„Mano įsteigta kyokushin karatė mokykla OYAMA pradeda įgyvendinti bendrai Sporto rėmimo fondo lėšomis finansuojamą projektą „Karatė draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ ir kviečia visus Vilniuje ir Vilniaus rajone gyvenančius mokyklinio amžiaus vaikus ir paauglius nuo 7 iki 18 metų, kurie dėl vienokių ar kitokių gyvenimo aplinkybių patiria socialinę atskirtį, yra socialiai pažeidžiami ar remtini, kuriems teikiama vienokia ar kitokia socialinė pagalba, lankyti treniruotes mūsų karate mokykloje OYAMA nemokamai. Visiškai nemokamos treniruotės vaikams prasidės rugsėjo mėnesį.

Kristupas Krivickas

Tėveliams vaikų treniruotės, kurios vyks kelis kartus per savaitę, visiškai nieko nekainuos, maža to, jie nemokamai gaus visą treniruotėms reikalingą aprangą ir inventorių, vasarą nemokamai dalyvaus sporto stovyklose, o į treniruotes juos nemokamai vežios specialus autobusas. Šiuo metu kaip tik vyksta vaikų ir paauglių registracija, todėl kviečiu vaikų tėvelius ir juos prižiūrinčius socialinius darbuotojus skambinti mums telefonu 8 687 39045 ir užregistruoti vaikus į šį projektą. Vietų skaičius ribotas todėl kviečiu nedelsti.“ – pristatydamas projektą „Karate draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ sakė jo sumanytojas ir vadovas K.Krivickas.

Kyokushin karate mokykla OYAMA

Projekto dalyviais gali būti registruojami visi Vilniaus mieste ir Vilniaus rajone gyvenantys mokyklinio amžiaus vaikai nuo 7 iki 18 metų, kurie dėl tam tikrų priežasčių yra prižiūrimi socialinių darbuotojų, arba jiems teikiama vienokia ar kitokia socialinė pagalba, yra paskirta socialinė parama ar taikoma atvejo vadyba, lanko dienos centrą ir pan.

„Socialiniai darbuotojai jau šiuo metu aktyviai registruoja vaikus į mūsų projektą ir kviečia tai daryti jų žinioje esančių vaikų tėvelius. Atsakydamas į dažniausiai jų užduodamą klausimą noriu pasakyti, kad šis projektas suteikia galimybę lankyti karate treniruotes nemokamai visiems Vilniuje ir Vilniaus rajone gyvenantiems vaikams, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių yra socialinių darbuotojų žinioje. Vadinasi valstybė yra nusprendusi, kad šiame gyvenimo etape šiems vaikams reikia socialinio palaikymo, priežiūros, paramos. Šis projektas ir yra specialiai sukurtas, būtent jiems. Todėl prašau ir kviečiu socialinius darbuotojus imtis iniciatyvos, susisiekti su mumis ir užregistruoti jų žinioje esančius vaikus į nemokamas treniruotes.“ – sako projekto „Karatė draugai“ iniciatorius ir vadovas K.Krivickas.

Kristupas Krivickas

K.Krivicko įsteigtos kyokushin karatė mokyklos OYAMA įgyvendinamas vaikų fizinį aktyvumą skatinantis projektas „Karatė draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ bus vykdomas dvejus metus ir per tą laiką suteiks galimybę šimtams socialiai pažeidžiamų ir atskirtį patiriančių vaikų iš Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono ne tik nemokamai lankyti karatė treniruotes, nemokamai dalyvauti stovyklose ir varžybose, nemokamai gauti visą reikiamą aprangą ir inventorių, bet ir projekte dalyvaujantiems vaikams nuolat organizuos specialias žinomų žmonių ir garsių sportininkų vedamas treniruotes, kuriose jie dalinsis savo patirtimi, savo pavyzdžiu motyvuos ir įkvėps jaunuosius projekto dalyvius.

Kristupas Krivickas

„Kyokushin karatė yra viena populiariausių sporto šakų mūsų šalyje, Lietuvos kyokushin karatė mokykla yra viena geriausių pasaulyje, o treniruotes lanko tūkstančiai vaikų, paauglių ir suaugusių. Mūsų atstovai nuolat laimi Europos ir Pasaulio turnyrus. Turime išugdę daugybę Europos ir Pasaulio kyokushin karatė čempionų. Džiaugiamės, kad tarp garsiausių mūsų sportininkų yra ir labai daug moterų, o treniruotes klubuose aktyviai lanko ne tik vaikinai, bet ir merginos. Todėl projekte „Karatė draugai“ kviečiame dalyvauti ir mergaites.“ – sako K.Krivickas.

Praėjusiais mokslo metais dėl Covid - 19 pandemijos ir šalyje paskelbto karantino ribojimų vaikai neteko galimybės sportuoti, dėl to dar labiau sumažėjo jų fizinis aktyvumas, jie dar daugiau laiko praleido nuotolinėse pamokose, dar ilgiau sėdėjo palinkę prie kompiuterių, dar labiau įsitraukė į virtualią erdvę, socialinius tinklus, dėl to dar didesnę laiko dalį praleidžia sėdėdami ir įsmeigę akis į telefonų ir kompiuterių ekranus. Pasibaigus karantino ribojimams daugelis vaikų, o ypač socialiai pažeidžiamų, taip ir negrįžo į įprastas fizinio aktyvumo veiklas.

