Žmogiškųjų Išteklių Valdymo draugija (Society for Human Resources Management/SHRM www.shrm.org) įkurta Jungtinėse Amerikos Valstijose yra didžiausia žmogiškųjų išteklių profesinė organizacija pasaulyje, turinti 300 000 narių daugiau nei 165 šalyse. Pasak Lauros Hamidovos, FireWorks HRM (www.fworks.az ir www.fireworks.shrm.az) įmonės įkūrėjos, direktorės ir SHRM sertifikuotos trenerės „Geriausias būdas apibūdinti visuomenės misiją yra citata iš jos vizijos:

Mūsų tikslas - pakelti žmogiškųjų išteklių profesiją. Mūsų misija yra įgalinti žmones ir darbo vietas, tobulinant žmogiškųjų išteklių praktiką ir maksimaliai išnaudojant žmogiškąjį potencialą. Mūsų vizija yra sukurti visiems tinkamą darbo pasaulį“.

Daugiau nei 70 metų SHRM dirbo siekdama pakelti žmogiškųjų išteklių profesiją. Šiuo metu ji gali pasigirti 575 ugdymo partneriai ir filialais JAV, Kinijoje, Indijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir NVS. Remiantis „Advanced Management Science Journal“, 93% Fortune 500 įmonių yra SHRM narės.

Laura Hamidova

„Budama pati HR srityje jau 16 metų, matau kiek daug vertingų dalykų gali pasiūlyti SHRM draugija šiuolaikiniams HR profesionalams. Straipsnių, šablonų, „HR Magazine“ žurnalą, daugybe konferencijų, bet mano manimu didžiausia vertybė yra SHRM-CP (SHRM Certified Professional) ir SHRM-SCP (SHRM Senior Certified Professional) visame pasaulyje pripažintos kvalifikacijos“- pasakoja FireWorks HRM įmonės įkūrėja.

Laura nuo 2008 metų esanti SHRM lojalistė, o nuo 2017 metų tapusi vienintelė SHRM sertifikacijos ugdymo programos trenerė Azerbaidžane ir Bahreine, nuo šių metų liepos mėnesio padarė šią sertifikavimo programą prieinama ir Lietuvoje. L.Hamidova prisipažįsta, kad gauti licenciją Lietuvai dėl SHRM ugdymo programos nebuvo taip lengva, nes daug reikalavimų ir lūkesčių iškelia partneriams pati SHRM draugija. Bet tikrai nesigailinti to padariusi, nes jau nuo Spalio 1-os dienos pradės ugdymo programą SHRM sertifikavimui pirmai HR profesionalu grupei iš Lietuvos.

Pastaruoju metu vis labiau populiarėja ne akademinės programos, o profesinės kvalifikacijos. Pagrindinė to priežastis, kaip pasakoja L.Hamidova yra ta, kad Žmogiškųjų Išteklių ir kitoje srityje dirbantiems specialistams svarbiausia yra žinios, kurias galima būtų lengvai panaudoti savo kasdieniniame darbe. O akademinės žinios deja ne visada atsako nei darbuotoju, nei darbdavių lūkesčius. Daugiau apie sertifikacijos vertę galite žiūrėti čia:

Kodėl turėtumėte gauti HR sertifikatą?

Pernai „Payscale“ pranešė, kad 34,2 proc. visų personalo specialistų turi bent vieną žmogiškųjų išteklių sertifikatą. Ir logiška, kad tiek daug norėtų būti sertifikuoti, kai pranešama, kad personalo specialistai, turintys sertifikatus, gaus daugiau paaukštinimų ir greičiau pasieks karjeros sėkmę. „ HR Sertifikavimas yra tikrai naudingas specialistams, kurie planuoja susieti ilgam savo karjerą su Žmogiškaisiais Ištekliais“, - sako „BambooHR“ talentų įgijimo vadovas JD Conway. „Jis gali padėti įrodyti, kad turite gerą žinių bazę, ir parodyti įmonėms, kad žinote ką darote. Jis yra puikus būdas papildyti žinias ir įsitikinti, kad žinote savo profesiją“.

Kai ieškote darbo su žmogiškaisiais ištekliais, daugelyje atvirų pozicijų SHRM-CP arba SHRM-SCP dažnai bus „stiprus pliusas“, tačiau tai ne visada yra griežtas reikalavimas. Vis dėlto, daugeliui kandidatų pretenduojančių į žmogiškųjų išteklių poziciją, tai padės sustiprinti konkurenciją ir parodys įdarbintojui, kad rimtai žiūrite į savo karjerą HR srityje.

Jei jau dirbate HR darbą, SHRM sertifikatas suteikia jums dar vieną pranašumą: galimybę derėtis dėl didesnio atlyginimo.

Net jei jau turite darbą žmogiškųjų išteklių srityje, tarptautinio HR sertifikato įgijimas vis tiek gali būti vertas išlaidų, kai ateis laikas paprašyti padidinti jūsų atlyginimą. Nors 2008 m. HR specialistų sertifikavimas buvo siejamas su 17 procentų didesniu atlyginimu nei tų, kurie neturėjo sertivikavimo, 2019 m. šis procentas padidėjo iki 31,6 proc., Teigia „Payscale“.

Laura Hamidova

SHRM kvalifikacijos įgijimas yra puikus būdas dabartiniams ir busimiems personalo specialistams išsiskirti, kaip šios srities ekspertams. Turint žmogiškųjų išteklių tarptautinį sertifikatą, parodoma kandidato kompetencija, patirtis, atsidavimas ir patikimumas.

Nors yra įrodymų, kad žmogiškųjų išteklių sertifikavimas gali būti naudingas jūsų karjerai, ne kiekvienam žmogiškųjų išteklių specialistui reikia skubėti jį gauti. Jei turite žmogiškųjų išteklių bakalauro ar magistro laipsnį, tai turėtų suteikti gerą pradinę galimybę, kurios reikia norint pradėti karjerą. Bet jei norite atnaujinti savo žinias, vėliau per savo karjerą persvarstykite galimybę sertifikuotis.

Laura.Hamidova@fworks.az
www.fworks.az
www.fireworks.shrm.az
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/laura-hamidova-shrm-cp-a93a5442/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCKvtNciT2YQv5lziqecd3cg

Užsakymo nr.: PT_88017149