Kaip sako žinomas kulinaras Jonas Jonušas, lauke kepamas maistas – mėgstamas jau nuo tada, kai tik žmonija išmoko ugnį pažaboti. „Visame pasaulyje žmonės tiesiog dievina keptą ant žarijų maistą. Greita, paprasta ir skanu“, – įsitikinęs J. Jonušas. Pasak virtuvės šefo, šiuo metu ir mūsų šalyje itin populiaru grilio patiekalus patiekti net ir per šventes, iškilmes. Tiesiog daugelis šiandien renkasi šventės formatą, kai svečiai nesėdi prie ilgų stalų, o daugiau bendrauja grupelėmis, pasivaikšto eidami pasiimti kokteilių ar užkandžių.

Jonas Jonušas

„Aš labai už tokį vakarėlio formatą, nes žmonės gali paragauti daugiau skirtingų dalykų arba įsidėti į savo lėkštę to, ko labiau pageidauja. Išeina toks vasariškas „švediškas stalas. Žmonės tiesiog išmoko vertinti gerai pagamintą ir čia pat patiekiamą maistą“, – teigia kulinaras ir atlikėjas J. Jonušas, daugeliui gerai pažįstamas ir kaip buvęs kultinės grupės „B‘Avarija“ narys. Žinomas vyras šią vasarą leidžia didžiausiame Lietuvos kurorte – Palangoje.

Jonas Jonušas

Jis yra pakviestas vadovauti gurmaniškai oazei „Mediterranean by No Chef“, duris atvėrusiai vakarinėje Palangos miesto dalyje esančio stilingo boutique viešbučio „Smilčių vilos“ lauko terasoje. J. Jonušas poilsiautojus lepina pasirinkęs kurortinį formatą – Viduržemio jūros virtuvę: jūros gėrybės, šviežios daržovės, alyvuogių aliejus, aukštos kokybės mėsa. Kaip sako Jonas, šio restorano pagrindinis akcentas yra tas, kad jis pats sukasi prie grilio ir betarpiškai bendrauja su klientais. „Žodžiu, virtuvės šefas lankytojų akivaizdoje pats viską kepa, verda. Man visada įdomu sužinoti, kodėl žmonės valgo vienaip ar kitaip. Smagiai apie viską pabendrauju su lankytojais, kartais tenka pagaminti ir kažką konkretaus pagal idividualų užsakymą. O kodėl gi ne? Norisi, kad vieta būtų gyva ir jauki“, – įsitikinęs J. Jonušas.

J. Jonušo receptas

Jonas Jonušas

Jonas sutiko atskleisti keletą patarimų, ruošiant maistą ant griliaus. Jei tik yra laiko, mėsos patiekalus kepkite jau kambario temperatūros. t.y. ne tiesiai ištrauktus iš šaldytuvo. Mėsos patiekalus kepkite ant kuo karštesnio grilio ir kuo trumpiau, tokiu būdų išlaikydami juos sultingus. Po kepimo, kepsnius būtina šiek tiek, bent kelias minutes, palaikyti prieš valgant, kad sultys esančios viduje susigulėtų (mėsa dar šiek tiek kepa vien nuo tos temperatūros, kurią gavo ant grilio). Saldžius padažus, marinatus ar glazūras tepkite ant kepamų gaminių tik proceso pabaigoje.

„Mediterranean by No Chef“ virtuvės šefas šią vasarą siūlo paskanauti ant griliaus kepto arbūzo su feta sūriu ir mėtomis ir dalinasi šio skanėsto receptu. Arbūzas turėtų būti ne pernokęs, bet saldus ir tvirtas. Grilio groteles reikėtų pavalyti popierine servetėle su šiek tiek aliejaus ir tiesiog uždėti kepti supjaustytą arbūzą. Kepant reikėtų kiek pasukioti ir kartą apversti, kad nesubyrėtų. Kepto arbūzo riekeles pagardinkite šiek tiek fetos sūrio, mėtomis; galima dar pridėti alyvuogių ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi.

KAMADO BONO – kamado tipo kepsninių lyderiai Lietuvoje

Vargu, ar rastume Lietuvoje tikrą griliuotoją, kuris nežinotų Kamado BONO kepsninės. Pirmiausia todėl, kad būtent šis lietuvių sukurtas prekės ženklas išpopuliarino kamado tipo kepsnines mūsų šalyje. Pirmieji subūrė net 93 000 narių turinčią grilio mėgėjų ir profesionalų bendruomenę feisbuko platformoje – grupę ,,Lithuania grilling&smoking”. Kamado BONO yra ir didžiausio Baltijos šalyse grilio ir BBQ festivalio, kuris šiemet vyks rugsėjo 11 d. „Vilniue Grand Resort“ komplekse, organizatoriai. Tad akivaizdu, kad ši kompanija siūlo kur kas daugiau nei kepsninę.

