„Mano kuruojamos šeimos labai aktyviai registruoja savo vaikus į šį projektą. Ypač jie džiaugiasi, kad vaikai dalyvaujantys projekte „Karatė draugai“ į treniruotes iš mokyklos ir atgal bus pavėžėjami specialiu autobusu. Nemokamos treniruotės, nemokamos stovyklos, nemokamas vaikų pavėžėjimas į treniruotę ir atgal - tai tikrai labai didelė paspirtis socialiai pažeidžiamoms šeimoms ir puiki galimybė jų vaikams patirti fizinio aktyvumo naudą, kurios daugelis jų iki šiol neturėjo. Šis projektas ne tik įtraukia socialiai pažeidžiamus vaikus į naudingą ir prasmingą fizinio aktyvumo veiklą, bet ir realiai mažina jų patiriamą atskirtį.“ – sako Vilniaus rajono dienos centre dirbanti socialinė darbuotoja Natalija.

„Tiek tėveliai, tiek socialiniai darbuotojai, kurie kasdien kreipiasi į mus ir registruoja vaikus į projektą „Karatė draugai“ labai džiaugiasi galimybėmis, kurias turės čia dalyvaujantys vaikai: nemokama apranga, nemokamos treniruotės, nemokama stovykla, nemokamas pavėžėjimas. Labai aiškiai matome, kad šis projektas ne tik įtraukia atskirtį patiriančius vaikus į fizinio aktyvumo veiklas – karatė treniruotes, bet ir yra didelė finansinė paspirtis socialiai pažeidžiamoms šeimos, kurios kitaip neišgalėtų išleisti savo vaikų į sporto būrelį. Todėl sakome, kad tai yra ne tik sporto ir fizinio aktyvumo skatinimo, bet ir socialinis projektas, kuriuo sprendžiame ne tik nepakankamo vaikų fizinio aktyvumo, bet ir jų patiriamos socialinės atskirties problemas. Vaikų registracija į projektą „Karatė draugai“ vyksta labai intensyviai ir tęsiasi. Vietų dar yra, bet jų skaičius ribotas ir kasdien mažėja, todėl kviečiu nedelsti ir skambinti mums telefonu 8 687 39045 jau dabar.“ - sako projekto „Karate draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ iniciatorius ir vadovas K.Krivickas.

Kristupas Krivickas su vaikais

Per pirmąsias registracijos dienas į projektą „Karatė draugai“ jau užsiregistravo virš 100 įvairaus amžiaus vaikų iš socialiai pažeidžiamų, atskirtį patiriančių šeimų. Projektas šiame etape skirtas vaikams gyvenantiems Vilniuje ir Vilniaus rajone. Vaikai į projektą bus registruojami iki pat rugsėjo pabaigos. Planuojama, kad per dvejus metus iš viso į dalyvavimą projekte įsitrauks net 300 vaikų, kuriems teikiama įvairi socialinė pagalba.

Į projektą „Karatė draugai“ savo vaikus registruoti gali visos socialinę pagalbą gaunančios ar socialinių darbuotojų žinioje esančios šeimos gyvenančios Vilniuje ir Vilniaus rajone. Nemokamoms treniruotėms gali būti registruojami mokyklinio amžiaus vaikai ir paaugliai nuo 7 iki 18 metų, nuo 1 iki 12 klasės, tiek berniukai, tiek mergaitės, kurie dėl vienokių ar kitokių gyvenimo aplinkybių patiria socialinę atskirtį, yra socialiai pažeidžiami ar remtini, kuriems teikiama vienokia ar kitokia socialinė pagalba. Visiškai nemokamos treniruotės vaikams prasidės rugsėjo mėnesį. Tėveliams vaikų treniruotės, kurios vyks kelis kartus per savaitę, visiškai nieko nekainuos, maža to, jie nemokamai gaus visą treniruotėms reikalingą aprangą ir inventorių, vasarą nemokamai dalyvaus sporto stovyklose, o į treniruotes juos nemokamai vežios specialus autobusas.

