Kad kepti kasdien būtų vis smagiau...

KamadoClub

„KamadoClub“ kepsninės nėra tik apie verslą, tai – aistra kepimui ir maistui, meilė darbui ir nuoširdus rūpestis kiekvienu klientu, kuriuos vis dažniau galima pavadinti tiesiog draugais. Tuo šios kepsninės ir skiriasi nuo kitų, neretai ganėtinai trumpalaikių projektų atsiradusių tik dėl greito pelno. „KamadoClub“ komanda nuolatos dirba tam, kad visiems kepti būtų patogiau ir maloniau. Diegiamos naujovės, pritaikomos technologijos, prieš patekdami į lentynas, šimtais renkami ir testuojami priedai bei aksesuarai. Su laiku, visas įdėtas darbas grįžta geriausiais atsiliepimais ir didėjančia draugų armija.

Visi kamado tipo kepsninių fanai yra kviečiami jungtis į aktyvią ir draugišką feisbuko grupę „Kamado grill club“, kur dalinamasi patirtimi, receptais bei smagia nuotaika!

Atsidėkodama už beprotišką vasarą, kantrybę laukiant išvajotų kepsninių, fantastišką palaikymą, rekomendacijas, atvedamus draugus ir kaimynus, „KamadoClub“ komanda paskelbė vasaros finalo akciją: pirkdami kepsninę, nauji klubo nariai, gauna ne tik funkcionalią bazinę komplektaciją, bet dar ir įspūdingą kalną įvairiausių dovanų (žr.nuotraukas). Dėmesio: akcija galioja iki rugsėjo 16 d. arba, kol baigsis akcijai skirtas dovanų kiekis.

Komforto mėgėjai dažniausiai renkasi „KamadoClub PRO 2“ modelį, kuris savo kainų kategorijoje Lietuvoje neturi lygių. Ypač patogi lėto nusileidimo sistema yra progresyviausias sprendimas, pareikalavęs didelių pastangų, darbo ir investicijų. Kepsninių keramikos storis – 3 cm. Tai – bene storiausia keramika Lietuvoje, užtikrinanti stabilią temperatūrą kepsninės viduje, ilgai išliekančią šilumą ir mažesnes anglių sąnaudas. Kokie dar pagrindiniai šio modelio privalumai? Patentuota „Soft Close“ dangčio uždarymo/valdymo sistema. Ši sistema leidžia komfortiškai ir patogiai naudotis kepsnine – dangtį pakelti vos vienu piršteliu, o uždarant jis nekrenta, tik švelniai, lėtai leidžiasi. HDPE plastikinės šoninės lentynos, ant kurių nesunkiai telpa reikalingiausi priedai, bet svarbiausia – visiškai atsparios aplinkos poveikiui, be jokios priežiūros ir pastangų.

Bene svarbiausias šio sezono trendas – mažesnė, bet pasiutusiai kieta „KamadoClub Junior“ kepsninė. Jos populiarumas auga kaip ant mielių. Mažas dydis yra stipriai apgaulingas, mat viduje sukomplektuojama kepimo sistema nė kiek nenusileidžia, o kartais net ir pranoksta daugelį didesnių kepsninių. Tuo tarpu kaina – dvigubai žemesnė.

www.kamadoclub.lt – kepsninės, jų aksesuarai, kamado priedai, kepsninių termometrai, geriausia anglis, subalansuoti prieskoniai ir dovanų idėjos. Šio puslapio skiltyje „Kur įsigyti“ galima rasti daugiau nei 40 partnerių tinklą visoje Lietuvoje, kurie prekiauja „KamadoClub“ produkcija nuo šveistuko iki kepsninės.

Facebook: KamadoClub.LT

Instagram: Kamadoclublt

____________

Mėsą reikia rinktis kruopščiai ir atsakingai

Meat shop

Ne vienas virtuvės šefas pritars, kad 90 proc. patieklo sėkmės lemia žaliava, iš kurios jis yra pagamintas. Todėl norint siekti geriausių rezultatų visuomet verta atsakingai išsirinkti kainos ir kokybės santykį atitinkančius produktus bei žinoti kur jų įsigyti. Tai – ypač svarbu, kuomet kalbame apie mėsą.