Kristupo Krivicko karatė

„Džiaugiamės galėdami savo projektu prisidėti prie socialinės atskirties mažinimo Lietuvoje ir suteikti labiausiai pažeidžiamiems vaikams pilnavertę integraciją į neformalųjį ugdymą, įtraukti vaikus į prasmingą ir naudingą fizinio aktyvumo veiklą, padėti ugdyti ir formuoti juos kaip asmenybes. Šis projektas unikalus ir išskirtinis tuo, kad visi projekte dalyvaujantys socialiai pažeidžiami vaikai ne tik nemokamai lankys treniruotes, gaus visą reikalingą aprangą ir dalyvaus stovyklose, tačiau, kas jiems ypač aktualu ir svarbu – į treniruotes ir atgal jie bus vežiojami specialiai skirtais autobusais. Rengiant projektą šį pavėžėjimo aspektą akcentavo visi su socialiai pažeidžiamais vaikais dirbantys specialistai ir įstaigų vadovai. Džiaugiamės, kad tam buvo skirtas finansavimas ir galėsime dar efektyviau mažinti šių vaikų patiriamą atskirtį ir dar sklandžiau juos integruoti į neformalųjį ugdymą, fizinio aktyvumo veiklas. Kviečiu visus Vilniaus mieste ir Vilniaus rajone gyvenančių socialiai pažeidžiamų vaikų tėvelius, globėjus, mokyklų, dienos centrų vadovus, socialinius darbuotojus, kurie rūpinasi ir globoja jų žinioje esančius atskirtį patiriančius vaikus jau dabar registruoti juos į šį projektą telefonu 8 687 39045.“

Kristupas Krivickas

Šis projektas bus vykdomas dvejus metus ir per tą laiką suteiks galimybę šimtams socialinės rizikos šeimose augantiems ar kitokią valstybės teikiamą socialinę pagalbą gaunantiems vaikams tiesiogiai įsitraukti į prasmingą ir naudingą sporto veiklą, nemokamai lankyti karatė treniruotes kyokushin karatė mokykloje OYAMA kur jie reguliariai, kelis kartus per savaitę specialiu autobusu bus saugiai atvežami į treniruočių salę, ten sportuos, bus mokomi kyokushin karatė technikos, bus ugdoma disciplina, kovotojo charakteris, stiprinamas fizinis pajėgumas, lavinamas greitis, jėga, ištvermė, koordinacija, jie bus mokomi ne tik karate technikos pagrindų, tačiau, kas ne mažiau svarbu, bus ugdomos mokinių psichologinės savybės, gerinama emocinė būseną, bus stiprinamas savivertės jausmas, ugdoma pagarba aplinkiniams, mokoma drausmės, tvarkos ir disciplinos.

„Šiuo projektu skatiname tiesioginį vaikų įsitraukimą į sportą ir aktyvų judėjimą. Žinome, kad šeimose, kuriose augantiems vaikams teikiama vienokia ar kitokia socialinė pagalba vaikų galimybės įsitraukti į sportą, lankyti treniruotes, būrelius yra labiau apribotos. Mūsų vykdomas projektas „Karatė draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ įgalins tokius vaikus integruotis į jiems taip reikalingą fizinio aktyvumo veiklą, įgyti prasmingą ir naudingą užsiėmimą.“ – sako projekto vadovas K.Krivickas.

Kristupo Krivicko karatė

Projektas „Karatė draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Per dvejus metus projekto įgyvendinimui numatyta skirti 276 000 eurų, nuosavomis lėšomis prisidės ir projektą įgyvendinanti kyokushin karatė mokykla OYAMA.

„Labai džiaugiamės, kad šis projektas išvydo dienos šviesą ir socialiai pažeidžiami vaikai turės tokias geras galimybes sportuoti ir integruotis į naudingą ir prasmingą neformaliojo švietimo veiklą. Tiek rengiant projektą, tiek šiuo metu, kai kasdien tenka bendrauti su dienos centrų, socialinės paramos ir ugdymo įstaigų atstovais, mokyklų ir kitų įstaigų socialiniais darbuotojais ir vaikų tėveliais, atkreipėme dėmesį, kad jiems visiems itin aktualu, kad šis projektas numato ne tik nemokamas treniruotes, stovyklas ir varžybas, tačiau ir pavėžėjimą į treniruotes. Tai iš tiesų labai priartina vaikus prie jiems siūlomų šio projekto galimybių, didina projekto prieinamumą ir realiai mažina vaikų patiriamą atskirtį.

Kristupas Krivickas

Per visą projekto įgyvendinimo laikotarpį jame turės galimybę dalyvauti net 300 Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono socialiai pažeidžiamų, atskirtį patiriančių, mokyklinio amžiaus vaikų nuo pirmos iki dvyliktos klasės. Projektas startuoja nuo šių metų rugsėjo ir bus vykdomas dvejus metus, iki 2023 metų vasaros.

Projektas „Karatė draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Šiuo metu vykdoma dalyvių registracija, kuri tęsis iki rugpjūčio pabaigos.

„Todėl dar kartą kviečiu visus tėvelius ir socialinius darbuotojus registruoti vaikus į mūsų projektą jau dabar telefonu 8 687 39045. Juk visi siekiame bendro tikslo - pagerinti socialiai pažeidžiamų vaikų gyvenimo kokybę, įtraukti juos į prasmingą veiklą, skatinti vaikų fizinį aktyvumą ir mažinti jų patiriamą socialinę atskirtį!” - sako projekto „Karatė draugai – dienos sporto centras socialiai remtiniems vaikams“ sumanytojas ir vadovas K.Krivickas.

Užsakymo nr.: PT_87944119

Dalintis
Nuomonės