Įprastai per dieną žmogus praranda 100 – 200 plaukų, tačiau dėl įvairių priežasčių šis skaičius gali stipriai padidėti. Kartais tai nulemia netinkamai pasirinktos plaukų priežiūros ir formavimo priemonės, įvairios ligos, vitaminų trūkumas, visgi kur kas dažniau plaukų sveikata priklauso nuo bendros žmogaus organizmo būklės, ir jei plaukų netenkama daugiau, vertėtų pasidomėti jų slinkimo priežastimis.

„Genetinio ir amžinio ar ankstyvo plikimo problemos labai efektyviai gali būti išsprendžiamos persodinant to paties asmens donorinius svogūnėlius į nuplikusią vietą, tačiau Lietuvoje tokias procedūras atliekančių medikų nėra daug, o poreikis didelis, tad kaina gerokai išauga, – sako „Nordclinic“ gydytoja dermatovenerologė- trichologė Aušrinė Ramanauskaitė. – Daug pacientų dėl mažesnės kainos ir didesnės patirties renkasi plaukų transplantacijos procedūras darytis užsienyje, dažniausiai Stambule, Turkijoje, kur patyrę medikai tokio tipo operacijas atlieka jau daug metų.“

Išanalizavę plaukų transplantacijos rinką Lietuvoje, „Nordclinic“ specialistai priėjo prie išvados, kad norėdami suteikti klientams geriausią kokybės ir kainos santykį atitinkančią paslaugą partnerių turi ieškoti pasaulio plaukų persodinimo sostine vadinamame Stambule. „Žinoma, ten nuvykome patys, apvažiavome žymiausias specializuotas plaukų transplantacijos klinikas, pasikalbėjome su dirbančiais medikais ir išsirinkome geriausiai mūsų reikalavimus ir poreikius kokybei bei saugumui atitinkantį partnerį. Negana to, sukūrėme sistemą, pagal kurią pacientas gauna „Nordclinic“ dirbančių gydytojų dermatologų - trichologų konsultacijas ir, jei reikia, parengiamąjį gydymą bei poprocedūrinę priežiūrą po transplantacijų Turkijoje. Tokiu atveju pacientas gauna kompleksinę paslaugą, kuri užtikrina aukščiausią kokybę, saugumą ir lūkesčius atitinkantį rezultatą už perpus mažesnę kainą. Už šiuos pinigus pacientui priklauso pilnas paketas, kuriame transplantuojamų folikulų skaičius nėra ribojamas. Kitaip tariant, atsižvelgiant į jūsų donorinę zoną (pakaušio dalyje esanti plaukuota dalis, iš kurios imami folikulai transplantacijai), vienu kartu gali būti persodinama iki 5000 folikulų. Arba tiek, kiek saugu, nepažeidžiant donorinės zonos“, – pabrėžia A. Ramanauskaitė.

Tuo metu Lietuvoje kaina skaičiuojama pagal fiksuotą persodinamų folikulų skaičių, o dažnai nurodoma net kaina už vieną folikulą. Tad natūralu, jog galutinė kaina pacientus dažniausiai atgraso nuo plaukų transplantacijos Lietuvoje ir verčia ieškoti alternatyvų kitur.