MEATSHOP savo kelią pradėjo tiekiant aukščiausos kokybės šviežią, ekologišką mėsą Vilniaus restoranams. Taip rekomendacijoms keliaujant iš „lūpų į lūpas“, susibūrė nemažas lojalių klientų ratas, kurie ir toliau rekomendavo savo draugams ar kaimynams užsisakyti kokybiškos ir kainą atitinkančios produkcijos. Didžiausias kokybės įrodymas: Lietuvoje žinomi, profesionalūs virtuvės šefai kreipėsi į šią įmonę su prašymais nusipirkti mėsos jiems asmeniškai. „Taip palaipsniui pamatėme, kad mūsų produkcija yra aktuali ir žmonėms, kurie mėgsta gaminti namuose ir rūpinasi savo mityba“, – sako šios įmonės įkūrėjai.

Norint supaprastinti užsakymų srautus ir padidinti žinomumą buvo įkurta elektroninė parduotuvė www.meatshop.lt, kurioje kiekvienas gali atrasti savo mėgstamiausią mėsos „šmotelį“ ir patogiai jį užsisakyti tiesiai į savo namus. Šios elektroninės parduotuvės asortimente galima rasti sauso brandinimo jautienos (brandinta mažiausiai 30 dienų), išskirtinės šiežios jautienos produkcijos, tokios kaip žandai, uodegos, Brisket'o (grilliuotojų pamėgta jautienos krūtininė, ilgai ruošiama žemoje temperatūroje) ir t.t. Taipogi šviežios lietuviškos kiaulienos, paukštienos, natūralių dešrelių ar jau paruoštų gaminimui marinuotų produktų.

Šiandien meatshop.lt, tai – inovatyvus sprendimas šiuolaikiniam skubančiam žmogui, kuris rūpinasi tuo, ką valgo jis ir jo šeima, bet tuo pačiu nenorinčiam permokėti. „Neatidarome prabangaus interjero parduotuvių, nesamdome gausaus personalo, todėl galime pasiūlyti kokybiškus produktus už patraukliausią kainą rinkoje. O kadangi užsakymus ruošiame individualiai pagal kiekvieno poreikius, mėsa neužsibūna vitrinoje, o yra išpjaustoma kiekvienam klientui individualiai diena iki pristatymo. Štai kodėl klientas gauna itin kokybišką ir šviežią produkciją.“

www.meatshop.lt

Facebook: meatshop

____________

Restoranas prie Neries: nuostabūs Vilniaus vaizdai ir gurmaniškas maistas

River Town

„River Town“ – naujas, jaukus restoranas įsikūręs sostinės „Karaliaus Mindaugo Apartamentuose” šalia Neries, siūlantis kokybišką „À le carte“ meniu bei dinamiškus, kas dieną besikeičiančius verslo pietus kiekvienam.

Restoranas, įkurtas dviejų, ilgametę patirtį maitinimo srityje turinčių, kolegų, pasižymi aukšta aptarnavimo kokybe, preciziškumu bei ypatingu dėmesiu detalėms. Visada linksmi ir kupini entuziazmo virtuvės šefai, it tikri dzūkai, visa savo sielą atiduoda aistrai gaminti maistą. Šefus dažnai galima sutikti salėje nuotaikingai bendraujančius su svečiais, taip parodant, kad kiekvienas jų yra labai laukiamas restorane.

Virtuvės šefų dueto meilė maisto ruošai bene geriausiai atsispindi specialiai vasaros laikotarpiui sukurtame restorano meniu. Šis meniu, kaip sako patys šefai Šarūnas ir Darius, yra sudarytas laikantis požiūrio: „Darom tai, ką geriausiai išmanom”. Ilgametė patirtis, stažuotės užsienio restoranuose bei žinios įgytos kelionėse yra pagrindiniai dalykai, kuriais Darius ir Šarūnas remiasi kurdami savus receptus.

Savo svečiams vyrai rekomenduoja paragauti jau daugelio puikiai įvertintą jautienos „Tar tar“, patiekiamą su naminiu krapų aliejumi bei šviežiais jų pačių rinktais miško grybais. Sudarytame restorano meniu savo patiekalą atras ne tik jūros gėrybių mylėtojas, bet ir aukščiausios kokybės steikų fanas. Restorano asortimente taip pat rasite brandintos jautienos, atkeliavusios tiesiai iš Argentinos bei „USDA“ („United states Department of Agriculture“) standartą atitinkančios mėsos, prilyginamos japoniškajai „Wagyu“ jautienai, kuri tiesiog ištirpsta burnoje. Na, o jūros gėrybių mėgėjams restorano šefai siūlo paragauti aštuonkojį, patiekiamą su jų pačių marinuotomis alyvuogėmis bei su šviežiais iš Lietuvos ūkio atkeliavusiais vyšniniais pomidoriukais.