KAMADO BONO

Būtent dėl to, kad BONO yra ne tik aukštos kokybės kepsninė, bet tuo pačiu ir smagaus, naudingo prie grilio praleisto laiko garantas, ji ir siūloma jūsų vasariškiems grilio vakarėliams bei smagioms išvykoms į gamtą.

Visuomet smalsu paanalizuoti, kodėl ši kepsninė tokia populiari? Pirma, tai – aukštos kokybės kepsninė, kuri siūlo gausiausią bazinę komplektaciją kamado kepsninių tarpe Lietuvoje. Antra, BONO turi geriausias garantines sąlygas rinkoje bei „Bono Care“ apsaugą savo produktui nuo nelaimingų atsitikimų. Trečia, BONO galima rasti ne tik jų salonuose Vilniuje ir Kaune, bet ir daugumoje didžiųjų prekybos tinklų parduotuvių visoje Lietuvoje. Ketvirta, BONO darbuojasi tik savo srities profesionalai ir griliaus entuziastai. Smagi ir netikėta detalė – net du darbuotojai yra parašę ir išleidę savo receptų knygas! Kad savo sritį minėta kompanija išmano puikiai, rodo akivaizdžiai didėjantis šio ženklo populiarumas Europoje ir už jos ribų. Pavyko suskaičiuoti net devyniolika šalių, kuriose BONO turi savo atstovybes. Malonus netikėtumas: be lietuvių juos ypatingai pamėgę italai! Penkta, Kamado BONO turi didžiausią grilio ir BBQ priedų bei aksesuarų asortimentą Lietuvoje. Tarkime jų sukurtos „Texas Club“ linijos produktų sąraše galima rasti visko, ko reikia geram grilio laisvalaikiui – nuo kietmedžio anglių, uzbekiškų kazanų plovui, iki šių metų instagramo top daikto – „Grand Feu“ puodo. O kur dar įvairios karšto rūkymo kaladėlės bei pasaulyje pripažinti ir apdovanojimu įvertinti suomiški „Poppamies“ padažai ir prieskoniai. Beje, ar žinojote, jog šių metų griliuotojų trend‘as – tvarkinga ir patogi namų griliaus zona. Ją nagingi lietuviai mėgsta kurtis patys, o tie, kurie laiko tam stokoja, renkasi @KamadoSpace lauko stalus/virtuves.

Šešta, puiki kaina, o tiksliau – nenuginčyjamai geriausias kainos ir kokybės santykis. Taigi kepkite, tobulėkite, gilinkite žinias ir smagiai leiskite laiką prie griliaus!

www.kamadobono.lt

www.kamadospace.lt

www.grandfeu.lt

____________

Tarsi tikri vikingai: mėsos ir ugnies profesionalai

CHEF THE VIKING

CHEF THE VIKING savo veiklą pradėjo nuo maitinimo paslaugų teikimo renginiuose, tikrojo amerikietiško BBQ, kuomet didžioji dalis patiekalų kepama lėtai ir žemoje temperatūroje. BBQ ir mėsos ekspertas Vylius Blauzdavičius, kurdamas šventę gomuriui, netrukus suprato, kaip sunku rasti aukštos kokybės mėsos, o dar sunkiau užtikrinti jos nuolatinį, nenutrūkstamą tiekimą. „Didžiausia problema, su kuria susidūrėme: perkant mėsą tiesiog vyksta loterija. Vieną kartą kokybė maksimali, kitą kartą, žiūrėk, jau mėsa nelabai nevalgoma, nors gamintojas tas pats. Todėl priėmiau sprendimą, jog būsime už viską atsakingi patys: nuo mėsos pasirinkimo, iki jos brandinimo, išpjaustymo, supakavimo ir pardavimo savo firminėse parduotuvėse ar pas partnerius bei jos ruošimo renginiuose”, – sako V. Blauzdavičius.

