Šiaudų apipurškimas biologiniais preparatais pastaruoju metu nėra naujiena – tai tampa įprastine praktika ūkiuose: daug dėmesio skiriama pažangiam augalinių liekanų tvarkymui, nes tinkamai neparuošus šiaudų, reikia daugiau jėgos šiaudų perpjovimui ar suskaidymui, žinoma, tai priklauso ir nuo augalų rūšies. Patyrę UAB „Bioenergy LT“ agronomai konsultantai, atsižvelgdami į jau augintų bei ateinančių metų augalų rūšį, augalinių liekanų tvirtumą, biologinį dirvožemio aktyvumą bei individualius ūkio poreikius ir siekiamybes padės parinkti optimaliausią sprendimą. Juk svarbiausia pasirūpinti dirvožemiu, nes nuo jo tiesiogiai priklauso ne tik augalų produktyvumas, bet ir maisto sauga. Labiausiai ekologiniu aspektu apsimoka šiaudus apipurkšti augalų mikrobiniu biostimuliatoriumi Ruinex ir sekliai įterpti, taip pagreitinant šiaudų skaidymo procesą ir maisto medžiagų „užrakinimą“ šiauduose. Tokiu būdu mikrobiologiniai preparatai padidina efektyvių mikroorganizmų populiaciją reikiamoje vietoje ir reikiamu laiku.

Priklausomai nuo ūkio specifikos, augalinių liekanų kiekio, dirvožemio savybių ir sėjamų augalų savybių, UAB „Bioenergy LT“ agronomai konsultantai rekomenduoja Ruinex derinti su augalų mikrobiniu biostimuliatoriumi Bacto-C, skirtu organinės anglies kiekio didinimui dirvožemyje ir penergetic b, pasižyminčiu dirvožemio struktūringumo bei derlingumo gerinimu. Būtent šis tyrimais, bandymais ir praktika patikrintas trijų produktų derinys yra idealiai subalansuotas šiaudų skaidymui ir dirvožemio praturtinimui. Panaudojus šį komplektą yra pagreitinamas šiaudų suskaidymas. Tai reiškia, kad šiaudai po 3 savaičių bus praradę stiprumą ir nekliudys sėjamajai kokybiškai įterpti sėklas. Antra – irstant šiaudams, dirvožemis praturtinamas anglimi, plečiantis gerųjų mikroorganizmų populiacijai, lieka mažiau vietos augalų ligas sukeliantiems mikroorganizmams, aktyvuojamas humuso susidarymo procesas. Ne tik Lietuvos, bet ir užsienio augintojai pastebėjo, kad tinkamai paruošus šiaudus, per kelis metus pagerėja dirvožemio fizinės savybės, dėl to mažiau reikia energijos ruošiant dirvas, greičiau sudygsta sėklos, augalai būna atsparesni neigiamiems aplinkos veiksniams, tokiems kaip sausra ar pertekliniai krituliai.

Prisidėdama prie tvaraus ūkininkavimo ir siekdama padidinti ūkių rentabilumą, UAB „Bioenergy LT“ augintojus skatina tinkamai tvarkyti augalines liekanas, racionaliai naudoti dirvožemį ir išsaugoti jo derlingumo potencialą.

Užsakymo nr.: PT_87740781