Restorano interjeras sukurtas sujungiant klasikos ir modernizmo elementus, o preciziškai išdėlioti vyno buteliai byloja, jog profesionalus kolektyvas prie jūsų pasirinkto patiekalo turės ką pasiūlyti net išrankiausiam šio gėrimo mėgėjui.

Tik atkeliavus prie restorano „River Town“, jūsų žvilgsnį patrauks vasaros lauko terasa, kurioje galėsite šiltai mėgautis ilgais vakarais, skambant švelniai muzikai, o patyręs kolektyvas užtikrins, jog visos dienos audros liktų už šio restorano durų...

Facebook: RiverTown

_______________

Moderni šventė ar verslo susitikimas – terasoje netoli jūros

Smilčių vilos

Svajojate apie jaukią, modernią šventę ar susitikimą pajūryje rudenėjančios gamtos fone? Jus turėtų sudominti Palangoje esančio boutique stiliaus viešbučio „Smilčių vilos“ lauko terasa. Joje galite švęsti gimtadienius, jubiliejus, vestuves, rengti bičiulių, verslo partnerių ar kolegų susitikimus. Viešbučio terasoje įkurtai gurmaniškai oazei „Mediterranean by No Chef“ vadovauja žinomas virtuvės šefas Jonas Jonušas. Tai – europietiškai pietietiška taverna su atvira gamybos erdve ir betarpišku bendravimu su jos lankytojais.

Pasak J. Jonušo grilio patiekalai šiandien kaip niekad populiarus formatas įvairių švenčių metu. Patiekalai kepami ant grilio net vestuvėms, tik šiai prabangiai šventei pasirenkami tokie produktai, kaip kad austrės, tunas, aštuonkojai ir pan. J. Jonušas su bet kokios šventės užsakovais nuodugniai aptaria meniu ir atsižvelgia į klientų pageidavimus. Intriguojantis akcentas: J. Jonušas jūsų šventės metu gali atlikti ir vieną kitą romantišką baladę, skambant gitaros garsams. Juk Jonas – buvęs kultinės grupės „B‘Avarija“ narys bei praėjusio sezono muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ dalyvis, šiandien sėkmingai derinantis muziką ir kulinariją.

Po šventės galite likti pailsėti moderniame 4 žvaigždučių viešbutyje „Smilčių vilos“, kuriame įrengti erdvūs apartamentai. Viešbutyje ką tik atnaujintas pirčių kompleksas: jūsų lauks sauna, garinė pirtis bei burbulinė vonia (jacuzzi).

Virtuvės šefas J. Jonušas sutiko pasidalinti aktualiais rudeniškais patarimais, kurie pravers kepant grilyje. Pasak šefo, ant grilio galima kepti visus grybus, kuriuos kepame ir keptuvėje, tik šiek tiek juos paaliejuoti ar patepti sviestu. Labai skanūs būna Portobello grybai, kuriuos geriausia kepti grilyje su dangčiu, kad nebūtų tiesioginės ugnies. Prie keptų grybų puikiai tiks sūrio ir česnako padažai, į kepimo pabaigą galima tiesiog uždėti tarkuoto čederio arba pelėsinio sūrio ir leisti jam ištirpti. „Grybus galima naudoti kaip pakaitalą vietoj mėsos, gausis toks ne mėsainis, bet „grybainis“, – šypsodamasis sako Jonas.

Moliūgą galima kepti ant grilio taip pat, tik tiek, kad labai svarbu reguliuoti temperatūrą, ką leis grilis su dangčiu, nes moliūgas turi nemažai cukraus ir gali tiesiog sudegti. Tokius moliūgo gabaliukus kartu su cukinijomis ar kitomis daržovėmis galima patiekti prie kitų patiekalų, arba galima keptus moliūgus sutrinti su šiek tiek sultinio ir pasidaryti labai paprastą keptų moliūgų sriubą.

Anot profesionalo, baklažanus mes dažnai kepame neteisingai. Juos pirmiausiai reikėtų nuskusti, supjaustyti riekelėmis ar juostelėmis ir gausiai pabarstyti druska bei leisti jai ištraukti vandenį. Po gero pusvalandžio baklažanus galima nuvalyti, ir vos ne išgręžti nuo vandens, tada paaliejuoti, pagardinti česnakais ir Provanso žolelėmis, ir tik tuomet kepti. Jie bus gražiai apskrudę ir nesukritę. Tokius balkažanus galima apibarstyti parmezano tipo sūriu ir valgyti kaip užkandį arba netgi dėti į šaldytuvą ir vartoti vėliau – dėti į salotas ar patiekti prie kitų patiekalų. Iš tokių baklažanų italai daro patiekalą – „Parmigiana“: sluoksniais dedami keptus baklažanus, pomidorų tyrę ir mocarela sūrį.

www.tubinashotels.lt

Facebook: SmilciuVILOS.BoutiqueHotelPalanga

________

Centras „Aqua“ – žiema ir vasara visus metus!

