Pirmiausia trumpas supažindinimas su didelėmis „ASUS“ teikiamomis galimybėmis. TUF serijos kompiuteriai skirti masiniam naudojimui, o kad išsiskirtų iš kitų, pasirinktas išskirtinis dizainas, taip pat pabrėžiamas patikimumas. ROG serija universalesnė: šie nešiojamieji kompiuteriai tinkami dirbti biure, taip pat norint rimtai dirbti kuriant vaizdo įrašus ir grafiką. Tai ploni ir lengvi kompiuteriai, kuriuos ypač paprasta nešiotis, tačiau iš tiesų galingi. Jie ne tik įvykdo užduotį, kuri numatyta šiems kompiuteriams, bet ir stilingas jų dizainas traukia dėmesį.

Būtent toks yra „ASUS ROG Zephyrus M16 GU603“. Išskirtinis šio modelio ypatumas yra didelis ekranas, kurio proporcijos – 16: 10. „ASUS“ inžinieriai sugebėjo įtaisyti jį 15 colių modelio korpuse. Kaip? Labai susiaurindami rėmą. Esant tokiam ekranui ne tik galima žaisti naujausius žaidimus, bet ir patogiai dirbti su dokumentais ar atsidarius interneto puslapius. Be to, ekrano plokštę galima atverti 180 laipsnių kampu.

Sužinoję apie šias galimybes galime suprasti, kad „ROG Zephyrus M16 GU603“ – tai žaidimams skirto nešiojamojo kompiuterio ir profesionalams skirto stacionaraus kompiuterio hibridas. Beje, „ASUS“ ir neslepia, kad modelis sukurtas atsižvelgiant į profesionalių naudotojų reikmes. Gana santūrus dizainas taip pat tai patvirtina.

ASUS ROG Zephyrus M16 GU603

Kas viduje?

Galima įsigyti kompiuterius „ROG Zephyrus M16 GU603“, kurių įranga įvairiai sukomplektuota, tačiau bet kuris bus su galingu procesoriumi (bent jau „Intel Core i7-11800H“) ir vaizdo plokšte „NVIDIA GeForce RTX 3070“. Esant šiai vaizdo plokštei galima žaisti naujausius žaidimus didžiausio detalumo režimu, taip pat redaguoti vaizdo medžiagą (8K formatu), užsiimti 3D modeliavimu arba teikti aukščiausios kokybės srautą.

Nešiojamieji kompiuteriai turi 16–32 GB operatyviosios atminties, kietųjų diskų talpa – iki 2 GB. Tai reiškia, kad kompiuteris neužstrigs ir nereikės ilgai laukti, kol kompiuteris, veikęs miego režimu, pradės dirbti.

Tokiam galingam kompiuteriui reikia energijos. Baterija (90 W/h) gali veikti iki 10 valandų, kol ją reikės įkrauti iš naujo (jeigu žaidimams reikia daug energijos, be abejo, išsikraus greičiau). Galima įkrauti C tipo įkrovikliu, greitojo įkrovimo technologija suteikia galimybę per pusvalandį įkrauti iki 50 %. Primename, kad vis dar tebekalbame apie nešiojamąjį kompiuterį, kuris ypač lengvas (1,9 kg), korpusas – 2 cm storio.

ASUS ROG Zephyrus M16 GU603

Ir dar kai kas

Dizainas. Visiškai išskirtinis yra žvilgus „ROG Zephyrus M16 GU603“ ekrano dangtis. Dangtis juodos spalvos, perforuotas, o per jo 8279 skylutes matyti prizminė plėvelė, kuri šviesai krintant tam tikru kampu skleidžia įvairias spalvas. Tai atrodo gana efektingai. Dizaineriai pagalvojo ir apie praktiškumą: tos vietos, prie kurių liečiasi riešai, nudažytos specialiais dažais, kad neatsirastų purvo dėmių ir pėdsakų.

Garsas. Šeši įmontuoti garsiakalbiai, „Dolby Atmos®“ technologijos palaikymas. Galbūt geriausias garsas, koks gali būti tokiai įrangai, kuris puikiai tinka žaidimams arba perduodamam srautui. Šis kompiuteris taip pat skirtas nuotoliniam darbui: „ROG Zephyrus M16 GU603“ yra su keliais įmontuotais mikrofonais, kurie gali veikti skirtingais režimais – nuo stereo (įrašyti gyvai grojamą muziką) iki garso skleidimo įvairiomis kryptimis (grupinėms konferencijoms).

Klaviatūra. Labai tyliai (mažiau nei 30 dB) veikianti ir optimaliai pritaikyta žaidėjų poreikiams: greičiau apdorojamas bet koks vienu metu atliekamų paspaudimų skaičius.

ASUS ROG Zephyrus M16 GU603

Prijunkite viską, ką reikia prijungti. Valdymo pultelis, pelė, klaviatūra ir kita išorinė įranga – kuriant „ROG Zephyrus M16 GU603“ buvo numatyta galimybė visa tai prijungti. Trys A tipo USB ir viena C tipo (gali veikti išorinės sąsajos „Thunderbolt 4“, vaizdo sąsajos „DisplayPort 1.4“ ir energijos tiekimo režimu). Be to, yra HDMI prievadas, „microSD“ kortelės lizdas ir ausinių lizdas.

Originalūs „ASUS“ priedai. Iš pakuotės išimtas nešiojamasis kompiuteris jau bus su įdiegta programa „Windows 10“ ir priedais. „Armoury Crate“ suteikia galimybę valdyti nešiojamojo kompiuterio nustatymus ir kurti profilius, kurie automatiškai įsijungia paleidus tam tikras programas. Pvz., galima išjungti klaviatūros arba „Windows“ klavišo apšvietimą. Meniu „Game Visual“ skirtas greitai pritaikyti ekraną įvairių žanrų žaidimams. Pvz., žaidžiant žaidimą, kuriame esate šaulys, paryškinamos tamsios sritys. Taip Jums bus lengviau pastebėti šešėlyje pasislėpusius priešus.

Santrauka: „Asus ROG Zephyrus M16 GU603“ – tikrai universalus kompiuteris nešiojamųjų kompiuterių grupėje. Kompaktišką ir lengvą kompiuterį galima pasiimti keliaujant, juo dirbti namie arba biure, ir darbas bus kuo produktyviausias.

Užsakymo nr.: PT_87742621