Pagrindinis CHEF THE VIKING prioritetas, kuriant tiek mėsos produktus, tiek ruošiant maistą šventėse, visada buvo ir bus – aukščiausia kokybė. Tad įmonės įkūrėjai džiaugiasi, jog klientai ypač vertina tai, nes įsigydami produkciją žino, kad kokybė visada bus tik pati aukščiausia. CHEF THE VIKING asortimente – pačių sausai brandinta ir išpjaustyta jautiena, pačių kurti kiaulienos gaminiai. Nuo trisdešimties dienų sausai brandintų steikų, iki naminių Chorizo dešrelių ar šašlykų. O taip pat viskas, ko reikia gerai mėsai ruošti: nuo pačių kurtų prieskonių mišinių ir padažų iki virtuvės įrankių. Be to, „vikingai” gali paruošti jūsų šventei – vestuvėms, jubiliejams, įmonių vakarėliams, vykstantiems visoje Lietuvoje, išskirtinių patiekalų, surengti edukacinę programą. Taipogi, organizuojamos privačios degustacinės vakarienės įmonės įrengtoje studijoje netoli Vilniaus.

CHEF THE VIKING produkcijos galima rasti dviejose firminėse parduotuvėse Vilniuje bei šešiolikoje partnerių parduotuvių aštuoniuose Lietuvos miestuose. Produkcija gali atkeliauti ir tiesiai iki jūsų namų durų, užsisakius: www.cheftheviking.lt

____________

Egzotinės šviežių vaisių sultys ir ledai, prisotinti saulės energijos

SUN 365

Metuose yra 365 dienos... Kai kurios debesuotos, kai kurios tiesiog nuobodokos. Tačiau, kas mus priverčia pasijusti geriau, kas skatina svajoti, tobulėti, kurti? Be abejo, tai saulė...

Saule reikia dalintis, – įsitikinę prekės ženklo SUN 365 įkūrėjai. Štai kodėl kiekvienas SUN 365 sulčių lašas, prisotintas natūralių vitaminų ir mineralų, yra dalelė saulės energijos, kuri įgalina kurti, tobulėti ir juoktis.

Nepamainomas vasaros išvykų ir piknikų atributas, tai – šviežios šalto spaudimo apelsinų sultys, bene labiausiai pamėgtas lietuvių sulčių skonis. SUN 365 trokšta jį padaryti tobulu – maišydami apelsinus iš skirtingų žemynų, siekiant sutelkti maksimalų kiekį saulės energijos kiekviename gurkšnyje. Taigi, jis nei per rūgštus, nei per saldus... Egzotinių vaisių megėjams siūloma išmėginti trintų vaisių kokteilius iš mangų, kokosų-ananasų, kivių bei braškių. Visos SUN365 sultys ruošiamos vaisius spaudžiant lėtaeigėmis sulčiaspaudėmis. Taip išspaudžiamos sultys neįkaista, kaip kad nutinka naudojant centrifūgines sulčiaspaudes. Dėl to šalto spaudimo sultyse išsaugoma iki penkių kartų daugiau maistingų medžiagų. Be to, sultys nėra virinamos, o tai leidžia išlikti visoms maistinėms, skonio ir kvapo savybėms.

Rinkos naujiena: SUN365 ledai. Tai vieninteliai rinkoje lietuviški ledai, pagaminti iš šviežių vaisių! Be pridėtinio cukraus ir tik iki 50 kcal porcijoje! Šie ledai gaminami

iš šviežiai spaustų vaisių, be jokių dirbtinių priedų. Nereikia turėti chemijos bakalauro diplomo, kad suprastumėte produkto sudedamąsias dalis. Tiesiog šiuose leduose nerasite jokio pridėtinio cukraus, dėl to jie visai nekaloringi. Nors šie ledai atsirado dar tik šią vasarą, tačiau jau spėjo užkariauti lietuvių širdis savo egzotiniais skoniais, kurių yra net trys: mango, mėlynių bei kokoso-ananasų. Turbūt niekas nesuabejotų, jog geriausias vasariško vakarėlio desertas – gaivinantys ledai. O jei jie dar dvelkia šviežiais egzotiniais vaisiais...

www.sun365.today

Facebook: sun365.today

Instagram: sun365juices

_______________

Įsimintina skonių fiesta jūsų kieme prie griliaus

MĖSOS BROLIAI

MĖSOS BROLIAI – specializuotos mėsos gaminių ir griliaus prekių parduotuvės; viena jų – su įrengta barbekiu rūkykla, kuri kūrenama anglimi ir malkomis. Asortimente rasite kiaulienos, sausai brandintos jautienos gaminių, ėrienos, vištienos, veršienos ar net antienos. Patyrę meistrai visada pasiruošę jums padėti išsikepti skaniausią kepsnį orkaitėje, ant griliaus ar barbekiu kepsninėje. Jei neturite laiko paruošti pagrindinio patiekalo savo šventiniam stalui ar iškylai, MĖSOS BROLIAI mielai tai padarys už jus.