Centras „Aqua“

Druskininkai vasariška šiluma ir žiemos vėsa poilsiautojus pasitinka visus metus – vandens parkas garantuoja 30 laipsnių šilumą, o „Snow Arena“ – žvilgantį sniegą. Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“ siūlo ne tik jau pamėgtas vandens pramogas, bet kviečia išbandyti ir naujoves. Kur kas erdvesnė tapo karantino metu atnaujinta pirtis „Aida“, karštomis vasaros dienomis ypač populiarus buvo naujas vėsinantis ledo kambarys. Po karštų pirčių čia galima rasti tikrą atgaivą, sustiprinti ir grūdinti organizmą.

Rudeniui spalvinant medžių lapus ir pamažu vėstant orams, vandens parko lankytojų kūnus sušildys 19 skirtingų sausųjų ir garinių pirčių, užburiančių natūralių eterinių aliejų ir vantų kvapais. Kol kas nevykdomos tik pirčių programos, kurių metu vienoje pirtyje susirinkdavo didelis būrys lankytojų. Tačiau alternatyvų yra – pageidaujantieji garinių pirčių procedūrų (su šveitikliu, su medumi) jas gali įsigyti privačiam poilsiui skirtose „Amber“ pirtyse (3 €/1asm., 5 €/2 asm.), o sausųjų pirčių mėgėjai save arba savo artimąjį gali vanoti rekonstruotoje individualaus vanojimo pirtyje (5 €/1 vanta).

Azartiškiems svečiams atviri 6 nusileidimo kalneliai, žydras baseinų vanduo, o mažiesiems svečiams – vaikų erdvė su smėliu, kriokliu ir smagiais nusileidimais. Nuotaikingos pramogos dovanoja daug teigiamų emocijų bei smagių patirčių. Pirmokams rugsėjo 1-2 d. vandens parkas dovanoja maudynes, taigi visus 7-mečius Druskininkai kviečia mokslo metų pradžią paminėti būtent šiame kurorte.

Druskininkų gydykloje išpopuliarėjusią sveikatinimo paslaugų programą „Sveikatos ratas“ pasirinkę lankytojai per kelias valandas išbandys trijų rūšių pirtis, pasimankštins mineralinio vandens baseine, atgaivins odą purvo aplikacijomis, šveitimo procedūra bei sustiprins „Šarko“ dušu. Visi norintieji gali pasimėgauti ir atpalaiduojamaisiais masažais ar, pasitarę su gydytoju, išmėginti vertikalias vonias, purvo aplikacijas, krioterapiją bei kitas gydomąsias procedūras.

Kurorto svečiai, labiau vertinantys poilsį gryname ore, kviečiami užsukti į kaskadinių maudyklių ir pirties kompleksą K. Dineikos sveikatingumo parke, pailsėti, klausant krentančio vandens gaudesio, pakvėpuoti neigiamais aerojonais įsodrintu oru, pasimėgauti saulės voniomis lauko terasoje ir atsiriboti nuo kasdienių rūpesčių.

Žiemos pramogų mėgėjai visus metus laukiami „Snow Arenoje“. Vasaros metu ją ypač pamėgę profesionalūs slidininkai iš Čekijos, Slovakijos, Latvijos, Lenkijos ir kitų šalių, jie čia aktyviai treniruojasi ir ruošiasi slidinėjimo sezonui. Visai neseniai „Snow Arenoje“ buvo galima sutikti atsakingiems startams besiruošusią vieną geriausių Pasaulio kalnų slidininkių slovakę Petrą Vlhovą, čia treniruojasi geriausia Čekijos kalnų slidininkė Martina Dubovska ir daug jaunųjų slidininkų, kurie ateityje tikisi užkopti ant aukščiausių apdovanojimų laiptelių. Žinoma, „Snow Arenoje“ laukiami ir slidinėjimo mėgėjai, kurie, nepaisant oro už lango, gali mėgautis žiemos pramogomis – komplekse visada 4 laipsniai šalčio. Karantinus išnaudojusi atnaujinimui, „Snow Arena“ įsigijo dvi sniego valymo mašinas, kurios labai kokybiškai pagerina sniegą, taigi dabar siūlo atnaujintą sniego dangą.