„Vaikų ir paauglių registracija į projektą „Karatė draugai“ vyksta labai aktyviai, tęsiasi toliau ir tęsis iki pat rugsėjo vidurio, todėl vaikų tėveliai ir juos prižiūrintys socialiniai darbuotojai, kurie nori užregistruoti vaikus į šį projektą kviečiami skambinti telefonu 8 687 39045. Vietų skaičius ribotas todėl prašau nedelsti. Treniruotės prasidės jau rugsėjo pradžioje“ – sako projekto „Karatė draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ sumanytojas ir vadovas K.Krivickas.

Projekto „Karatė draugai“ socialiniais partneriais jau tapo Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono savivaldybių atstovai, dienos centrų, socialinės pagalbos įstaigų darbuotojai, švietimo ir ugdymo įstaigų vadovai, socialiniai pedagogai ir socialiniai darbuotojai, Vilniaus miesto socialinių paslaugų centras, Lietuvos švietimo pagalbos asociacija, Lietuvos socialinių pedagogų asociacija, kurie labai operatyviai ir geranoriškai atsiliepė į kvietimą ir prašymą bendradarbiauti ir kiekvieną dieną dalinasi žinia apie projektą, informuoja jų žinioje esančias socialiai pažeidžiamas šeimas apie galimybes, kurias jų vaikams gali suteikti įsitraukimas į projektą „Karatė draugai“.

„Būtent šių žmonių bendradarbiavimo dėka socialiai pažeidžiamos šeimos, kurioms teikiama socialinė pagalba dažniausiai ir sužino apie projektą. Nes būtent pagalbą teikiantys socialiniai darbuotojai ir yra arčiausiai savo kuruojamų šeimų ir jose augančių vaikų. Dėkoju jiems visiems už bendradarbiavimą ir sakau AČIŪ kiekvienam! Projektu „Karatė draugai“ mes visi siekiame bendro tikslo – kad socialiai pažeidžiami vaikai gyventų kaip įmanoma labiau visavertį gyvenimą, kad jų patiriamas nepriteklius mažėtų, o galimybės didėtų, kad jie nepaisant savo sunkesnės padėties turėtų vienodas galimybes įsitraukti į naudingą ir prasmingą fizinio aktyvumo veiklą.“ - sako projekto iniciatorius ir vadovas Kristupas Krivickas.

Projekte „Karatė draugai“ dalyvaujantys vaikai nemokamai lankys treniruotes kiokušin karatė mokykloje OYAMA, dovanų gaus visą reikalingą aprangą, į sporto salę juos nemokamai pavežės specialus autobusas, vasarą nemokamai dalyvaus stovykloje.

Kiokušin karatė yra stipriausias karate stilius pasaulyje ir viena populiariausių sporto šakų mūsų šalyje. Lietuvos kiokušin karatė mokykla yra viena geriausių pasaulyje, o treniruotes dešimtyse klubų įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose lanko tūkstančiai vaikų, paauglių ir suaugusių. Lietuvos kiokušin karatė atstovai nuolat laimi Europos ir Pasaulio turnyrus, tampa Europos ir Pasaulio čempionais. Kiokušin karate federacija pripažįstama kaip viena geriausių sporto organizacijų Lietuvoje.

