Ką daryti, jeigu suprastėjo regėjimas?

Į Vilniuje įsikūrusią kliniką „Naujas regėjimas“ atvyksta daug pacientų, kuriems nustatoma akies lęšiuko drumstis – katarakta. Taigi kuo jiems galima padėti, kad būtų užkirstas kelias į visišką regėjimo praradimą?

Pasak gydytojos, kataraktos simptomų sunkumas labiau priklauso ne nuo to, kiek liga pažengusi, bet nuo vietos, kur prasidėjo lęšiuko drumstis. Pavyzdžiui, pradinės periferinės kataraktos atveju kartais galima nejausti jokių simptomų, ligą nustato tik oftalmologas apžiūros metu. Tuo tarpu centrinės (branduolinės) kataraktos atveju regėjimas į tolį pablogėja jau pirmoje stadijoje. Būtent blogas matymas ir yra pirmas bei smarkiai gyvenimo kokybę pabloginantis signalas, kad žmogus susirgo katarakta. „Pasitikrinti savo regėjimą galite ir patys: pažiūrėkite į be tokį nutolusį daiktą atskirai dešine ir kaire akimi. Jeigu pastebite, kad matote prastai, labai rekomenduoju užsiregistruoti į oftalmologo apžiūrą mūsų klinikoje“,- pataria gyd. J. Kovriguine. Jums per pora valandų bus atlikta išsami akių diagnostika, po kurios bus aišku, koks gydymas Jums būtinas.

Klinikos "Naujas regėjimas" operacinė

Efektyvus kataraktos gydymas suteikia galimybę gerai matyti iš bet kokio atstumo

Deja, bet akies lęšiuko drumstimosi proceso neįmanoma sustabdyti. Todėl vienintelis šiuolaikinis patikimas ir efektyvus būdas išgydyti kataraktą yra operacija – natūralų akies lęšiuką pakeičiant dirbtiniu intraokuliniu lęšiuku. Nepaisant to, gydytoja skuba nuraminti: „Šiandien jau kalbame apie naują kataraktos operacijos saugumo ir komforto lygmenį. Klinikoje „Naujas regėjimas“ kataraktos operacijos atliekamos greitai, be skausmo ir siūlių. Pacientams implantuojami išskirtiniai originalūs Didžiosios Britanijos kompanijos RAYNER dirbtiniai lęšiukai“. Svarbu paminėti, kad ši kompanija pirmoji pasaulyje pagamino dirbtinį akies lęšiuką.

Klinika "Naujas regėjimas"

Šiandien kataraktos operacijos atliekamos pasitelkiant neįtikėtiną technologinę pažangą. Jos padeda milijonams žmonių pasaulyje ne tik susigrąžinti gerą regėjimą, bet ir pagerinti gyvenimo kokybę. Dirbtinių lęšių (IOL) gamybos technologija taip pat smarkiai patobulėjo. Gydytojai pastebi, kad šiandien pacientams nebepakanka tik susigrąžinti regėjimą į tolį, naudojant monofokalinius lęšius. Dabar kataraktos operacijų tikslas – geras regėjimas iš bet kokio atstumo be akinių.

Medicinos pažanga lengvai prieinama „Naujo regėjimo“ pacientams

„Mes turime puikių naujienų mūsų klinikos pacientams! Kataraktai gydyti jau dabar implantuojame 2022 m. modelio dirbtinius lęšius. Atlikę visus reikalingus procesus Sveikatos apsaugos ministerijoje, savo pacientams jau galime pasiūlyti pažangius Anglijos medicinos pasiekimus. Kataraktos operacijas atliekame vadovaudamiesi lyderiaujančių Didžiosios Britanijos ligoninių protokolais“- džiaugiasi gyd. J. Kovriguine.

Gydytoja-oftalmologė Jekaterina Kovriguine

Svarbu ir tai, kad po operacijų pacientai pakankamai greitai gali sugrįžti į jiems įprastą gyvenimą. Tereikia apie pora savaičių, per kurias jie turi lankytis pas gydytoją ir lašinti akių lašus, padedančius užkirsti kelią infekcijoms.

Dirbtinis lęšis RAYNER RayOne užtikrina visavertį matymą

Pasak oftalmologės J Kovriguine, daugumą katarakta sergančių pacientų kurį laiką gelbsti skaitymo arba bifokaliniai akiniai, tačiau tik iki to momento, kai jie išgirsta dar vieną diagnozę – presbiopija. Visi svajoja atsikratyti akinių, tačiau anksčiau tai nebuvo įmanoma. Dabar su dirbtiniu lęšiu RAYNER RayOne šita svajonė gali tapti realybe. Šių lęšių gamybai naudojamos naujausios technologijos suteikia galimybę pacientams gerai matyti be akinių iš bet kokio atstumo. Po operacijos jie gali nevaržomai skaityti, dirbti kompiuteriu, vairuoti bet kuriuo paros metu, sportuoti.

Klinika "Naujas regėjimas"

„Klinikoje „Naujas regėjimas“ kataraktos operacijos atliekamos ambulatoriškai, naudojant „Angliškosios vandens srovės iQ-5“ metodą. Pacientui taikoma vietinė nejautra, todėl jis gali pajausti tik nedidelį diskomfortą. Visu kitu pasirūpins patyręs klinikos personalas“,- pasakoja gydytoja. Pasak jos, po operacijos, prieš išvykdami namo, kataraktos pacientai turi šiek tiek pailsėti klinikoje. Specialistas juos dar kartą apžiūri ir sudaro apsilankymų grafiką. Norint išvengti infekcijų ir pagreitinti gijimo procesą, būtina lašinti paskirtus akių lašus. Pats gijimas – kiekvienam pacientui individualus, tačiau dauguma į įprastą gyvenimą gali sugrįžti jau kitą dieną po operacijos. Kai abiems akims bus atlikta dirbtinių lęšių RAYNER RayOne implantacija, žmogaus jau gali maksimaliai pajausti visus gyvenimo be kataraktos privalumus.

„Sugrąžinti žmogui gerą regėjimą – ne tik mūsų, oftalmologų, darbo tikslas, bet ir visada didelis džiaugsmas, nes visi nusipelno savo akimis matyti mus supantį pasaulį, grožėtis jo spalvomis ir širdį glostančiomis artimųjų šypsenomis“,- poetiškai pokalbį užbaigia gyd. J. Kovriguine.

Pabaigoje svarbu paminėti, kad klinikos „Naujas regėjimas“ lankytojams taip pat užtikrinamos visos saugumo priemonės, susijusias su Covid-19 pandemija, o personalas pasirūpina kiekvieno paciento komfortu.

Daugiau informacijos apie papildomas galimybes ir sąlygas rasite adresu www.eyes.lt.
Jei turite klausimų, taip pat galima kreiptis telefonu ir el. paštu.

Užsakymo nr.: PT_87714865