Slidinėjimo arena pasiekiama iš miesto centro Druskininkų oro linija – „Lynų keliu“. Miesto svečiai gali užsukti kavos puodelio ar vietoje gaminamų naminių ledų, paragauti krosnyje keptų picų ir pakilti į aukščiausią Druskininkų apžvalgos aikštelę, iš kurios atsiveria miesto ir apylinkių panorama.

Kad ir kokias pramogas Druskininkuose pasirinksite, po jų galėsite apsistoti jaukiuose viešbučiuose „Aqua“ ar „Flores“. O SPA „Flores“ užburs egzotiška Balio salos atmosfera – čia atsipalaiduosite ir mėgausitės įvairiais ritualais.

Jūs tikrai nusipelnėte atostogų ne tik vasarą, bet ir visus metus, todėl Druskininkai laukia jūsų, siūlydami įvairiausių pramogų, kurioms sezoniškumas neaktualus.

www.aqua.lt

Facebook: aquapark.lt

___________

Neužmirštamas laikas gamtos ir poilsio parke

Gradiali Anykščiai

Gamtos ir poilsio parkas „Gradiali Anykščiai“ kviečia visus, norinčius bent trumpam pabėgti nuo didmiesčių šurmulio, kasdienės rutinos ir pasinerti į išsvajotą ramybės oazę. Poilsio kompleksas įsikūręs atokioje, kalvotoje vietovėje, Anykščių krašto kampelyje, didingo Rubikių ežero pakrantėje.

Svečiams siūlomas jaukus apgyvendinimas vilose, ypatinga skonių kelionė restorane, maksimaliam atsipalaidavimui – pirties ir kubilo malonumai, net keturios žaidimų aikštelės vaikams, aktyvaus laisvalaikio mėgėjams – sporto aikštynai. Sezono metu poilsiautojai gali mėgautis pasiplaukiojimu vandens dviračiais ar valtimis Rubikių ežere, pripučiamomis vandens pramogomis tvenkinyje. Čia rasite pavėsines bei kepsnines, pokylių salę ir išskirtinį „Kaukių“ mišką ramiems pasivaikščiojimams.

„Saulės“, „Vėjo“ ir „Ežero“ vilose įrengti 22 skirtingo dydžio viešbučio tipo kambariai su privačiais vonios kambariais. Vienu metu gamtos ir poilsio parke apsistoti gali iki 60 svečių.

Mėgstantys aktyviai leisti laiką, galės mėgautis gryno oro, gamtos ir įvairių sporto šakų teikiamais malonumais. Mažiesiems svečiams skirtos net keturios skirtingos žaidimų erdvės. Laisvalaikio kambarys neleis nuobodžiauti šaltesniu, lietingu oru: stalo bei kortų žaidimai, šachmatai, šaškės, domino, „Xbox“ konsolė, stalo teniso ir stalo futbolo stalai ir dar daugiau – beliks tik rasti laiko visoms pramogoms išbandyti.

„Gradiali Anykščiai“ siūlo pasilepinti ir atsipalaiduoti mėgaujantis rusiškos pirties ir vandens malonumais; įrengtos net dvi pirtys – didžioji ir mažoji. Po atviru dangumi, šalia mažosios pirties yra kubilas su masažine „Jacuzzi” sistema ir LED apšvietimu, talpinantis iki 6 žmonių. Šiltas, garuojantis vanduo, masažo srovelės, nuostabios gamtos peizažas, savo grožiu stulbinantis tiek vasarą, tiek rudenį leis atsipalaiduoti ir pabėgti nuo miesto rutinos. Didžiojoje pirtyje rasite nedidelę pokylių salę, talpinančią iki 16 asmenų.