Maistas yra malonumas, o šventėse jo turi būti daug! Organizuojate šventę, iškylą ar grilio vakarėlį? Įsimintiną skonių fiestą MĖSOS BROLIAI sukurti gali kad ir jūsų kieme! Profesionalūs BBQ meistrai pasirengę atvykti į bet kuriame Lietuvos kampelyje vykstančią šventę su aiškiu tikslu – nustebinti skoniais ir sukurti tokią patirtį, kurią su svečiais norėsite kartoti dar ne kartą! Skanią atmosferą MĖSOS BROLIAI pasirengę kurti visur ir visada, o meniu taip pat neribotas: mėsos, žuvies, jūros gėrybių ar daržovių patiekalai.

Jei mėgstate prie griliaus ar kepsninės šeiminkauti patys MĖSOS BROLIAI gali pasiūlyti kokybiškos mėsos produktų, kurie reikalauka minimalių gaminimo pastangų, o rezultatas pradžiugins. Siūloma rinktis marinuotus kiaulienos ar vištienos šašlykus, chorizo ar graikiškas kiaulienos dešreles, marinuotą viščiuką ar atskiras vištienos dalis, steikus iš Urugvajaus, Brazilijos ar Argentinos. Kai norisi paragauti ko nors dar neragauto, nesidrovėkit klausti broliškų patarimų. Kiekvienas MĖSOS BROLIŲ komandos narys ne tik pagelbės renkantis mėsą ar kitus produktus, derančius prie jos, bet ir tinkamiausią kepimo temperatūrą ar lengvą firminį receptą pasakys.

MĖSOS BROLIAI keičiasi, tad sekite visas naujienas!
www.mesosbroliai.lt

Facebook: mesosbroliai

Instagram: @mesosbroliai

___________________

Leiskitės į nepakartojamą kulinarinę patirtį kartu su DAUMANTŲ

DAUMANTŲ

Kol dar lepina vasariški orai, DAUMANTŲ kviečia visus mėgiamiausius patiekalus gaminti ir ragauti gryname ore. Juk nesibaigiantys pokalbiai gamtoje kartu su draugais ar šeima ir gardžiausiais valgiais yra tai, kas suteikia atostogoms nepamirštamas akimirkas. Kiekvieną skonį puikiai atskleis ir papildys DAUMANTŲ padažai ir pagardai, kurių gausus asortimentas pritaikytas net ir pačiam išrankiausiam maisto mylėtojui. Visai nesvarbu, ką norisi gaminti: grilinti sultingus mėsainius, sukurti marinatą gardžiam šašlykui ar pagardinti gaivias salotas – DAUMANTŲ suteiks galimybę improvizuoti ir iš naujo atrasti iškylas gamtoje.

Klasikinio skonio mėgėjai žino, jog keliaujant į gamtą, pikniko krepšyje su savimi būtina turėti DAUMANTŲ „Karališką“ originalaus skonio pomidorų padažą, puikiai derantį prie visko. Tradicinio, laiko patikrinto skonio paslaptis – beveik du kilogramai sultingų, saulėje užaugintų pomidorų, telpančių kiekviename indelyje. Gaminant „Karališko“ originalaus skonio padažą, nenaudojami jokie konservantai ar saldikliai, o skonio sodrumą ir jo aromatą praturtina citrinų sultys. Natūralaus skonio pomidorų padažą lengva pritaikyti gausybei receptų – nuo mėsos patiekalų, keptų ar troškintų daržovių iki paprasčiausių užkandžių. Šis produktas – puikus pasirinkimas vertinantiems universalumą.

Naujausiomis tendencijomis ir pirkėjų poreikiais nuolat besirūpinantys DAUMANTAI savo gaminių racioną šiemet papildė ir becukriais produktais – pomidorų padažu ir kečupu. Jų sudėtyje nėra pridėtinio cukraus, fruktozės, saldiklių ar konservantų. Sodrus šių padažų skonis išgaunamas naudojant didesnį kiekį pomidorų pastos, o jį praturtina aromatingi natūralūs prieskoniai: saldžiosios raudonosios paprikos, kvapnieji gvazdikėliai ir cinamonas.

