Pirmiausia paminėtinas kompaktiškumas. Rinkos žinovai šį ASUS modelį vadina „lengvumo ir jėgos įsikūnijimu“ ir yra teisūs. Kompiuteris, kurio ekrano įstrižainė –14 colių, sveria 880 gramų, o jo storis – 14,9 mm. Stilingas magnio lydinio korpusas yra ypač tvirtas ir būtent dėl jo sumažėjo taip svarbūs svorio gramai, o inžinieriai išnaudojo kiekvieną vidinės ertmės milimetrą galingiausiems elektronikos komponentams ir baterijoms.

„ExpertBook 9“ puikiausiai veiks visą darbo dieną ir atlaikys transatlantinį skrydį be įkrovimo. Gamintojas nurodo, kad vaizdo atkūrimo režimu kompiuteris gali veikti 17 valandų, atliekant biuro užduotis – 13 valandų. Jeigu baterija baigia išsikrauti, ją galima greitai įkrauti iki 60 % per mažiau nei valandą: tikimybė, kad liksite be kompiuterio svarbiausiu momentu, yra išties menka.

Pažymėtina ir tai, kad vizualiai „ExpertBook 9“ atrodo kaip kompiuteris, kuris tinka dalykiškam asmeniui. Tikslios ir aiškios linijos, nieko nereikalingo – iš karto matyti, kad tai patikimas, brangus prietaisas. Taip ir įsivaizduojame „ExpertBook 9“ ant vadovo stalo arba naudojamą dalykiniame susitikime.

Kas viduje?

Trumpai tariant – verslo lygio turinys. 11-os kartos procesorius „Intel Core i7-1165G7“, grafikos plokštė „Iris Xe“, supergreito ryšio maršrutizatorius (WiFi6). Visa tai ir 32 GB operatyvioji atmintis garantuoja, kad darbas vyks be jokių sutrikimų ir nutrūkimų, praktiškai esant bet kokiam scenarijui. Žinoma, reikia paminėti ir informacijos išsaugojimo galimybes. Galima įsigyti „ExpertBook“ su dviem standžiaisiais diskais (maks. konfigūracija – 2 + 2 TB) ir sujungti į RAID masyvą. Tai padidins failų apdorojimo greitį, nes standžiųjų diskų veikimo sparta faktiškai sumuojama. Be to, padidinamas saugumas. Skaityti tik vieno standžiojo disko duomenis neįmanoma. Galima nustatyti, kad kiekvienas failas būtų įrašomas abiejuose diskuose. Taigi niekada neprarasite svarbių duomenų.

ASUS ExpertBook 9

Ir dar kai kas

Patikimumas. Nešiojamasis kompiuteris „ExpertBook 9“ išbandomas pagal karinius standartus. Korpuso dangtelis turi atlaikyti iki 50 000 atidarymo ir uždarymo ciklų, jungties lizdai – ne mažiau kaip 5 000 įkišimo ir ištraukimo ciklų, kiekvienas klaviatūros klavišas – iki 10 milijonų paspaudimų. Korpuso tvirtumo reikalavimai: LCD matrica turi nesugesti, jeigu korpusas bus veikiamas 30 kg apkrovos, o pats kompiuteris atlaikyti kritimą nuo stalo (aukštis 120 cm), kai yra įjungtas. Be to, išbandoma, kaip kompiuteris atlaiko temperatūros ir slėgio kitimą, vibraciją ir tam tikrą drėgmės kiekį.

Triukšmo slopinimas. 2021 m. nešiojamojo kompiuterio savininkas, dirbantis versle, tikrai turės dalyvauti vaizdo konferencijose. Tai reiškia, kad labai svarbi integruotojo mikrofono garso kokybė. Įdiegta foninio triukšmo slopinimo sistema, todėl galima netrukdomai bendrauti, be to, nesvarbu, kurioje ryšio sistemos pusėje tas triukšmas girdėti: dirbtinis intelektas veikia taip, kad slopinamas aplink sklindantis triukšmas (ir pašnekovas geriau jus girdi), taip pat filtruojamas įeinantis garsas (kad gerai viską girdėtumėte).

Apsauga. Techniniu požiūriu „ExpertBook 9“ yra išties labai patikimas, o kokia apsauga nuo svetimų akių? Juk verslui labai svarbu, kad nebūtų atskleidžiamos jo paslaptys. Ir šiuo požiūriu naujasis ASUS neturi jokių trūkumų. Yra įdiegtos standartinės operacinės sistemos funkcijos (slaptažodžiai, PIN kodai ir kt.), taip pat visi pažangūs autentifikavimo būdai. Įrengta infraraudonųjų spindulių kamera atpažįsta kompiuterio savininko veidą ir kompiuteris atrakinamas. Galima rinktis nuostatą, kad ekranas užtemtų pakilus iš vietos ir nuo jo atsitraukus. Yra pirštų atspaudų skaitytuvas. Galima užsisakyti konfigūraciją su patikimos platformos modulio (TPM) lustu. Galite apriboti informacijos įrašymą arba nuskaitymą prisijungus prie USB atminties prievado. Taip pat yra nešiojamojo kompiuterio kameros dangtelis!

ASUS ExpertBook 9

Viskas – verslui. Nešiojamąjį kompiuterį išsiimsite iš pakuotės su jau įdiegta programine įranga – sutaupysite laiko ir bus išspręstos nedidelės problemos. Programa „Link to MyASUS“ suteikia galimybę perkelti failus iš išmaniojo telefono į nešiojamąjį kompiuterį, skambinti, rašyti ir atsakyti į telefono žinutes kompiuteriu ir kitaip juo valdyti telefoną („veidrodžio“ funkcija) – dingsta visos skirtingų prietaisų naudojimo ribos.

Prijungimas. Naudotojo reikmėms yra HDMI prievadas, vienas USB A tipo prievadas ir du „Thunderbolt 4“ USB C tipo prievadai. Standartiniam ausinių lizdui vietos atsirado, o tinklo kabelio lizdui vietos korpuse nebeliko. Todėl prie nešiojamojo kompiuterio gamintojas pridėjo eterneto adapterį, prijungiamą prie lizdo „microHDMI“ jungtimi.

Užsakymo nr.: PT_88080765