Restorane galima paragauti virtuvės meistrų su meile ruošiamų, tobulo skonio patiekalų. Svečiams siūloma pasirinkti valgių iš mėsos, žuvies, salotų, sriubų, užkandžių, o smaližiai bus nustebinti desertų gausa. Restorane, kuriame telpa iki 60 asmenų, galima rengti konferencijas, verslo susitikimus, atšvęsti pačias svarbiausias gyvenimo šventes – vestuves, jubiliejus, gimtadienius ar krikštynas.

www.anyksciai.gradiali.com

Facebook: gradialianyksciai

_________________

Glamūriškas stovyklavimas miškų apsuptyje visai netoli sostinės

Forest Domes

Jau kuris laikas svetur pamėgtas kiek kitoks stovyklavimo būdas, vadinamasis „glampingas“, pagaliau atkeliavo ir į Lietuvą. Kas tai yra? Tai – dviejų angliškų žodžių „Glamour“ ir „Camping“ junginys (lietuviškai – „kerintis“, žavingas“ ir „stovyklavimas“), reiškiantis stovyklavimą gamtoje, lepinant save visais patogumais, pamirštant įprastus buvimo gamtoje vargus.

Bene vienas iš geriausių glampingo pavyzdžių Lietuvoje – „Forest Domes“. Tai – 2 ha parkas, įrengtas apleistame smėlio karjere netoli Kuosinės gyvenvietės, tik apie 30 kilometrų nutolusios nuo Vilniaus centro. Šioje vietovėje pavasarį iškilo net 6 įspūdingi kupolai. Kalvotas reljefas ypač vaizdingas ir puikiai tinkantis fotosesijoms: keičiantis dienos šviesai, miškas įgauna vis kitokį žavesį. Tai – pati tikriausia ramybės ir romantikos oazė, norintiems pabėgti nuo miesto triukšmo, be to esanti taip arti sostinės.

Porų poilsiui skirti kupolai, slepiasi pušaičių tankmėje, o nuo kalvos atsiveria nuostabus vaizdas į žydinčius laukus ir neaprėpiamus miškus, kas vakarą lepinantis išskirtiniais saulėlydžiais. Šalia kiekvieno kupolo įrengtoje terasoje, svečių laukia karšta šešiavietė sukūrinė vonia ir poilsio kampelis su „Kamado BONO“ griliais. Tad romantiški vakarai čia tiesiog skriste praskrenda...

Energinga ir atidi „Forest Domes“ komanda, apgalvojo visas smulkiausias detales, todėl atvykę svečiai galės visiškai atsipalaiduoti: „Kingsize“ lova, modernus ir funkcionalus vonios kambarys su visomis reikiamomis priemonėmis, virtuvė, kurioje rasite viską – nuo desertinės šakutės iki itališko kavos aparato. Svečių pageidavimu, bus pasirūpinta ir pilnu maitinimu bei masažais. Visai nepanašu į įprastą stovyklavimą gamtoje, ar ne?

www.forestdomes.lt

Facebook: Forest Domes

Instagram: forestdomes.lt

____________

Romantinės vakarienės ant ežero lieptelio

Gervalis

Renginių ir poilsio centras „Gervalis“ – ypatingai jauki, šiluma ir išskirtine ramybe spinduliuojanti vieta. Ant Klykių ežero kranto, gražaus miško apsuptyje...

Tai – dar ganėtinai naujas, tik prieš šešerius metus duris atvėręs elegantiškas, konfidencialus renginių ir poilsio centras. Ši, Utenos krašte įsikūrusi oazė, skirta ypatingoms jūsų akimirkoms: vestuvėms, jubiliejams, krikštynoms, įmonių renginiams, konferencijoms, draugų ir šeimos šventėms bei, žinoma, poilsiui.

Jūsų laukia aštuoni moderniai įrengti numeriai, erdvi 150 m² renginių salė, dvi terasos su vaizdu į ežerą ir nuostabiais saulėlydžiais, teniso kortas, krepšinio aikštelė, smėlėtas ežero paplūdimys. Kuriant pastato interjerą pasitelktas natūralus gamtos spalvų koloritas, dekoruotas menininkės Ramunės Ulevičienės tapybos darbais. Centre „Gervalis“ veikia restoranas, pirčių kompleksas su sauna, garine pirtimi, infraraudonųjų spindulių pirtimi ir sūkurine vonia. Vaikams įrengta vaikų žaidimų aikštelė, smėlio dėže ir sūpynės, batutas.