Inovacijos plaukų transplantacijoje

„Visas „Nordclinic“ partneriais pasirinktos „Vera clinic“ medicinos personalas, kuris išrūšiuoja folikulus, yra išugdomas klinikoje dirbančių gydytojų ir patys dirba tik toje klinikoje, o minimalus patirties reikalavimas tokiam specialistui yra penkeri metai. Šioje klinikoje dirbantys gydytojai dermatologai-trichologai turi ilgametės patirties, yra atlikę daugiau nei 20000 procedūrų įvairių tipų pacientams, tarp jų – ypač daug atvykusių iš Europos šalių, tokių kaip Estija, Latvija, Švedija, Didžioji Britanija. Dėl darbuotojų ir paciento saugumo procedūroms keliami ypač aukšti reikalavimai, jau nekalbant apie pačią plaukų transplantavimo preciziką. Tiek mūsų klinikoje Vilniuje, tiek Stambule naudojame tokią pačią vokiečių gamintojo diagnostinę aparatūrą, kuri dabar pasaulyje yra pati geriausia ir, tiesą pasakius, nelabai turi analogų. Ji padeda mums pasidalinti informacija ir realiu laiku stebėti, kaip pacientui sekasi. Klinika turi visas saugumui užtikrinti būtinas patalpas ir priemones, modernią operacinę vaizdo ir garso sistemą, tad pacientas procedūros metu gali žiūrėti norimą filmą ar klausytis muzikos. Taip pat yra ir skubios pagalbos bei reanimacijos skyrius, kuriame dirba anesteziologai - reanimatologai. Būtina pabrėžti, kad vienintelis nemalonus transplantacijos Lietuvoje etapas yra skalpo nuskausminimas, o mūsų partnerių klinikoje Stambule tam naudojama inovatyvi technologija, kuri nuskausmina be dūrių, todėl pacientas skausmo tiesiog nejaučia“, – šypsosi A. Ramanauskaitė.

Plaukų transplantacijos procesas

„Pacientui atvykus į „Nordclinic“ pasikonsultuoti dėl plaukų slinkimo ar plikimo atliekamas diagnostinis skaitmeninis tyrimas, kurio metu, panašiai kaip ir Turkijoje, parodomas plaukų kiekis kvadratiniame centrimetre pažeistoje zonoje, miniatiūrizuotų ir pažeistų plaukų santykis su sveikais terminaliniais plaukais, taip pat, kokio dydžio yra donorinė zona, kokios būklės plaukai, pats skalpas, ar jis yra pasirengęs plaukų transplantacijai, ar jam dar reikia medikamentinio, mezoterapinio gydymo prieš transplantaciją, siekiant maksimaliai užtikrinti ilgalaikį efektą. Visus parengiamuosius darbus ir procedūras galima atlikti Vilniuje po gydytojo trichologo konsultacijos ir ištyrimo, o pilnai pasiruošus – išskristi į Stambulą jau operacijai. Dažniausiai tai yra 2-3 dienų kelionė. Dviejų su puse valandos skrydis į Vilnių, ir pacientas jau namuose, o galutinis rezultatas vertinamas po trijų bei šešių mėnesių ir po metų, – pasakoja gydytoja A. Ramanauskaitė. Lietuvoje visą priežiūrą po plaukų persodinimo operacijos perima „Nordclinic“, tad pacientui niekur nereikia skraidyti papildomai. Esant poreikiui, visuomet susisiekiama su operavusiu gydytoju.

Atliktoms procedūroms suteikiama garantija

Dažniausiai į trichologus, medikus, dirbančius su plaukų ir skalpo ligomis, kreipiasi vyrai, nes androgeninė alopecija yra pagrindinė indikacija transplantacijai. Tai yra vyriško tipo plikimai, genetiniai ir ankstyvi, taip pat atsirandantys su amžiumi. „Džiaugiuosi, kad savo pacientams galėsime suteikti visą gydymo spektrą – nuo lokaliai tepamų, sisteminių geriamų vaistų, procedūrų (pavyzdžiui, PRP terapijos), iki galutinio taško – plaukų transplantacijos pas klinikos partnerius, kurie turi sukaupę daug metų patirties bei suteikia garantiją savo darbui. Jeigu per metus pasireiškia šalutinių reiškinių ar transplantuoti plaukai neprigyja, nemokamai atliekama tolesnė korekcija. Dar reikėtų pažymėti, kad ne tik vyrams atliekama plaukų transplantacija, ji daroma ir moterims, kurioms diagnozuota androgeninė alopecija – plikimas. Taip pat reiktų paminėti, jog atliekamas ir barzdos srities tankinimas vyrams, kuriems dėl tam tikrų priežasčių neaugantys plotai barzdoje kelia estetinių nepatogumų. Dažna bėda tarp vyrų ir moterų – antakių išplikimas ar retėjimas, bet šios srities transplantacija taip pat galima“, – pasakoja gydytoja dermatovenerologė – trichologė Aušrinė Ramanauskaitė.

Užsakymo nr.: PT_87846153