ir, žinoma, šiuolaikiški.

Electrolux nuotr.

Visus šiuos kriterijus atitinkanti pasaulinė buitinės technikos rinkos lyderė švedų kompanija „Electrolux“ didžiuodamasi pristato savo inovatyvias indukcines kaitlentes su funkcija „Hob2Hood“, kuri įjungtą kaitlentę belaidžiu ryšiu susieja su gartraukiu ir automatiškai reguliuoja jo trauką pagal gaminimo intensyvumą net ir tada, kai ruošiama daugiau patiekalų.

Išmaniosios funkcijos palengvina gyvenimą

Tik viena ausimi girdėję apie indukcines kaitlentes dažniausiai žino: su jomis maistą paruošti galima greičiau ir saugiau. Tai – tikra tiesa. Stovėti prie puodo ir laukti, kol vanduo užvirs nereikės, nes indukcinės kaitlentės įkaista kur kas greičiau nei įprastos, o „PowerBoost“ funkcija leidžia pasiekti intensyvų karštį tiesiog akimirksniu. Pasirinkusiems kaitlentę su „SenseBoil“ virimo sensoriumi neteks ir sergėti, kad užviręs vanduo neišbėgtų, nes vandeniui užvirus kaitlentė automatiškai sureguliuoja temperatūrą ir maksimaliai sulėtina vandens virimą. Idealiai tinka bulvėms virti ar gaminant sriubas.

Electrolux nuotr.

Tačiau tai – anaiptol ne viskas, ką gali pasiūlyti moderniausios technologijos. Pavyzdžiui, spalvotą jutiklinį ekraną turinčios „SensePro“ indukcinės kaitlentės leidžia nustatyti ruošiamų patiekalų tipus ir netgi pateikia tikslias instrukcijas, kad paruoštas maistas visada būtų aukščiausios kokybės. Šios kaitlentės taip pat turi į patiekalą įsmeigiamą ar įmerkiamą belaidį termometrą, kuris tiksliai matuoja ruošiamo maisto vidaus temperatūrą ir nustatymus koreguoja taip, kad paruoštumėte maistą nepriekaištingai. Svarbiausia, patiems daryti praktiškai nieko nereikia – visą darbą už jus nudirbs kaitlentė. Daugiau jokių priskrudusių ar iš vidaus neiškepusių patiekalų. Šios kaitlentės itin patiks ir mėgstantiems mėsą ar žuvį ruošti vadinamuoju „sous-vide“ būdu vakuumuotuose plastikiniuose maišeliuose, kurių galima rasti pas gamintoją, ir daugkartinio naudojimo, taip apsaugant gamtą nuo perteklinio plastiko naudojimo. Tikriausiai žinote – taip gaminamas maistas ilgą laiką ruošiamas ant nedidelės kaitros, tačiau, kas nori rymoti prie viryklės ir nuolat tikrinti temperatūrą? „Electrolux SensePro“ kaitlentės gali atlikti šį nuobodoką darbą – temperatūra taip reguliuojama, kad niekuomet neviršytų nustatytos ribos ir maistas lėtai ir tinkamai išsitroškintų dėka „Food Sensor“ belaidžio termometro, išsaugodamas natūralų produkto skonį, sultingumą, tekstūrą ir maistingąsias medžiagas!

Electrolux nuotr.

„Electrolux“ asortimente yra kaitlenčių turinčių atskirus laikmačius kiekvienai kaitvietei. Tai – itin patogu, mat galima paprastai ruošti ir kelis patiekalus vienu metu: nustatote laikmačius kiekvienai kaitvietei, ir jos automatiškai išsijungia nurodytu laiku – patiekalas toliau gaminamas naudojant liekamąja šilumą, tad padeda taupiausiai vartoti elektros energiją.

Gaminti kaip aukščiausio lygio restorane padės ir „SenseFry“ funkcija. Ji užtikrina tolygų kepimą, tad nebereikės svarstyti, pamažinti ar padidinti karštį, – kepimo jutiklis pats palaiko tinkamą temperatūrą visame keptuvės paviršiuje. Net ir pirmasis blynas nebus prisvilęs.

Electrolux nuotr.

Daugiau erdvės improvizacijoms

Esame įpratę, kad kaitlentė ar viryklė turi keturias skirtingo galingumo ar dydžio kaitvietes arba degiklius, o ką daryti, jei sugalvojote iškepti didesnį patiekalą? Improvizuoti mėgstantiems virtuvės virtuozams idealiai tiks „FlexiBridge®“ indukcinės kaitlentės, mat jos ne tik funkcionalios, bet ir geba prisitaikyti prie įvairių situacijų ir poreikių.

Electrolux nuotr.