Restorane ruošiami europietiški ir lietuviški tradiciniai patiekalai. Firminis patiekas – gurmaniškas jautienos steikas. Jūsų laukia jauki restorano salė su vaizdu į Klykių ežerą. Besimėgaudami gardžiais patiekalais ir gėrimais restorano terasose jūs galite stebėti į ežerą besileidžiančią saulę. Esant geroms oro sąlygoms, netgi rudenį bus organizuojamos romantinės vakarienės tiesiog ant lieptelio. Kaip smagu čia mėgautis šviežių obuolių pyragu ir varškės spurgytėmis... Restorane visuomet laukiami ir mažieji lankytojai.

www.gervalis.lt

Facebook: VilaGervalis

Instagram: vila_gervalis

____________

Pirties malonumai prie pat jūros kranto

Jūros pirtys

Jūra, lėtai besileidžianti saulė, minkštas smėlis po kojomis ir euforijos jausmas, kuris užplūsta atpalaidavus kūną ir mintis – tai patirtis, kurią suteikia „Jūros pirtys“. Pasisėmus įkvėpimo iš suomių kultūros, suderinus geriausias jų tradicijas su lietuviškomis ir buvo sukurtos išskirtinės poilsio stotelės paplūdimyje tarp Palangos ir Šventosios, šalia viešbučio „Medūza“.

Modernioje lietuviškoje pirtyje galėsite sušilti, pakvėpuoti druskingo vandens garais, pasimėgauti natūralios medienos kvapu, o atsigaivinimui šokti į pro pirties langą matomą jūrą. Norėdami sustoti ir pasigrožėti jus supančiu kraštovaizdžiu, galėsite patogiai įsitaisyti ant gultų, esančių šalia pirties. Tai unikalus būdas pajausti gamtos jėgą, pamiršti dienos rūpesčius ir fiziškai bei emociškai pailsėti vienam, su šeima ar draugų kompanija.

„Šią paslaugą pradėjome teikti Palangoje, nes iki šiol trūko naujesnės, erdvesnės pirties, su dideliu langu, pro kurį galėtumei stebėti jūrą. Pats nuo vaikystės labai mėgstu pirtis, tad persikraustęs gyventi į kurortą svajojau apie galimybė į pirtį, stovinčią ant jūros kranto, eiti visus metus. Juk pirtis yra naudinga sveikatai. Pažvelkime į suomius, beveik kiekviena jų šeima turi įsirengę pirtelę savo namuose ir bent kartą per savaitę joje apsilanko. Taigi, tokią galimybę norėjome suteikti ir palangiškiams bei kurorto svečiams“, – sako Aivaras Katkus, prekės ženklo „Jūros pirtys“ įkūrėjas. Pasak Aivaro, ruduo yra bene geriausias metas pirčiai, nes gana dažnai lyja lietus, pajūryje pučia žvarbus vėjas, dienos trumpėja, taigi vakarais norisi kažkur pasišildyti, o tuo tarpu jūra dar būna visai šilta.

Šiuo metu Palangoje veikia vieša pirtis (be prieangio), o kita pirtelė yra su prieangiu. Ją visam vakarui galima (iš anksto) rezervuoti šeimai ar kompanijai. Artimiausiu metu pradės veikti dar viena pirtis arčiau Šventosios, Monciškių kaime prie kemperių miestelių. Į juos suvažiuoja sportininkai kaituoti, o po visos dienos praleistos jūroje su hidrokostiumu, regis, nėra nieko geriau nei pasimėgauti karštu garu. Taipogi, neužilgo ketinama pasikviesti ir profesionalų pirtininką, kuris galėtų vesti seansus apie vanojimą ir pirtinimasį.

www.jurospirtys.lt

Facebook: jurospirtys

__________

Iliuzijų kambariai Vilniuje ir Druskininkuose, tikintiems magija

Illusion rooms

Mėgstate magiją ir esate tikri, kad pasaulis kupinas neįtikėtinų dalykų? Iliuzijų kambariai tai tikrai patvirtina! Tai vieta, kurioje su jumis gudraus ne tik akys, tačiau ir protas! Ar esate pasiruošę patikrinti savo įsitikinimų ribas?

Vilniuje ir Druskininkuose įsikūrę „Illusion Rooms“ stebina ne tik išmone, tačiau ir įvairiapusiškumu. Kiekvienas žingsnis čia yra kupinas magijos, tad akimirkas galėsite fiksuoti ne tik akimis, tačiau ir fotoaparatu. Iliuzijų kambariai paliks neišdildomą ispūdį tiems, kurie nori pajusti naujų potyrių, tiki magija ir yra pasiruošę išbandymams!

Vilniuje esate maloniai kviečiami praleisti laiką su šeima. Ekskursija „Illusion Rooms“ trunka apie valandėlę. Siūlome pabandyti praeiti besisukantį tunelį ir išlaikyti pusiausvyrą. Dydžio kambaryje pasijusite lyg pasakoje apie Alisą veidrodžių karalystėje: tapsite tai milžinais, tai – nykštukais. Veidrodžių labirinte pasijusite lyg nukeliavę atgal į vaikystę: šis labirintas paklaidino jau ne vieną.