Aštresnių pojūčių mėgėjai parduotuvių lentynose gali rasti išskirtinių „Wow Mama“ linijos BBQ padažų, kurie puikiai tinka amerikietiškomis tradicijomis įkvėptiems grilio patiekalams. Įkaitusios žarijos ir vasariškai švelnus dūmo kvapas taip dera su ryškiu BBQ padažo aromatu, jog norisi kuo greičiau sėsti prie iškylų stalo. „Wow Mama“ BBQ padažų asortimente – net trys skirtingos rūšys: klasikinio skonio „BBQ Classic“, aštrusis „BBQ Cayenne“ ir ypatingu juoduoju česnaku pagardintas „BBQ Black Garlic“. Unikalus šių padažų skonis įkvėps jus leistis į kulinarinius eksperimentus ant grilio, kad ir kur būtumėte.

www.daumantai.lt

Facebook: Daumantu

Instagram: daumantu_wowmama

_________________

Ant grotelių keptas sūris – nauja idėja vakarėliui

Lukšių pieninė

Ką paprastai savaitgalio iškylų metu kepate ant grotelių? Šašlykai, dešrelės, žuvis – ganėtinai pabodęs variantas... O ar kada nors buvo toptelėjusi mintis ant grotelių išsikepti sūrį? Prancūzai kepa kamamberą, kipriečiai – halumį. O kodėl gi ant grotelių nepakepus tradicinio lietuviško varškės sūrio?

Juk tai – taip gardu ir paprasta! Tarkim, tradicinį „Senolių Lietuvišką“ varškės sūrį (22 proc.) riebumo apibarstykite pipirais, druska, petražolėmis, rozmarinais, krapais, bazilikais ar kitais jūsų mėgstamais prieskoniais, įvyniokite sūrį į aliuminio foliją ir kepkite ant grotelių iš abiejų pusių apie 10-15 min. Po to nuimkite folijos viršų, kad sūris dar kiek apskrustų ir pasidengtų traškia plutele. Skanaus!

Tradiciniai „Senolių Lietuviškas“ sūriai gaminami išlaikant senovinę lietuvišką receptūrą ir gamybos tradicijas. Sūriai gaminami iš aukštos kokybės pasterizuoto karvių pieno, be sintetinių priedų, konservantų. Tradicinių varškės sūrių liniją sudaro sūriai su prieskoniais, naudojami tradiciniai lietuviški priedai: druska ir kmynai.

Iškylaujant kaip gurmaniškų užkandžių siūloma paragauti rūkytų bei keptų „Lukšių pieninės“ sūrių. Tai – idealus gurmaniškas užkandis pagal senąsias Zanavykų krašto tradicijas. „Lukšių“ rūkytas varškės sūris su kumpiu – riebios varškės sūris, pagardintas kiaulienos kumpiu bei prieskoniais. Kumpis šiam sūriui suteikia subtilų skonį ir aromatą. Produktas pasižymi dūmų kvapu, nelygia, natūraliai susiformavusia spalva: nuo baltai geltonos iki rusvos. Rūkytas varškės sūris su džiovintais pomidorais, pagardintas bazilikais, pipirais, kmynais. Rūkytas varškės sūris su česnakais – išskirtinio skonio produktas, pagardintas natūraliais prieskoniais, nėra aštrus. Naujiena: „Senolių Zanavykų“ keptas varškės sūris, pagardintas ciberžole. Originalaus skonio sūris išsiskiria švelnia gelsva spalva.

www.luksiupienine.lt

Facebook: luksiupienine

___________

Ar ragavai BIRUTĘ su savo mėgstamu patiekalu?

Birutė

Gazuotas mineralinis vanduo vis dažnesnis ne tik pietų stalo, bet ir iškylų, vakarėlių gryname ore palydovas. Pasak, kulinarijos ir skonių derinimo ekspertų, ši tendencija, atspindi žmonių norą gyventi sveikiau. Televizijoje ir internete jau sukasi nauja mineralinio vandens BIRUTĖ reklama, kurią kūrė žinomas komedijų režisierius Tadas Vidmantas.

„Šia reklama norime atkreipti dėmesį į gazuoto mineralinio vandens derinimą su maistu. Taip pat ir sugriauti kai kuriuos mitus“, – sako vieno seniausių lietuviškų prekės ženklų vadovė Aušra Kupliauskaitė.

