Tikroviškesnis ir detalesnis vaizdas

Anot Vytauto Jurgaičio, „Samsung“ produktų žinovo Lietuvoje, raiška yra vienas iš svarbiausių parametrų, kuriais remiantis žmonės turėtų rinktis naują televizorių. „Suprantama, kad pirkdamas naują televizorių, žmogus nori, kad įrenginys išsiskirtų pažangiausiomis technologijos. Pastaruoju metu pirkėjai ieško didesnės raiškos, tačiau dažnas pirkėjas nežino, kuo iš tiesų skiriasi 4K ir 8K raiška“.

Technologijų ekspertas pasakoja, kad 4K televizoriai turi 3840×2160 pikselių raišką – tai reiškia, jog bendrai ekrane yra daugiau nei 8 milijonai pikselių, garantuojančių puikią vaizdo kokybę. Standartiškai, televizoriuose yra nuo maždaug vieno milijono (720p televizoriai) iki aštuonių milijonų (4K Ultra HD televizoriai) pikselių, tačiau naujausios kartos įrenginiai gali pasiūlyti dar geresnę vaizdo patirtį.

„Šiuo metu aukščiausios kokybės „Neo QLED 8K“ televizoriaus ekranai išsiskiria 7680x4320 pikselių raiška, tad iš viso yra apie 33 milijonus pikselių. O tai reiškia, kad tokiame įrenginyje yra keturis kartus daugiau pikselių nei 4K raiškos televizoriuje. Paprasčiau tariant, nors televizoriai savo dydžiu gali niekuo nesiskirti, 8K raiškos televizoriuje pikseliai yra išdėstyti tankiau, o tai vaizdą daro tikroviškesnį ir aiškesnį“, – tikina technologijų ekspertas.

Neo QLED TV

Pasak jo, taip yra todėl, kad 8K televizoriaus pikseliai yra tokie maži, jog jų negalima atskirti net žiūrint iš labai arti, tad neįtikėtinai detalūs vaizdai tampa beveik neatskiriamais nuo tikro vaizdo.

Galimybė padidinti raišką savo mėgstamam turiniui

Svarbu paminėti, kad 8K televizoriai turi raiškos didinimo technologiją, tačiau skirtingų gamintojų įrenginiuose yra įdiegti skirtingi sprendimai, padedantys žiūrimam turiniui sukurti 8K kokybės vaizdą. „Samsung“ 8K televizoriuje buvo pritaikytas galingas specializuotas „Samsung“ „Neo Quantum“ procesorius ir jo dirbtiniu intelektu pagrįsta 8K AI raiškos didinimo technologija, padedanti kilstelėti filmų peržiūrą į naują, iki šiol nematytą lygį.

Neo QLED TV

„AI raiškos didinimo technologija naudoja metodą, kuris renka ir įsimena įvairias turinio savybes pagal tipą, saugo jas duomenų bazėje. Vėliau ši duomenų bazė naudojama apdorojant panašaus tipo vaizdus, tad pats raiškos didinimo procesas yra nuolat tobulėjantis. Todėl net iš prastesnės kokybės šaltinio, ekrane yra perteikiamas kokybiškesnis vaizdas“, - pasakoja V. Jurgaitis.

Nesvarbu, ar vartotojas žiūrės turinį prijungus HDMI, USB jungtimi ar net išmanųjį telefoną, „Quantum 8K“ procesorius atpažins ir pagerins žemesnės raiškos turinį iki 8K kokybės.

Dar daugiau ateities technologijų

Kuo didesnė ekrano raiška, tuo vaizdas yra detalesnis. Tačiau buitinės elektronikos specialistas atkreipia dėmesį ne tik į šiuos parametrus, bet ir į kitus „Neo QLED 8K“ serijos privalumus, nuo kurių priklauso aukšta ir ypač detali vaizdo kokybė, 100 proc. spalvų gama ir vaizdų tikroviškumas.

V. Jurgaitis pabrėžia, kad nuo šiol „Neo QLED 8K“ televizoriuose galima rasti bendrovės pristatytą išskirtinį sprendimą – „Quantum Matrix technology Pro“. Dėl mažų Quantum Mini LED šviesos diodų apšvietimas valdomas daug tiksliau, neišsilieja, o naujas pritemdymo valdymas pirmą kartą gali atkurti detales tamsiose zonose taip detaliai.

Neo QLED TV

„Quantum Matrix“ technologijos dėka sukuriamas itin realistiškas vaizdas. Tokia technologija pagal rodomą turinį automatiškai pašviesina ar patamsina vaizdą tiksliai apibrėžtuose ekrano plotuose, taip išryškindama detales, kad jos atrodytų tarsi gyvos. Ši ekrano funkcija turėtų būti itin aktuali kino mėgėjams, kadangi leidžia mėgautis sodriomis spalvomis, gilesniu kontrastu ir ypač ryškiomis detalėmis“, – pasakoja „Samsung“ ekspertas.

Užsakymo nr.: PT_87803213