„Illusion Rooms“ – itin originali erdvė švęsti vaikų gimtadienius. Šeimininkai yra paruošę net 7 nepakartojamus pasiūlymus gimtadienio šventei. Keletas iš jų tikrai unikalūs. Tiesa, šiuo metu ruošiami dar du, tačiau tai dar kol kas paslaptis – apie juos bus pranešta visai neužilgo, tad sekite naujienas feisbuke.

Viename gražiausių Lietuvos kurortų – Druskininkuose esate kviečiami pasijusti lyg beribėje visatos ervėje – „Galaxy“ salė. Kreivi veidrodžiai padės sulieknėti bent akimirkai. Čia jūsų lauks Dydžio kambarys, pasviręs butas, įdomi iliuzijos atributų kolekcija. Iliuzijos kambariuose net vanduo teka aukštyn. Iliuzijų kambariai Druskininkuose – tai galimybė praleisti laisvalaikį kitaip bei sudalyvauti nepakartojamoje fotosesijoje. Prisiminimai, geros emocijos ir neįprastos nuotraukos liks atminčiai dar tikrai ilgam.

www.illusions.lt

Facebook: IllusionRoomsVilnius

__________

Paverskite gyvenimą pasaka

Karieta

Jei vasaras mėgstate leisti Palangoje, turbūt esate pastebėję kurorto gatvelėmis poilsiautojus vežančią pasakiškai atrodančią karietą. Karališkai pasivažinėti stebinti gražiausias Palangos vietas neatsispiria nei mažas, nei didelis, tikintis stebuklais ir pasakomis...

Na, o jei rudenį planuojate savo šeimos šventę: krikštynas, vestuves, jubiliejų ar varduves – karietą visoje Lietuvoje galite užsisakyti iš anksto. Svečius ar šventės kaltininkus tikrai nustebinsite! Be jokios abejonės, tai – aristokratiška pramoga gražiausioms jūsų gyvenimo akimirkoms! Vestuvėms, bernvakariams, mergvakariams, krikštynoms, filmavimams, išleistuvėms, miesto renginiams, jubiliejams, teminiams vakarams.

Karieta.lt paslaugas Klaipėdoje, o ir visoje Lietuvoje pradėjo teikti 2007 m. pavasarį. Iš pradžių debiutavo teatralizuotoje Nidos miesto atidarymo šventėje. Nuo to laiko dalyvavo daugybėje įvairių renginių ir sėkmingai dirba iki šių dienų. Karieta „Viktorija” buvo pagaminta pagal individualų užsakymą. Stogas ir sėdynės aptrauktos natūralia oda. Stogo gaubtas iš vidaus dengtas skaisčiai raudonu aksomu, kuris kaip senovėje, taip ir dabar, yra laikomas prabangos bei kilmingumo ženklu. Nors karieta nauja ir modernizuota, tačiau jos išvaizda ir funkionalumas visiškai atitinka senovinių karietų stilistiką. Karietos ratai dideli, klasikiniai, kaustyti guma, todėl ji keliu rieda tyliai ir minkštai. Aiškiai girdisi tik žirgo kanopų dundėjimas. Karietoje maksimaliai telpa iki penkių keleivių. Klientui pageidavimus žirgas ir karieta gali būti šventiškai papuošta.

Kokia karieta be žirgo... Susipažinkite: El Mondo. Tai – Holšteino veislės, 6 metų juodbėras gražuolis. Žirgas jaunas, stiprus, drąsus, energingas ir be galo draugiškas. Dėl nuolankaus charakterio El Mondo būna nuolatos apsuptas poilsiautojų, noriai bendrauja su vaikais ir suaugusiais, nepraleidžia progos apuostyti jų rankas ir kišenes ieškodamas skanėstų. Žirgas yra pasiekęs puikių rezultatų tiek konkūre, tiek dailiajame jojime, šioje disciplinoje yra iškovojes net prizinę vietą.

Tiesa, žirgą galima šventėms užsisakyti ir atskirai. Puikiai tinka pasijodinėjimams, fotosesijoms vestuvėse, vaikų gimtadieniams ir pan. Žirgas bus atveštas į jūsų pageidaujamą vietą. Tai gali būti net daugiaaukščio namo kiemas, kolektyvinis sodas ar nuosava sodyba.raugų kompanija.

www.karieta.lt

Užsakymo nr.: PT_88059377