Gazuotas mineralinis vanduo, toks kaip „Ferrarelle“ ir „S. Pellegrino“ jau nuo seno yra gardžiais patiekalais garsėjančios itališkos virtuvės atributas. Pastaruoju metu pastebima, kad cukraus neturintis natūralus gazuotas vanduo siejamas ne tik su itališkais restoranais, tačiau vertinamas vis plačiau pasaulyje. Žymūs virtuvių šefai pabrėžia, kad mineralinis vanduo puikiai paryškina nesaldžių patiekalų skonį. O moksliniai tyrimai rodo, kad privalumų šis gėrimas, derinamas su maistu, turi ir daugiau.

Nors Lietuvoje, ypač tarp moterų, vis dar gajūs mitai, kad gazuotas vanduo – nesveika, kenkia skrandžiui ir net sukelia celiulitą. Tačiau naujausi moksliniai tyrimai rodo, kad gerti vandenį valgio metu yra sveika. Gazuotas vanduo ne tik drėkina mūsų organizmą iš vidaus, padeda virškinimui, tačiau ir sukelia trumpalaikio sotumo jausmą.

„Gyvenimo tempui didėjant ieškome balanso tarp emocinių pasirinkimų ir tų, kurių iš tikrųjų norime – palankių mūsų sveikatai. „Birutę“ lengva prisijaukinti kaip gerą kasdienį įprotį. Kai norisi kažko „gazuoto“ arba tiesiog gaivaus gurkšnio prie patiekalo – ji tampa neatsiejamu kasdieniu atributu“, – sako A. Kupliauskaitė, taipogi paneigianti mitą, kad BIRUTĖ nėra tokia sūri kaip, kad kitas legendiniu tapęs mineralinis vanduo „Vytautas“. Taigi, vasarą, jaukiame vakarėlyje prie griliaus, pats metas iš naujo atrasti BIRUTĘ!

Facebook: mineralinisvanduoBirute

Instagram: birute_mineralinis_vanduo

____________

Žuvis iš Islandijos vandens gelmių ir rinktinė mėsa iš viso pasaulio

Euribija

Bendrovės „Euribija” vizija – tapti viena geriausių įmonių Lietuvoje, kuri prekiautų tik aukščiausios kokybės mėsa, žuvimi bei jūros gėrybėmis. Įmonės asortimente galite rasti nepriekaištingos kokybės žuvies ir jūros gėrybių produktų, atkeliavusių tiesiai iš Islandijos vandenų. Taip pat siūloma ekskliuzyvinių jautienos, kiaulienos produktų ir egzotiškos mėsos gaminių iš kruopščiai atrinktų bei laiko patikrintų ūkių visame pasaulyje.

„Mūsų misija – pasirūpinti, kad namuose ar iškyloje prie grilio patiekalai būtų ruošiami iš sveikos, nepriekaištingos kokybės mėsos, žuvies“, – teigia „Euribija” įkūrėjai. Didžioji dalis žuvies ir jūros gėrybių gaudoma šaltose, švariose, neužterštose vandenyno gelmėse prie Islandijos krantų. Moksliniai tyrimai rodo, kad Islandijos vandenys yra mažiausiai užteržti, todėl šios šalies žuvys yra vienos sveikiausių ir vertingiausių pasaulyje, savo asortimente jų turi daugelis premium klasės restoranų!

„Iberico“ kiauliena tiekiama iš Ispanijos ūkių, kuriuose auginamos kiaulės laisvai ganosi ąžuolų giraitėse ir minta gilėmis, žole, grybais, vaistažolėmis. Štai kodėl mėsa tokia sultinga ir kupina vertingų medžiagų: baltymų, vitaminų, seleno, kuris stiprina organizmo imuninės sistemos sugebėjimą pasipriešinti infekcijoms. Aukščiausios kokybės jautiena atkeliauja iš Jungtinių Valstijų, Čilės, Japonijos, Australijos.

„Euribija” ragina skubėti pasidžiaugti maloniu vasaros oru ir galimybe ruošti maistą lauke! Top rugpjūčio mėn. pasiūlymas: Islandijos Juodadėmės menkės filė porcijos, kurias lengvai paruošite grilyje, orkaitėje ar keptuvėje. Paruošimas tetrunka vos 10 minučių!

Užsakyti produktai nemokamai pristatomi tiesiai į namus:

www.euribija.lt

Facebook: euribija

________________

Gatvės maisto patiekalai – stilingiems vasaros vakarėliams

STREET FOOD

Gatvės maistas išgyvena evoliuciją – mes ieškome ne tik gardaus, bet ir maistingo, patogaus ir kokybiško užkandžio, kad ir kur bebūtumėme – vasaros vakarėliui, šeimos piknikui ar darbo pertraukėlei parke. „Gardėsio“ duona kviečia iš naujo atrasti gardžiausius gatvės maisto patiekalus, kurie patiks kiekvieno skoniui, ir siūlo susipažinti su produktų linija STREET FOOD.