„Džiaugiamės, kad projekto „Karatė draugai“ dėka į mūsų gretas galės įsilieti dar daugiau socialiai pažeidžiamų vaikų, kuriems treniruotėse išsiugdyta disciplina, sutvirtėjęs charakteris, padidėjusi savivertė padės gyvenime geriau integruotis į visuomenę, gyventi aktyviai, sveikai ir patirti nuolatinio fizinio aktyvumo naudą.“ – sako K.Krivickas

Praėjusiais mokslo metais dėl Covid - 19 pandemijos ir šalyje paskelbto karantino ribojimų vaikai neteko galimybės sportuoti, dėl to dar labiau sumažėjo jų fizinis aktyvumas, jie dar daugiau laiko praleido nuotolinėse pamokose, dar ilgiau sėdėjo palinkę prie kompiuterių, dar labiau įsitraukė į virtualią erdvę, socialinius tinklus, dėl to dar didesnę laiko dalį praleidžia sėdėdami ir įsmeigę akis į telefonų ir kompiuterių ekranus. Pasibaigus karantino ribojimams daugelis vaikų, o ypač socialiai pažeidžiamų, taip ir negrįžo į įprastas fizinio aktyvumo veiklas.

„Iš tėvų ir socialinių darbuotojų atsiliepimų matome, kad šiuo projektu prisidedame prie socialinės atskirties mažinimo Lietuvoje ir suteikiame labiausiai pažeidžiamiems vaikams galimybę geriau integruotis į neformalųjį ugdymą, įtraukiame vaikus į prasmingą ir naudingą fizinio aktyvumo veiklą. Šis projektas unikalus ir išskirtinis tuo, kad visi projekte dalyvaujantys socialiai pažeidžiami vaikai ne tik nemokamai lankys treniruotes, gaus visą reikalingą aprangą ir dalyvaus stovyklose, tačiau, kas jiems ypač aktualu ir svarbu – į treniruotes ir atgal jie bus vežiojami specialiai skirtais autobusais. Rengiant projektą šį pavėžėjimo aspektą akcentavo visi su socialiai pažeidžiamais vaikais dirbantys specialistai ir įstaigų vadovai. Džiaugiamės, kad tam buvo skirtas finansavimas ir galėsime dar efektyviau mažinti šių vaikų patiriamą atskirtį ir dar sklandžiau juos integruoti į neformalųjį ugdymą, fizinio aktyvumo veiklas.“ – sako projekto vadovas K.Krivickas

Projektas „Karatė draugai“ bus vykdomas dvejus metus ir per tą laiką suteiks galimybę šimtams socialinės rizikos šeimose augantiems ar kitokią valstybės teikiamą socialinę pagalbą gaunantiems vaikams tiesiogiai įsitraukti į prasmingą ir naudingą sporto veiklą, nemokamai lankyti karatė treniruotes kiokušin karatė mokykloje OYAMA kur jie reguliariai, kelis kartus per savaitę specialiu autobusu bus saugiai atvežami į treniruočių salę, ten sportuos, bus mokomi kiokušin karatė technikos, bus ugdoma disciplina, kovotojo charakteris, stiprinamas fizinis pajėgumas, lavinamas greitis, jėga, ištvermė, koordinacija, jie bus mokomi ne tik karate technikos pagrindų, tačiau, kas ne mažiau svarbu, bus ugdomos mokinių psichologinės savybės, gerinama emocinė būseną, bus stiprinamas savivertės jausmas, ugdoma pagarba aplinkiniams, mokoma drausmės, tvarkos ir disciplinos.

„Registracija į projektą vis dar tęsiasi. Vietų skaičius ribotas todėl kviečiu visus tėvelius ir socialinius darbuotojus nedelsti ir registruoti vaikus į mūsų projektą jau dabar telefonu 8 687 39045. Juk visi siekiame bendro tikslo - pagerinti socialiai pažeidžiamų vaikų gyvenimo kokybę, įtraukti juos į naudingą ir prasmingą veiklą, skatinti vaikų fizinį aktyvumą ir mažinti jų patiriamą socialinę atskirtį!” - sako projekto „Karate draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ sumanytojas ir vadovas K.Krivickas

Projektas „Karatė draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Projektą iniciavo ir įgyvendina kiokušin karate mokykla OYAMA.

Užsakymo nr.: PT_87994893

Dalintis
Nuomonės