„FlexiBridge®“ indukcinės kaitlentės leidžia kaitvietės plotą apsibrėžti tokį, kokio jums tuo metu reikia: kaitviečių zonas galima susieti ir taip sukurti daugiau erdvės maistui ruošti. Pavyzdžiui, vietoj įprastų keturių kaitviečių turėti dvi vidutinio dydžio, mažą ir didelę arba vieną labai didelę kaitvietę.

Maistą paruošite greičiau ir paprasčiau, nes nereikės laukti, kol vienas patiekalas iškeps ir atsilaisvins kaitvietė – vienu metu galėsite kepti ir gardų kepsnį, ir ruošti padažą naudodami norimo dydžio puodus – visas jų paviršiaus plotas bus kaitinamas tolygiai. Beje, ši funkcija leidžia ant pusės kaitlentės pastatyti ir grilio plokštę, vadinamąją „Plancha“, tad grilinti galėsite tiesiog savo namuose.

Electrolux nuotr.

Gartraukiai, kurie be triukšmo paklūsta kaitlentėms

O ką daryti, kad po visus namus nepasklistų gaminamo maisto kvapai ir garai? Žinoma, įsirengti kokybišką gartraukį. „Hob2Hood®“ funkciją palaikančių kaitlentės ir gartraukio tandemas išlaisvins jūsų rankas – vos tik įjungsite kaitlentę, belaidžiu ryšiu gartraukis gaus signalą ir pats pasirinks optimalų traukos intensyvumą, kurį prireikus galėsite reguliuoti ir rankiniu būdu.

Šie „Electrolux“ gartraukiai galingais varikliais ištraukia maistą ruošiant susidariusius garus ir efektyviai išvalo orą, net jeigu jame apstu pašalinių kvapų. Nuo kvapų saugo ir patikimi anglies filtrai, puikiai atliekantys savo funkciją, net jei nėra galimybės ventiliacinės angos išvesti į išorę. Taip pat šiuose gartraukiuose yra riebalų filtrai, todėl visada džiaugsitės švaria maisto ruošimo vieta.

Electrolux nuotr.

Atskirai paminėtina funkcija „Breeze“, kuri atšviežina orą be jokio triukšmo. Vos baigę ruošti maistą, palieskite mygtuką „Breeze“ – ir gartraukis valandą veiks beveik negirdimai, netrukdydamas jums mėgautis pasiruoštais patiekalais.

Gartraukiuose įmontuotos galingos, bet energiją tausojančios LED lemputės ryškiai apšviečia kaitlentę, todėl visada aiškiai matysite, kaip kepa ir verda jūsų patiekalai. O pasirinkti modelį tikrai rasite iš ko, nes jų yra įvairaus galingumo ir dvejopo dizaino – įmontuojami ar kamino tipo.

Patogu montuoti, tinka kiekvienam interjerui

Dėl patogaus montavimo metodo „PerfectFit“ indukcinės kaitlentės įmontuojamos triskart greičiau nei panašūs kitų gamintojų produktai ir kelia mažesnę riziką suklysti montuojant, tačiau vis tiek svarbu šį darbą patikėti specialistams, nes taip būsite tikri, kad kaitlentę naudojate saugiai, be to, maksimaliai sumažinsite riziką brangų buitinį prietaisą sugadinti.

Vis dėlto „Electrolux“ buitinės technikos ekspertas Ignas Bernotas įspėja nemontuoti kaitlentės virš indaplovės. „Nesvarbu, kokio dydžio virtuvė ir kokio tipo kaitlentė, iš indaplovės nuolat sklindantys garai gali pakenkti kaitlentės mikroschemoms, jos ventiliacija gali būti per menka. Tad nepakanka išrinkti tinkamą vietą stalviršyje – reikia pasirūpinti ir tinkamu vėdinimo tarpu, kuris nurodytas prietaiso instrukcijoje“, – sako I. Bernotas.

Electrolux nuotr.

Jis taip pat rekomenduoja nenustumti kaitlentės prie sienos, ypač jei mėgstate šeimininkauti virtuvėje. Toks sprendimas būtų nepatogus, ribotų priėjimą prie kaitlentės.

Indukcinei kaitlentei, vienam iš galingųjų virtuvės prietaisų, dažniausiai reikia ir atskiro dvifazio arba trifazio įvado. „Electrolux“ buitinės technikos eksperto teigimu, naudojant visas reikiamas fazes kaitlentė veikia efektyviau.

Modernių ir daugiafunkcinių „Electrolux“ kaitlenčių pasirinkimas išties platus. Tereikia nuspręsti, ko ieškote – greitumo, patogumo, išmanumo, o galbūt visko viename? Įvertinę savo poreikius ir įsigiję vieną iš šių inovatyvių „Electrolux“ indukcinių kaitlenčių, susietų su gartraukiais, ne tik galėsite pilnai susitelkti į maisto ruošimą, bet ir taupysite laiką ir energiją.

Užsakymo nr.: PT_88141001