Brijošė tipo tešlos mėsainių bandelės – lygia ir blizgia plutele bei aksominiu ir minkštu vidumi. Jūsų patogumui – iš karto perpjautos per pusę. Minkštos ir purios, tačiau pakankamai tvirtos ir gerai išlaikančios visus ingredientus, štai kodėl taip mėgstamos virtuvės šefų. Puikus formatas šios vasaros sezonui – didesnė šių STREET FOOD mėsainių pakuotė. Jeigu ieškote maistingesnio varianto, išbandykite šio sezono naujieną – STREET FOOD avižines plėšomas bandeles. Jos pasižymi ne tik išskirtiniu ir švelniu pienišku skoniu, bet ir maistingumu – jos kupinos skaidulinių medžiagų. Todėl šios bandelės – tai puikus pasirinkimas norintiems pasigaminti maistingesnius mėsainius ar suvožtinius. STREET FOOD patiks ir dešrainių mėgėjams, nes šioje linijoje rasite gardžių dešrainių bandelių. Tai turtingos brijošė tešlos bandelės, įpjautos šone, kad būtų dar patogiau gaminti. Na, o jeigu jums prie širdies skandinaviška klasika, išbandykite STREET FOOD poliarines duoneles, kurios pasižymi išskirtiniu skoniu, būdingu tik Laplandijos regionui. Be to, jos yra kepamos iš viso grūdo avižų. Tai puikus pagrindas picoms, sumuštiniams ar tiesiog išskirtinis garnyras jūsų grilio patiekalams.

Siūlome susipažinti su vasarišku mėsainių receptu.

Mėsainiai su kalakutiena, avokadais, pesto padažu ir keptais pomidorais

4 mėsainiai, kuriuos paruošite per 30 min.!

Keptiems pomidorams:

šakelės mažų pomidorų; 1 valg. š. alyvuogių aliejaus; druskos ir pipirų.

Kalakutienos paplotėliams:

500 g maltos kalakutienos; 3 valg. š. pomidorų pastos; stiklinės stambiai grūstų džiūvėsėlių; 1 kiaušinio; garstyčių; džiovintų česnakų granulių; druskos; pipirų; alyvuogių aliejaus (kepimui).

Mėsainiams:

4 „Gardėsio“ STREET FOOD brijošė mėsainių bandelių; 4 valg. š. pomidorų pastos; poros saujų šviežių špinatų lapelių; 2 gerai sunokusių avokadų; 4 valg. š. + 4 arb. š. pesto padažo, 4 riekelių mocarelos sūrio.

Paruoškite pomidorus. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudėkite vyšninius pomidorus ant šakelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais. Kepkite apie 15 min. Kol pomidorai kepa, paruoškite kalakutienos paplotėlius. Maltą kalakutieną gerai išmaišykite su visais likusiais ingredientais. Padalinkite masę į keturias dalis ir tarp drėgnų delnų suformuokite plokščius paplotėlius. Kepkite įkaitintoje keptuvėje alyvuogių aliejuje po kelias minutes iš abiejų pusių. Tuomet paplotėlius perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, juos aptepkite pesto padažu, ant viršaus dėkite po riekelę mocarelos sūrio. Pašildykite, kol sūris suminkštės ir pradės lydytis. Mėsainių bandeles kelias minutes pašildykite orkaitėje ar sausoje keptuvėje. Apatinę bandelių dalį aptepkite pomidorų pasta, ant jos paskleiskite špinatų lapelius, plonai pjaustyto avokado riekeles. Dėkite kalakutienos paplotėlį, užkeptą mocarelos sūriu. Ant viršaus dėkite po kelis keptus pomidoriukus, pagardinkite dar šaukšteliu pesto padažo. Užvožkite viršutinę bandelės pusę ir patiekite. Skanaus!

Daugiau receptų rasite: www.gardesis.lt/Receptai/ANTgroteliu

Visą „Gardėsio“ STREET FOOD produktų asortimentą galite įsigyti MAXIMA parduotuvėse ir Barbora.lt

„Saulės virtuvės“ nuotr.

______________

Prieskoniai sukurti iš kelionių įspūdžių ir kulinarinių patirčių

Vytaras Radzevičius

Turbūt jau spėjote paragauti kelionių įkvėptų ETNO arbatų, itin pamėgtų nuotykių ieškotojų? Istorija kartojasi: ETNO sukūrė prieskonių liniją, bendradarbiaujant su Vytaru Radzevičiumi ir jo vedama televizijos laida „Pasaulio puodai“. Kadangi Vytaras gerai žinomas kaip keliautojas, įkvėpimo receptūroms žinomas vyras semiasi būtent iš savo įspūdžių ir kulinarinių patirčių svetur.

Kiek gaminta, ragauta, maišyta, degustuota... Rezultatas – pirmoji tokia prieskonių serija Lietuvoje. Pagal Vytaro rekomendacijas sumaišyti ETNO prieskonių mišiniai puikiai tiks jūsų pasirinktam patiekalui pagardinti. Tiesa, visi prieskonių mišiniai be pridėtinės druskos; ant kiekvienos pakuotės rasite V. Radzevičiaus sukurtą receptą.

Prieskonių žuviai sudėtyje yra citrinžolės, žaliųjų citrinų žievelių, lauro lapų, imbiero. Prieskoniai troškiniui – su čiobreliais, mėtomis, baravykais, juodaisiais ir kvapaisiais pipirais. Sriubą pagardinsite petražolėmis, mairūnais, salierais, imbieru. Marinatui skirtų prieskonių sudėtyje yra čiobrelių, mairūno, kadagių uogų, o ant šios pakuotės rasite itin aktualų vasaros sezonui receptą – kiaulienos sprandinės kepsnelių, kepamų ant žarijų. Pamėginkite šį patiekalą ir patys pasigaminti. Tad ruošite sriubą, žuvį ar marinuosite mėsą: dabar jau žinosite, ko ieškoti, kad tai pavyktų!

www.etnoarbata.lt

Facebook: etnoarbata

______________

Ir iškyloms, ir žygiams – tikra vitaminų „bomba“

SUMMMER

Iškylaujant ar ruošiantis žygiui pravartu būtų pagalvoti ir apie sveikus, lengvus užkandžius. Šaltyje džiovintos uogos SUMMMER – puikus pasirinkimas. Tai – tikra energijos ir vitaminų „bomba“! Be to, šios pakuotės itin lengvos, neužima daug vietos tad jas itin patogu neštis į pikiniką ar žygį.

SUMMMER braškės yra auginamos Lietuvoje, skinamos pačiu brandos metu, štai kodėl jos – tokios saldžios. Bendrovė „Dehidra“ braškes augina savo ūkyje, naudoja saugiausias ir pažangiausias uogų auginimo technologijas. Braškės pasižymi išskirtiniu ir natūraliu skoniu, jose nėra pridėtinių cukrų ar konservantų. Tam, kad braškių skoniu ir šių uogų naudingomis savybėmis galėtume mėgautis ištisus metus įmonė naudoja džiovinimą šalčiu (liofilizavimą). Džiovinti šalčiu produktai ilgai išsaugo skonį, kvapą bei maistinę vertę. Tokiuose produktuose išlieka vitaminai ir kiti žmogaus sveikatai naudingi elementai. Įprastais būdais konservuoti vaisiai praranda net 40–70 proc. savo maistinės vertės. Džiovinimas šalčiu (liofilizavimas) – tai pats efektyviausias būdas ilgai išsaugoti vaisių ir uogų vertę. Įdomu tai, jog šalčiu džiovintos uogos išlaiko net apie 98 proc. vitaminų ir maistinių medžiagų, lyginant su šviežiomis.

SUMMMER prekės ženklu pažymėtos ne tik džiovintos braškės. Siūloma paskanauti šalčiu džiovintų aviečių, šilauogių, obuolių, citrinų, mangų, ananasų... O gal norėtumėte paragauti sotaus bananų, žemės riešutų bei braškių skonio užkandžio? Toks dalykėlis tikrai pravers iškylaujant gamtoje.

O jeigu vasariškam vakarėliui ruošiate pyragą, keksą ar pyragaičius, konditerinius gaminius pagardinti ar papuošti galite spalvingais SUMMMER ingredientais. Suteikite viliojantį kvapą ir vasarišką spalvą savo kepiniams su uogų – braškių ar aviečių – milteliais. Vitaminizuotai atsigaivinti galite vandenį paskaninę šalčiu džiovintomis citrinomis ir laimais.

Facebook: summmer.lt

Instagram: summmer_lt

Užsakymo nr.: PT_87887651